SON DAKİKA

Haberertesi

ODUNPAZARLI KADINLAR BALON UÇURDU

ODUNPAZARLI KADINLAR BALON UÇURDU
Bu haber 26 Kasım 2015 - 18:35 'de eklendi ve 357 views kez görüntülendi.

KADIN ŞİDDETİNE KARŞI ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ
Odunpazarı Belediyesi öncülüğünde Kadınlara şiddetle mücadeleyi topluma yayma adına bir dizi etkinlik düzenlendi.
“KÖY KAHVESİNDE KADINLARLA TOPLANTI”
Gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Odunpazarı Belediyesi, Yahnikapan Mahallesi’nde fidan dikimi ve köy kahvesinde kadınlarla toplantı gerçekleştirdi. Etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Meclis üyeleri, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcıları, sivil toplum örgütleri ve turuncu hareket üyeleri katıldı.
FİDAN DİKİLDİ
Kadına yapılan şiddete dikkat çekilmesi amaçlanan etkinlikte ilk olarak fidan dikimi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen fidan dikiminin ardından köy kahvesinde toplantı yapıldı. Kadına şiddet ve bu şiddetin önlenmesi ile ilgili yapılan konuşmaların olduğu toplantı sonrasında, Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kadınlara çiçek dağıtıldı. Program sonunda kadınlar, turuncu balonları ve barış güvercinlerini özgürlüğe bıraktı.
DÜNYADA 25 KASIM
Birleşmiş Milletler (BM), 25 Kasım gününü uluslararası düzlemde kadına yönelik şiddetle mücadele ve global bir dayanışma kurma amaçlı olarak 1999 yılında kabul etmişti. BM bu yıl da 25 Kasım’dan 10 Aralık’a kadar Turuncu renk metaforunda buluşmayı ve 16 gün boyunca muhtelif etkinliklerle kadınlara yönelik şiddetle etkin mücadeleye davet ediyor.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA