SON DAKİKA

Haberertesi

ODUNPAZARINDA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

ODUNPAZARINDA ÖĞRETMENLER GÜNÜ
Bu haber 23 Kasım 2015 - 21:49 'de eklendi ve 360 views kez görüntülendi.

“Öğretmenler aydınlık bir ulusu inşa eden temel taşlardır”
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.
Başkan Kurt mesajına, “Ulusların gelişmişlik düzeyleri eğitime verdikleri önemle ölçülmektedir. Dolayısı ile öğretmenler güçlü, gelişmiş ve aydınlık bir ulusu inşa eden temel taşlardandır” diyerek başladı.
“FİKRİ HÜR, İRFANI HÜR, VİCDANI HÜR KUŞAKLAR”
“Öğretmen çocuğu hayata hazırlayan; vatan, millet sevgisini Atatürk ilke ve devrimleri ile harmanlayarak geleceğe sağlam ve aydınlık adımlar atmasını sağlayan en özel kişidir” diyen Başkan Kurt; “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür kuşaklar yetiştirmenin gereğini gönülden benimseyen öğretmenlerimiz, ilkeleri, düşünceleri, yaşam biçimleri ve yaşama bakışlarıyla insanları doğrudan etkilemekte, toplumun biçimlendirilmesinde yadsınamaz rol üstlenmektedirler” dedi.
“EĞİTİMDEKİ SORUNLARIN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİ GEREK”
Başkan Kurt mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; “Eğitimdeki sorunların ve aksamaların gelecekte yaşanacak sorunların kaynağı olacağı asla unutulmamalıdır. Eğitimde sorunların çözülmesi, ulusların kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanlarda kalkınması ve üretimiyle çağa yön verebilmesi anlamını taşımaktadır. Eğitimli, aydın bireylerin oluşturduğu toplum; dogmaların değil, aklın, bilimin ve sağduyunun yol göstericiliğinde sağlıklı kararlar alarak, demokrasiyi kurum ve kurallarıyla yaşatabilir, toplumsal gelişimini sürekli kılabilir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri mesleğine, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, bağımsız, demokratik ve laik bir toplum oluşturma ilkesine inanmış, çalışkan Cumhuriyet öğretmenlerinin üstün çabalarıyla atılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir ülkenin kalkınabilmesi, o ülkenin eğitiminden geçer’ sözü ile bir ülkenin hedeflerine ulaşabilmesinin yolu, eğitim kadrosu ile doğrudan ilişkili olduğunun göstergesidir. Ülkenin geleceği açısından önemli sorumluluklar taşıyan, güçlük ve zorlamalarla karşılaşsa dahi büyük hizmet aşkıyla çalışarak çocuklarımızın ve gençlerimizin ulusuna ve insanlığa yararlı bireyler olmaları için çabalayan, görevlerini yerine getirirken hiçbir özveriden kaçınmayan öğretmenlerimize hak ettikleri yaşam koşulları sağlanmalıdır. Bu siyasilerin ve biz kent yöneticilerinin en önemli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız değerli öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla kutluyor, başarılarılarının devamını diliyorum”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA