SON DAKİKA

Haberertesi

MUHTARLAR ARKA BAHÇENİZ DEĞİL

MUHTARLAR ARKA BAHÇENİZ DEĞİL
Bu haber 28 Ekim 2015 - 15:22 'de eklendi ve 321 views kez görüntülendi.

CHP’Lİ KAZIM ARSLAN MUHTARLARA YAPILAN BASKIYI KINADI
“MUHTARLIKLARI ARKA BAHÇENİZ OLARAK GÖRMEKTEN VAZGEÇİN”

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, seçimler öncesinde Denizli’de muhtarların açıkça siyasi baskı altına alınmak istendiğini, sık sık toplantılara çağrılarak destek olunmasını, destek olunmaz ise mahalllerine hizmet alamayacaklarını söylediklerini belirtti.
“MUHTARLARLA İLGİLİ KANUN TEKLİFİMİZ MECLİSTE BEKLİYOR”
Arslan, muhtarların mahallelerrimizin temsilcisi olduğunu, hiç kimsenin emrinde olamayacağını, başkalarının baskı kuramayacağını, bunu yapanların sandıkta cevaplarını alacaklarını söyledi. Muhtarları emrinde gibi sayanların, muhtarlara asgari ücreti bile uygun görmediklerini, sosyal güvenliklerinin sağlanmadığını belirten CHP Milletvekili Kazım Arslan, muhtarların özlük haklarını, yetkilerini genişleten kanun teklifini Meclise sunduğunu, mevcut iktidarın meclisi çalıştırmaması nedeniyle bekletildiğini şu sözleriyle savundu: “Muhtarları asker gibi çalıştırmak isteyenler, onların sorunlarını görmezlikten gelenler, seçim sonrası sırtını dönenler, seçim zamanı muhtarları hizmet için değil oy için sürekli ayağına çağırıyor, gelmeyenleri de bazı kaymakamlara arattırarak neden gelmediklerini soruyorlar.” Dedi.
“MUHTARLAR DERT KÜPÜ”
“Denizli’de yanına vardığımız, mahallesinde ziyaret ettiğimiz her muhtarımız, yeni Büyükşehir Yasasından şikayetçi. Maaşı düşük olan, sigorta primini kendi ödemek zorunda bırakıldığı için net maaşı iyice düşen, çoğunun odaları bile olmayan, hiçbir yetkisi kalmayan köy ve mahalle muhtarlarımız,Belediye Başkanlarının kapılarında bekletildiklerini, hem geciken hizmetlerden, hem de hiçbir görev alamamaktan yana dertlidir.”
“CHP İKTİDARINDA MUHTARLAR”
“Öncelikle Muhtarlarımızı siyasi baskılardan korumak,muhtarların hak ve yetkilerini genişleten kanun teklifinin Meclisten çıkarmak,kapatılan tüm Köy Muhtarlıklarının tüzel kişiliğini vermek,CHP iktidarında yetkilerini yeniden vermek istiyoruz. Denizli’de ve tüm Türkiye’de muhtarlarımızın sosyal güvenlik primini devletin ödeyecek. Bu sayede muhtarlarımızın eline net maaş geçecek.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA