SON DAKİKA

Haberertesi

ODUNPAZARI’NDA HİZMET SEFERBERLİĞİ

ODUNPAZARI’NDA HİZMET SEFERBERLİĞİ
Bu haber 09 Şubat 2016 - 11:40 'de eklendi ve 266 views kez görüntülendi.

VADİŞEHİR’E DE HALK MERKEZİ AÇILDI
Odunpazarı Belediyesi, vatandaşların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Halk Merkezlerini çoğaltıyor. Bu kapsamda son olarak Vadişehir Halk Merkezi’ni açtı.
AÇILIŞ TÖRENİNE YOĞUN KATILIM
Vadişehir Mahallesi Ender Sokak no:18 adresinde bulunan “Vadişehir Halk Merkezi” açılışına CHP Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, CHP Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Başkanı Gökçe Kurt, Odunpazarı Belediyesi Meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, Vadişehir Mahalle Muhtarı Kadir Şen, Vadişehir Mahalle Meclisi Başkanı Mustafa Demiral ve vatandaşlar katıldı.
HALK MERKEZİNDE MUHTARLIK OFİSİ DE VAR
Belediye Başkanı Kazım Kurt, açılışta yaptığı konuşmasında, “10 dönüm alana sahip parkın içinde hizmete sunduğumuz Halk Merkezi binası 250m2 alana sahip. Bir odası Vadişehir Muhtarlığımıza tahsis edildi. Diğer odalar mahalle meclisimizin denetiminde Kurs Merkezleri ve toplantı salonları olmak üzere kurgulanmış bir proje. Tamamıyla Odunpazarı Belediyesi’nin işçileri ve mühendisleri ile bu bina yapılmıştır ve yapımda emeği geçen tüm çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Parkımızın içerisinde bulunan spor aletleri ve diğer görseller mutlaka Vadişehir Mahalle halkının ihtiyaçlarını karşılama amaçlı yapıldı ve buranın iyi korunması lazım. Daha çok vatandaşın burayı kullanmasını sağlamamız lazım. Bu binanın en önemli saydığımız bir özelliği daha ise şu anda bin 500 kitaplı bir kütüphanenin olması. Kitap sayısı artacaktır. Çünkü şu anda Odunpazarı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğünün 200 bin adet kitabı bulunmaktadır” dedi.
BAŞKAN KAZIM KURT DÖRT HALK MERKEZİNİN DAHA MÜJDESİNİ VERDİ
Katılımcı demokrasinin örneklerini vermek üzere Halk Merkezinin temel unsuru Mahalle Meclisidir diyen Başkan Kurt, “Mahalle Meclisinde Mahallenin bütün sorunları gönüllük esası üzerine tartışılmalı, takip edilmeli ve Eskişehir’de duymayan herkese duyurulmalı. Bu doğrultudaki çalışmaları destekleyeceğiz. Şu müjdeyi de vermek isterim 4 adet daha Halk Merkezi inşa ediyoruz ve en kısa zamanda Eskişehirlilerin kullanımına sunacağız” diye konuştu.
VADİŞEHİR MUHTARI TEŞEKKÜR ETTİ
Vadişehir Mahalle Muhtarı Kadir Şen açılışta yaptığı konuşmasında, Vadişehir Halk Merkezi için Başkan Kurt’a ve Odunpazarı Belediyesi’ne teşekkür etti. Muhtar Şen, Vadişehir Halk Merkezi’nin mahalleli için çok faydalı olacağını belirterek, muhtarlığında Vadişehir Halk Merkezi içerisinde olduğunu ifade etti.
İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN HİZMET…
Vadişehir Mahalle Meclisi Başkanı Mustafa Demiral ise, İmkânsızlıklar içerisinde bu binayı yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür etti. Demiral, Mahalle Meclisi gönüllük esasına dayanan bir kurum, biz de gönüllüler olarak burada elimizden gelen her türlü desteği göstereceğiz” dedi.
BAŞKAN KONUKLARA BİLGİ VERDİ
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Kurt, protokol üyelerine Vadişehir Halk Merkezi’ni gezdirdi. Başkan Kurt ve protokol üyeleri ayrıca Vadişehir Halk Merkezi’nde çocuklar için verilen Mental Aritmetik kursunun ilk dersine katıldı. Çocuklar ve velilerin olduğu ilk dersin bir kısmını dinleyen Başkan Kurt ve Protokol üyeleri daha sonra çocuklara başarılar dileyerek sınıftan ayrıldı.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA