SON DAKİKA

Haberertesi

MİLLETVEKİLİNE GÖZALTI GİRİŞİMİ

MİLLETVEKİLİNE GÖZALTI GİRİŞİMİ
Bu haber 23 Eylül 2016 - 19:04 'de eklendi ve 707 views kez görüntülendi.

CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ORHAN SARIBAL GÖZALTINA ALINMAK İSTENDİ!
Basın açıklaması yapmak isteyen işçilere destek veren CHP Bursa milletvekili Orhan Sarıbal’a saygısızlık.
POLİS MİLLETVEKİLİNİ GÖTÜRMEYE KALKTI
Gemlik MSC/Medlog Lojistik’te geçtiğimiz günlerde çok sayıda işçinin işten çıkarılmasından sonra yaşanan eylemlere, Bursa Valiliğinin OHAL gerekçesi ile yasak getirmesine rağmen eylemler devam edince, Gemlik Emniyeti ile aralarında CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Sendika başkanlarının da bulunduğu basın açıklaması yapanlar arasında gergin anlar yaşandı. Milletvekili Sarıbal gözaltına alınmak istendi. Eylemde iki kişi de gözaltına alındı.
BASIN AÇIKLAMASINA BİLE İZİN VERİLMEDİ
İşten çıkarılmasının nedeninin sendika istemeleri olduğunu iddia eden işçiler, Gemlik AVM önünde eylem yaparak açıklama yapmak istediler. Bunun üzerine emniyet müdürlüğü ekipleri çevrede önlem alırken, Gemlik İlçe Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu’da, eylem yerine gelerek OHAL nedeniyle alınan kararı işçilere anlattı ve eyleme izin vermeyeceklerini belirtti. Buna rağmen eylemin devam etmesi, pankartların indirilmemesi ve protestoların sürmesi üzerine, emniyet müdürlüğü ekipleri eylemi dağıtmak için harekete geçti. Emniyet müdürlüğü ekipleri ve eylemciler arasında arbede yaşanırken, iki kişi de gözaltına alındı.
VEKİL SARIBAL OLAY ÇIKMAMASI İÇİN ÇABA HARCADI
Arbede esnasında CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’da araya girdi. İşçilerin arbededen uzak kalmasına ve emniyetin müdahale etmemesi için çaba gösteren Sarıbal, emniyet yetkilileriyle de görüşerek olayın sakinleşmesin yardım etti.
Sarıbal’a CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’da eşlik etti.
ORHAN SARIBAL: “VALİ HADDİNİ AŞMIŞTIR”
Yaşanan arbede ve gözaltı işlemleri sırasında CHP Milletvekili gözaltına alınmak istendi. Tepkiler üzerine boynundan ve kolundan tutup gözaltı işlemi yapmak istediği Sarıbal’ı serbest bıraktı. Olanlara tepki gösteren Orhan Sarıbal : “Suç poliste değil onlara bu emri veren Bursa OHAL Valisi olacak kişidedir. Yasal hak arama mücadeleleri sürecek bende sonuna kadar yanlarında olacağım . OHAL’in arkasına sığınarak Bursa Valisi yasaları çiğneyerek haddini aşmıştır.” dedi.
SARIBAL, GÖZALTINA ALINAN İŞÇİLERİ SERBEST BIRAKTIRDI
Sarıbal arbede sonrasında yaptığı açıklamada, Emniyet mensuplarının görevlerini yapmak zorunda olduğunu, eylemcilerin, DİSK’in ve işçilerin muhatabının polis olmadığını dile getirdi. Sarıbal’ın araya girmesi üzerine, protestolar ve pankartların açılmasına son verilirken, gözaltına alınanların da alana geri getirilerek serbest bırakılmasının ardından eylemciler alanı terkettiler.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA