21:07 - EMEKLİLER 1 MAYIS’TA ALANLARDA
19:12 - SALGINDA GÜNLÜK TABLO
18:43 - UĞURTAN SAYINER TABURCU OLDU
10:28 - İZMİR’DE TEPKİ ÇEKEN YASAK
16:55 - DİSK’TEN AÇIKLAMA “ACIMIZ BÜYÜK”
11:35 - İŞÇİ SINIFININ ACI GÜNÜ
13:45 - CHP’DE 105 BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU
10:59 - AZİZ KOCAOĞLU ADAY OLMAYACAK
09:50 - KILIÇDAROĞLU 04.00’TE KONUŞTU
06:57 - REİNA KATİLİ YAKALANDI
20:18 - BAYKAL’DAN TBMM’DE TARİHİ UYARI
12:04 - CHP’Lİ BAŞKANLAR REİNA’NIN ÖNÜNDE
19:27 - KILIÇDAROĞLU’NA SUİKAST UYARISI
09:33 - KLIÇDAROĞLU’NDAN NET YANITLAR
CESUR DEĞİL, KAYGILIYIM
‘Sessizlik insanlara ağır gelmiş’
Dündar ve Gül’e gönderdiği mektupla gündeme oturan hâkim Aydın, Cumhuriyet’ten Emre Döker’e konuştu.
SİLİVRİ’YE MEKTUP YAZARAK HUKUKUN SESİ OLMUŞTU
İzmir Karşıyaka Adliyesi’nde görev yapan Hâkim Murat Aydın, MİT TIR’larıyla ilgili yayımladıkları haber ve görüntüler nedeniyle tutuklanan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’e gönderdiği mektubun ardından Cumhuriyet’e konuştu.
30 YILLIK HUKUKÇU
Mektubunda “Tüm bu yaşananların; hukuk, adalet, yargı adına yapıldığı söylendiğinde içim eziliyor” diyen Aydın, “İçinde bulunduğum mesleğe, 30 yıla yakındır eğitimini alıp uygulamasını yaptığım hukuk bilimine olan aidiyet duygumu yitiriyorum” ifadelerini kullanmıştı.
“CESUR DEĞİLİM, SADECE KAYGILIYIM”
Aydın, Dündar ve Gül’e mektup göndermesinin “cesur” bir hareket olarak görüldüğünü belirterek, “Ben cesur bir hâkim değilim. Mesleğiyle ve ülkesiyle ilgili kaygı duyan bir adamım. Cesur değilim, sadece kaygılıyım ve doğrusunu söylemek gerekirse korkuyorum” dedi.
Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasına sevinenlerin dahi kararı hukuki bulmadığını ifade eden Aydın, hiçbir soruşturma başlamamışken bir “demecin” arkasından tutuklama kararının verildiğine dikkat çekti.
“SON 10 YILDIR YARGI YOKEDİLİYOR”
7. Asliye Hukuk Mahkemesi Başkanı ve Yarsav Başkan Yardımcısı Hâkim Murat Aydın, Dündar ve Gül’e verilen tutuklama kararının “gözdağı” amacı taşıdığını kaydederek, “Tutuklamayı haklı bulanlar bile bu kararın hukuki olduğunu söyleyemiyorlar. Şu anda kararlar hukuki mi siyasi mi onu tartışıyoruz. Bu ‘yargının yok olması’ demektir. Bu durum son 10 yıldır böyle. Ergenekon davasıyla bu iyice arttı. Bu karar, Can Dündar’a mesaj değildir. O, bunu göze almıştır. Amaç ibreti âlemdir. Bir hâkimi sürerseniz, o adam için sorun değildir. Bu kalanlara göz dağıdır. Toplum için tehdit olan budur” diye konuştu.
“İNSANLARIN HUKUKU SAVUNANLARA SAHİP ÇIKMALARI GEREKİYOR”
Aydın, toplumun hâkim ve savcılardan “kahramanlık” beklediğini ancak bu durumun sıkıntılı olduğunu da vurgulayarak, “Biz insanları yanımızda görmüyoruz. Adına karar verdiğimiz milletin bize sahip çıkması gerekir. Biz yapayanlız durumdayız. Bu kadar hâkim savcı tayin edildi, sürüldü, öldürüldü, tutuklandı. Kamuoyu bizim yanımızda olmadı. İki arkadaşımız doğuda şehit edildi. Bugün 7 meslektaşımız tutuklu. 100 meslektaşımız açıkta. Yüzlerce meslektaşımız soruşturma geçiriyor” diye konuştu.