SON DAKİKA

Haberertesi

MUJİCA’NIN SON DURAĞI ŞİŞLİ OLDU

MUJİCA’NIN SON DURAĞI ŞİŞLİ OLDU
Bu haber 09 Kasım 2015 - 21:23 'de eklendi ve 256 views kez görüntülendi.

CHP’NİN KONUĞU JOSE MUJİCA ŞİŞLİ’DE KONUŞTU
Mujica: “İnsanların hayatını hiçe sayan iktidarlara karşı mücadele edin”
Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica, Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde Şişli Kent Kültür Merkezi’nde bir etkinliğe katıldı.

Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye’den Uruguay’a Toplumsal Muhalefet: Umudu Örgütlemek” paneli, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. BirGün Medya Yayın Danışmanı Barış İnce moderatörlüğünde, Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica ve Uruguay Hizmetler Sendika Federasyonu Başkanı Gambera Daniel Orta’nın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi, İstanbullular tarafından büyük ilgi gördü.

Mujica: “Sağın para ve medyasına karşı sosyal ağlarımızı kullandık”

Barış İnce’nin, Mujica’ya “Umudu nasıl örgütleyebiliriz?” sorusunu yanıt veren Mujica, şunları söyledi:

“Tüm bu umudu birleştirmek nasıl olur derseniz, tüm işçiler 3’e ayrılmış sendikaları bir araya getirmek ile işe başladılar. Komünist ve sosyalistleri bir araya getirecek ortak bir program ayarlamakla yola çıktık. Hemfikir olduğumuz en güçlü nokta, ülkesinin sağ düşüncesini devredışı bırakacak bir adım atabilmekti ve buradan yola çıkarak düşüncelerimizi, ülkemizin iç kısımlarına kadar götürdük ve bir güç olarak ortaya çıkabildik. Bu harekette ben başkanlık yapsam da çok daha önemli olan bir kolektif güç, bir akıl ortaya çıktı. Sağ akımın her zaman parası olmuştur ve elinde her zaman medya gücü vardır. Sağın kullandığı büyük basın kuruluşlarına karşı sosyal ağlarımızı, iletişim kanallarımızı kullandık ve gördük ki başarılıyız.”

İnce’nin Mujica’ya yönelttiği halkı siyasete katmak konusunda deneyimleriniz nelerdir sorusu üzerine Mujica, “Bizler, mahallemizde bir avuç insan olarak kendimizi var ettik ve çevremizdeki insanların günlük yaşantısına, günlük hayatlarına dair temas kurmamız gereken sorunlara, yaşadıkları sorunlar üzerinden onlarla hareket edebilecegimiz alanlara odaklandık. Ancak en önemlisi olarak mahallelerde temas ettiğimiz insanlara güven vererek biraraya geliyor ve çalışma hızımızı belirliyorduk. Sadece 4 – 5 yılda bir halkın ne yapması gerektiğini söyleyip, bizlere ihtiyaç duydukları zaman yanlarında olmadığımız takdirde insanlar bizleri dinlemez ve anlamaz. Dolayısıyla bu da bizlere çok daha pahalıya mal olur” dedi.

Partisinin, birbirinden farklı sol grupları nasıl bir araya getirdiği sorusuna Mujica, “Dünyayı görebilecek kadar alçak gönüllü olamıyor ve kendi gerçekliğimizi göremiyorsak başarısız oluruz. Bunu başarabilmeli ve ortaklıkta buluşabilmeli, ortak bir mücadele cephesi kurmayı başarmalıyız” yanıtını verdi.

Mujica: “İnsanların hayatını hiçe sayan iktidarlara karşı mücadele edin”

“Kendi tarihinizi kendiniz, sizler yazacaksınız” diyen Mujica, “Özgürlük ve barış, yarın için ihtiyacınız olan şey. Benim geldiğim yer, sizin şuan çektiğiniz acının öncelerde yaşanmış olan bir yerdi. Herkes biran önce hiç tartışmasız bir şekilde barış için biraraya gelmeli. Hergün, savaştan kaçan sığınmacıların yaşadığı durumu açık açık görüyoruz. İnsanları bu durumlara düşüren, insan yaşamını ticaret amaçlı kullanan, insanların hayatlarını hiçbir iş güvenliği alınmadan hiçe sayan iktidarlara karşı mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Uruguay Hizmetler Sendika Federasyonu Başkanı Gambera Daniel Orta ise,
moderatör Barış İnce’nin “Egemenler örgütlenmek için dini kullanmak istemedi mi?’ sorusuna şöyle yanıt verdi:
“Devrimden başka bir çaba olamaz. Onların bunu kullanmak istemelerine karşı bizler 1960’da acilen Uruguay halkının ihtiyaçları için toplantı düzenledik. 1968’de merkez de birleşmiş işçiler sendikası kuruldu. Bu süreçten sonra 1984’e kadar politik kısıtlama yaşanan bir dönem oldu. ’SNT’ ile birlikte 1985’te tek sendika ile sesimizi duyurduk ve bu örgütlenme giderek arttı ve 2005’te bu organizasyon ile hükümete geldik. Özgürlük yarın için ihtiyacımız olan bir şey ve burada bulunmaktan cesaret bularak söylemeliyim ki farklılıklardan da olsa herkes asıl özgürlük için kendi isteklerinden feda edebilmeli”.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA