SON DAKİKA

Haberertesi

ODUNPAZARI’NIN ÇOCUK SATRANÇÇILARI

ODUNPAZARI’NIN ÇOCUK SATRANÇÇILARI
Bu haber 09 Kasım 2015 - 21:19 'de eklendi ve 366 views kez görüntülendi.

Başkan Kazım Kurt: “Çocuklar mutluysa biz de mutluyuz”
Odunpazarı Belediyesi, çocuklara santraç sporunu sevdirmek ve satranç eğitimini yaygınlaştırmak adına satranç turnuvası düzenledi. Başkan Kurt turnuvada, “Odunpazarı çocuklarımızın en güzel zamanlarını geçirdiği yer olacak. Tüm emeklerimiz çocuklarımız ve anneleri için. Çocuklar mutluysa biz de mutluyuz” dedi.
AMAÇ ÖĞRENMEK
Kütüphane Müdürlüğü’ne bağlı Zeytindalı Çocuk Merkezi Satranç Kulübünün düzenlediği turnuva, Tarihi Odunpazarı bölgesinde bulunan Arasta Çarşısının bahçesinde yapıldı. Bahçeye çocuklar için satranç masaları konuldu. Turnuvaya OMEK Satranç Kursu ve Zeytindalı Çocuk Merkezi Satranç Kulübü öğrencileri katıldı. 7-12 yaş arasında 70 öğrencinin katıldığı turnuvada tek bir şampiyon değil bütün öğrenciler şampiyon ilan edildi. Kazananın her çocuk turnuvada, çocuklar kendi seviyelerinde neler yapabildiklerini görme fırsatı yakaladı.
BAŞKAN KAZIM KURT: “TÜM EMEKLERİMİZ ÇOCUKLAR İÇİN”
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Zeytindalı Satranç Turnuvasında öğrencileri yalnız bırakmadı. Başkan Kurt, turnuvanın yapıldığı alana gelerek öğrencilere başarılar diledi. Başkan Kurt burada yaptığı konuşmasına, “Zeytindalı Çocuk Merkezi’ne sık sık satranç oynamaya gelin” diyerek başladı. Başkan Kurt, “Satranç önemli bir spor, Odunpazarı Belediyesi bünyesinde daha çok çocuğun satranç oynamasını istiyoruz. Bu tür etkinlikleri çoğaltacağız. Gerçekleştirdiğimiz turnuvada amacımız yarışmak değil, öğrenmek. Siz değerli öğrencilerimize turnuvada başarılar diliyorum ve sizleri buraya getiren velilerimize de teşekkür ediyorum. Odunpazarı çocuklarımızın en güzel zamanlarını geçirdiği yer olacak. Tüm emeklerimiz çocuklarımız ve anneleri için. Çocuklar mutluysa biz de mutluyuz” dedi.
SATRANÇ KİTABI DAĞITILDI
Başkan Kurt gerçekleştirdiği konuşmanın ardından turnuvanın açılış hamlesini yaptı. Büyük heyecana sahne olan turnuva sonunda Başkan Kurt öğrencilere satranç kitabı hediye etti. Öğrenciler, Arasta bahçesinde bulunan özel büyük satranç alanında da müsabaka gerçekleştirdi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA