SON DAKİKA

Haberertesi

NEJAT BİRDOĞAN AVCILAR’DA ANILDI

NEJAT BİRDOĞAN AVCILAR’DA ANILDI
Bu haber 04 Mayıs 2016 - 9:16 'de eklendi ve 479 views kez görüntülendi.

HANDAN TOPRAK SANATA VE SANATÇIYA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR
Araştırmacı-Yazar Nejat Birdoğan Avcılar’da Anıldı
Avcılar Belediyesi tarafından ölümünün 15. yılında, Araştırmacı-Yazar ve Toplum Bilimci Nejat Birdoğan için düzenlenen “III. Nejat Birdoğan Anma Etkinliği” Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
AVCILAR BELEDİYESİ ÖNEMLİ BİR ANMAYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Nejat Birdoğan’ı Anma Etkinliği”ne Nejat Birdoğan’ın eşi Dr. Şule Birdoğan ve Araştırmacı Yazar Ahmet Koçak onur konuğu olarak katıldı.
BAŞKAN TOPRAK: “BİRDOĞAN, ÜLKEMİZİN TARİHİNE IŞIK TUTUYORDU”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Nejat Birdoğan’ın yaptığı araştırmalarla ülkenin tarihine ışık tuttuğunu belirterek, “Nejat Birdoğan, Anadolu’nun gizli kalmış kültürünü araştıran, edindiği bilgileri evrensele taşıyan, bir kültürü türküleriyle, edebiyatıyla, tarihsel ve bilimsel yönleriyle araştırıp bizlere sunmuştur. Aynı zamanda yaptığı araştırmalarla bu ülkenin tarihine ışık tutmuş, bilgileri bizlere yazdığı kitaplarla ulaştırmıştır. Bizler Avcılar’da onunla tanışmış olmanın ve böyle önemli bir değeri de yaşatmanın gururunu yaşamaktayız” dedi.
KONUŞMACILAR NEJAT BİRDOĞAN’I ANLATTI
Başkan Dr. Toprak’ın konuşmasının ardından Nejat Birdoğan’ın hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi sunulan etkinlik panel ile devam etti. Turgay Yıldız moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Dr. Şule Birdoğan, Araştırmacı Yazar Ahmet Koçak, Türk Halk Müziği Sanatçısı Dertli Divani ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Aziz Tatlısu konuşmacı olarak yer aldı.
Araştırmacı Yazar Ahmet Koçak, Nejat Birdoğan’ın araştimageırmacılara ve akademisyenlere rol model olmuş çok değerli bir araştırmacı ve yazar olduğunu belirterek araştırmalarını belgelere ve verilere dayalı yaptığını söyledi. Türk Halk Müziği Sanatçıları Dertli Divani ve Aziz Tatlısu ise Nejat Birdoğan gibi insanların ölmediğini, yaşacaklarını ve yaşatılacaklarını söyleyerek, onunla ilgili anılarını paylaştılar.
Nejat Birdoğan’ın eşi Dr. Şule Birdoğan, onun evdeki halini katılımcılarla paylaştı. Dr. Şule Birdoğan, onu çok özlediğini belirterek, Nejat Birdoğan’ınn şakacı, esprili aynı zamanda çalışmayı çok seven biri olduğunu söyledi.
HANDAN TOPRAK PLAKET VEREREK TEŞEKKÜR ETTİ
Avcılar Belediyesi tarafından genelekselleştirilen Nejat Birdoğan’ı Anma Etkinliği’nde panelin ardından, Türk Halk Müziği Sanatçıları Dertli Divani ve Aziz Tatlısu tarafından konser verildi. Anma etkinliği Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak’ın katılımcılara plaket sunumu ile son buldu.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA