SON DAKİKA

Haberertesi

MEHMET TÜM’E SALDIRIYA KINAMA

MEHMET TÜM’E SALDIRIYA KINAMA
Bu haber 08 Nisan 2016 - 8:09 'de eklendi ve 294 views kez görüntülendi.

Balıkesir’de katıldığı şehit cenazesinde bir kişinin yumruklu saldırısına uğrayan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’e yönelik saldırı TBMM’de Partilerin grup başkanvekilleri tarafından kınandı.
CHP’li TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin başkanlığında toplanan Meclis Genel Kurulu’nda dört partinin grup başkanvekili tek tek söz alarak, Tüm’e yapılan saldırıyı kınadı.
İşte Grup Başkanvekillerinin yaptığı o açıklama:
TÜRKİYE ŞİDDET SARMALINA HIZLA İLERLİYOR
LEVENT GÖK CHP Grup Başkanvekili:

Sayın Başkan, öncelikli olarak Balıkesir Milletvekilimiz Sayın Mehmet Tüm’e bir şehit cenazesinde yapılan saldırıyı kınadığımızı, sorumlusu hakkında hangi aidiyete ilişkinse, o konuda önemli bir açıklamayı da -aidiyeti bulunduğu- kurumlar ya da partiler tarafından beklediğimizi ifade ediyorum. Türkiye bir şiddet sarmalına doğru hızla giderken, şehit cenazelerinin başka bir şiddete dönüşmesi Türkiye’de çok başka travmalara yol açacak mahiyettedir. Bu sorumsuz kişilerin acilen toplumdan dışlanması ve Türkiye’nin şiddet sarmalından çıkarılması gerekiyor. Çok soğukkanlı olmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu hassasiyetimizi muhafaza ettiğimizi ve arkadaşımıza yapılan saldırıyı kınadığımızı tekrar ifade ediyorum.
MEHMET NACİ BOSTANCI AKP Grup Başkanvekili:
Balıkesir Milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mehmet Tüm’ün, Edremit’te bir şehit cenazesinde bir kişi tarafından bir saldırıya muhatap olması bizi derinden üzmüştür. Milletin acısı, hepimizin acısıdır, hepimizin ortak acısıdır. Bu kendini bilmez ve kesinlikle çok ayıp bulduğum saldırıyı kınıyor, hiçbir biçimde kabul edilemez buluyorum. Mehmet Tüm’e yapılan saldırıyı aynı zamanda Türkiye’de siyaset kurumuna yönelik bir saldırı olarak görüyoruz.
İDRİS BALUKEN HDP Grup Başkanvekili:
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sayın Mehmet Tüm’e yapılan saldırıyı da kınadığımızı ve kabul edilemez bulduğumuzu ifade etmek istiyorum.
ERKAN AKÇAY MHP Grup Başkanvekili:
Biraz önce öğrendiğime göre ve sayın grup başkan vekillerinin konuşmalarında da ifade edildiği üzere, Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Sayın Mehmet Tüm Bey’e bir şehit cenazesinde yumruklu bir saldırı olduğunu üzüntüyle öğrendim. Bu hadiseyi kınıyorum ve asla tasvip edilmez bulduğumu ifade etmek istiyorum. Bütün vatandaşlarımıza sakin, soğukkanlı olmaları gerektiğini hatırlatıyorum ve itidal tavsiye ediyorum herkese, her kesime.
CHP MİLLETVEKİLLERİ DE ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİLER
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Havutça, partisine mensup bir grup milletvekiliyle birlikte CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’ün şehit cenazesinde yumruklu saldırıya uğramasına ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi.
Dün, Balıkesir Edremit İlçesinde şehit cenazesinde Tüm’e yönelik bir saldırı olduğunu hatırlatan Havutça, “Mezar başında, şehidimizin mezarı başında milletvekilimiz saldırıya uğramıştır” dedi.

NAMIK HAVUTÇA: “TBMM ÜYELERİNE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR”
Saldırıyı gerçekleştirenleri kınayan Havutça, şöyle dedi:
“Milletvekillerimizi hedef gösteren ve CHP’li milletvekillerini barışı savunan, kardeşliği savunan milletvekillerini özel olarak hedef gösterenlere de buradan seslenmek istiyoruz. CHP her türlü koşulda barışı, kardeşliği, ulusal birliği savunmaya devam edecektir. Bu saldırı hepimize, TBMM üyelerine yapılmış bir saldırıdır. Bugün ülkemizdeki şehitlerin, çatışmaların tek sorumlusu 14 yıldan beri bu ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetidir. CHP’yi ve milletvekillerini hedef göstererek sanki bugünkü şehitlerin sorumlusu Cumhuriyet Halk Partisiymiş gibi bizim milletvekillerimize yönelik saldırıları asla kabul etmiyoruz.”

AKIN: İKTİDAR BU SALDIRILARDAN DA SORUMLUDUR
Saldırıyı kınayan Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da, “Şehit cenazelerini terörize etmek en başta aziz şehitlerimize ve onların acılı ailelerine saygısızlıktır. Bir takım kendini bilmezler, milletvekillerimize, il başkanlarımıza saldırıyorlar. Hiçbir aykırı ses ve düşünceye tahammülü olmayan iktidar bu saldırılardan da sorumludur” dedi.
MEHMET TÜM’DEN AÇIKLAMA
Memleketi Balıkesir’de katıldığı şehit cenazesinde bir kişinin yumruklu saldırısına uğrayan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, kendisine destek olarak saldırıya tepki gösterenler için yazılı açıklama yaparak teşekkür etti.
Mehmet Tüm açıklamasında şunları söyledi:
03 Nisan 2016 Pazar Günü Edremit ilçemizde , Şehidimiz Aycan Özdil’in defin töreni sırasında, şahsıma yapılan, saldırı sonrası, bizzat arayarak veya basın yoluyla açıklamalar da bulunarak , destek veren, geçmiş olsun dileklerini ileten, başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, TBMM ‘de grubu bulunan Siyasi Partilerimizin Grup Başkanvekillerine, Milletvekili arkadaşlarıma, CHP Balıkesir il Başkanı Ender Biçki ve Tüm CHP Balıkesir örgütüne, Şehit Aycan Özdil’in ailesine, Belediye Başkanlarımıza, CHP’nin Türkiye Genelindeki tüm örgütlerine, Partili dostlarıma, Demokratik Kitle örgütlerinin temsilcilerine, Sivil Toplum Örgütlerine, Sendikalara, Siyasi Partilerin Genel Merkez yöneticilerine, Yerel ve Genel Basınımızın değerli temsilcilerine, Demokrasimiz adına göstermiş oldukları, dayanışma duyguları için kendilerine ayrı ayrı teşekkür ederim. Şahsıma yapılan bu çirkin saldırının, aslında demokrasimize atılmış bir yumruk olduğunu her kesin bilmesini isterim.
Bu tür çirkin olayların bir daha yaşanmaması temennisi ile, duyarlılık gösteren tüm halkımıza da ayrıca teşekkür eder, saygılar sunarım.
Mehmet TÜM
Balıkesir Milletvekili
CHP PM Üyesi
Çevre Komisyonu Üyesi
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA