SON DAKİKA

Haberertesi

MEHMET TÜM’DEN KURULTAY AÇIKLAMASI

MEHMET TÜM’DEN KURULTAY AÇIKLAMASI
Bu haber 12 Kasım 2015 - 8:43 'de eklendi ve 397 views kez görüntülendi.

OLAN KURULTAY ÖNCESİNDE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY TALEBİ DOĞRU DEĞİL
CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, partisinin kurultay süreci ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
CHP’DE KURULTAY TAKVİMİ
1 Kasım seçimleri sonrasının en hareketli partisi kuşkusuz ki Cumhuriyet Halk Partisi. İlçe ve il kongre takvimini başlatan CHP, Ocak ayında da olağan kurultayını toplayacak.
MUHARREM İNCE VE BAZI DELEGELER OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İSTEMİŞTİ
Genel başkan adaylığını açıklayan Yalova milletvekili Muharrem İnce kurultayın bir an önce toplaması gerektiğini talep etmiş bazı il başkanı ve delegelerde imza toplamaya başlamıştı.
BALIKESİR MİLLETVEKİLİ MEHMET TÜM TAVRINI AÇIKLADI
CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, partisinin kurultay süreci ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak görüşlerini kamu oyu ile paylaştı.
İşte o açıklama:
“Cumhuriyet Halk Partisi, 1 Kasım seçimleri sonrası olağan bir kongre süreci işletilirken yapılan olağanüstü kongre çağrıları ve gerekçeleri partimizi kaosa sürüklemektedir.”
“KONGRE SÜRECİ DEVAM EDİYOR”
“7 Haziran seçiminin ardından partimiz olağan kongre takvimi başlattı ancak 1 Kasım seçim çalışmaları nedeniyle ertelendi. 1 Kasım sonrası ise işleyen kongre sürecinde birçok ilçe ve ilde kongreler tamamlandı ve ciddi bir itiraz ve sorunda bu kongrelerde yaşanmadı. Bazı yerlerde tartışmalar sürse bile kongrelerimiz parti içi demokrasinin işletildiği bir süreç olarak devam etmektedir.”
“ZAMANLAMA UYGUN DEĞİL”
“Olağan Kongre sürecinin, Ocak ayı içinde gerçekleşeceği bir takvim önümüzde varken olağanüstü bir kurultay yapılması partimizin sağlıklı bir tartışma sürecini olağan koşullarda sürdürmesini, aşağıdan yukarıya bir tartışma sürecinin örülmesini engeller. Ayrıca olağanüstü kongre için gerekli imzalar toplansa bile ancak 45 gün içerisinde toplanabilir. Ancak olağan kongre tarihi daha geç bir döneme denk gelseydi olağanüstü bir kongre çağrısı yerinde olabilirdi.”
“BAŞARISIZLIK VARSA HEPİMİZİNDİR”
“1 Kasım seçimleri sonrası özellikle olağanüstü kurultay çağrısı yapanlar açısından eleştirilerin odağında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yer alıyor. Bu eleştirileri dar ve hizipçi bazı anlayışları barındırması açısından doğru bulmuyorum.
1 Kasım seçimleri, demokratik, eşit ve adaletli bir ortamda gerçekleşmedi. Cumhurbaşkanı ile birlikte devletin tüm baskı aygıtlarının ve ideolojik aygıtlarının devrede olduğu, örtülü ödenek musluklarının sonuna kadar açıldığı, yurttaşların ekonomik ve soysalkarmaşa ile korkutulduğu, yandaş medyanın iktidar tarafından sonuna kadar kullanıldığı, seçim ikliminin Ankara katliamıyla ortadan kalktığı koşullarda seçimlerin yapıldığını göz önünde bulundurmamız gerekir.
Tüm bunlara rağmen, 7 Haziran seçimlerinde ve 1 Kasım seçim sürecinde toplum tarafından kabul gören projeleriyle, söylemleriyle, duruşuyla, barışçıl tavrıyla kimseyi ötekileştirmeden kucaklayarak sempatisini arttıran partimiz ve Genel Başkanımız bu seçimlerde iyi bir sınav verdi.
Genel Başkanımızın da üzerinde vurgulayarak durduğu, emek, eşitlik, demokrasi ve barış eksenli politikalar toplumda karşılık buldu ve partimizin sosyal demokrasi anlayışını kuvvetlendirdi.
Elbette eksiklikler var, eleştirilerimiz var ama bunları partimiz ve ülkemiz için yapıcı hale getirerek yapmalıyız.
Diğer önemli bir nokta ise, eğer ortada bir başarısızlık öngörülüyorsa bu sadece Genel Başkanımızın değil, genel olarak partimizin üyelerinden yöneticilerine de aittir. CHP lider partisi değildir, halkın partisidir. Halkla birlikte halk için politika yapar.”
“KONGRE SÜRECİ PARTİYİ GELECEĞE TAŞIMALIDIR”
“Sonuç olarak partimizin etkin ve etkili yeni bir yol haritası çıkarmasını sağlamak için olağan kongre sürecini katılımcı ve demokratik bir tarzda sürdürmeye devam etmeliyiz.
Yaşayacağımız kongre sürecinin partimizi büyütmesi, cumhuriyet ve demokrasi değerlerine uygun, eşitlikçi ve özgürlükçü bir ülkenin yaratılması için önemli bir adım olmasını dilerim. Kongrelerde aday olan her bir arkadaşımın sorumluluğu bu dönem daha çok artmıştır. Ülkemizi kuşatan ateş çemberini hep birlikte kıracağız.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA