SON DAKİKA

Haberertesi

OVACIK’TA ÖRNEK UYGULAMA

OVACIK’TA ÖRNEK UYGULAMA
Bu haber 25 Şubat 2016 - 11:46 'de eklendi ve 347 views kez görüntülendi.

KOMÜNİST BELEDİYE BAŞKANI HALKLA BİRLİKTE ÜRETTİĞİ NOHUT VE FASULYE İLE ÖĞRENCİ OKUTUYOR
Aydın DEMİR / SÖZCÜ
Kollektif üretimle kuru fasulyeyi internetten pazarlayan Türkiye Komünist Partisi’nden (TKP) Tunceli Ovacık İlçesi’ne belediye başkanı seçildikten sonra ilginç icraatları ile dikkatleri üzerine çeken Fatih Mehmet Maçoğlu, ‘sahte Ovacık fasulyesi’ satışından şikayetçi.
Gönüllüler akın etti
Türkiye Komünist Partili Mehmet Fatih Maçoğlu, geçtiğimiz yıl ağustos ayında çok sayıda gönüllünün katılımı ile 500 dönüm araziye ekilen nohut, fasulye ve patatesin hasadını yapmıştı.
İSTİHDAM VE EĞİTİME KATKI
Ovacık’a bağlı 60 köyde belediyenin öncülüğünde vatandaşın fasulye ekimini kollektif olarak yaptığını belirten Maçoğlu, “Elde edilen ürünler belediyenin altındaki depoya teslim ediliyor. Burada gençler fasulyeleri paketleyerek, internet üzerinden kapıda adrese teslim yöntemi ile pazarlıyor” dedi. Marketlerde, bakkallarda ‘Ovacık’ markası ile satılan kuru fasulyelerin gerçek Ovacık fasulyesi olmadığını vurgulayan TKP’li Belediye Başkanı, “Vatandaşlar dikkat etsin taklit fasulyeden uzak dursunlar” diye konuştu.
YURTDIŞINDAN SİPARİŞ ALIYORUZ
Bu yıldan itibaren üretim alanını 70 köye genişleteceklerini kaydeden Maçoğlu, hedeflerinin 250 köy olduğunu bildirdi. Maçoğlu şöyle devam etti: “Kademeli olarak bunu gerçekleştireceğiz. Ovacık fasulyesine son dönemde büyük ilgi var. Yurtdışından bile sipariş alıyoruz. Fakat bizim üretimimiz kısıtlı. Öyle yüzlerce ton üretim yapmıyoruz. Bu yılki hedefimiz 10 ton. Üretmediğimiz fasulyeyi nasıl satalım? Fakat uyanık tüccarlar bizim adımızı kullanarak, piyasada başka yörelerin fasulyesini ‘Ovacık’ markası ile pazarlıyor.”
KOMÜNİZM SENEYE GELEBİLİR
Fatih Mehmet Maçoğlu, arkadaşımız Aydın Demir’in “Bu kış komünizm gelecek mi” şeklindeki sorusuna, esprili bir dille, “Bu kış geçti ama önümüzdeki kış komünizm gelebilir” yanıtını verdi.
81 öğrenciye burs verdik
Fatih Mehmet Maçoğlu, geçen yıl Hazine arazisine dikilen nohut ve fasulyeden kazanılan gelirle, 81 üniversite öğrencisine burs verdiklerini kaydetti. Hazine’ye ait yaklaşık 650 dönüm araziye nohut, kuru fasulye ve patates ekildiğini hatırlatan Maçoğlu, tamamen organik olarak yetiştirilen ürünleri internet üzerinden, kapıda teslim yöntemi ile tüketiciye ulaştırdıklarını bildirdi.
Köylüye daha fazla tohum vereceğiz
Fatih Mehmet Maçoğlu, ücretsiz tohum verdikleri köylülerin üretime başladığını kaydetti. Bu yıl daha fazla köylüye tohum desteği vereceklerine dikkat çeken Başkan, “Hem belediye olarak biz, hem de köylümüz geçen yıla göre 3-4 katı fazla ekim yapacağız. Bir marka haline gelen organik Ovacık fasulyesi ve nohudunu vatandaşlarımızın tüketimine sunacağız“ dedi. Tohumları tamamen dayanışma usulüyle satın aldıklarını ifade eden Maçoğlu, ekim yapacak makineler için de kampanya yapacaklarını söyledi.
GELİR-GİDER TABLOSUNU BELEDİYE BİNASINA ASTI
Ovacık belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, geçtiğimiz günlerde belediyenin gelir-gider hesaplarının tablosunu belediye binasına asarak şeffaflık örneği sergilemişti.
image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA