SON DAKİKA

Haberertesi

MEHMET BÖLÜK ANILDI

MEHMET BÖLÜK ANILDI
Bu haber 14 Haziran 2016 - 9:19 'de eklendi ve 726 views kez görüntülendi.

CHP ESKİ İSTANBUL İL BAŞKANI MEHMET BÖLÜK UNUTULMADI
Sait TEMUR/Özel haber
Mehmet Bölük’ü anlatmaya kelimeler yetmez…
Dokuz yıl önce Ukrayna’da esrarengiz bir trafik kazasında hayatını kaybeden CHP İstanbul’un efsane il başkanı Mehmet Bölük mezarı başında ve Adalar’da düzenlenen törenlerle anıldı.
“Türkiye tarihi bir seçim arefesindeyken Bölük’ün deneyimleri kullanılamadı”
CHP İstanbul İl başkanı Cemal Canpolat, İstanbul milletvekilleri Oğuz Kaan Salıcı ve Mahmut Tanal, Kadıköy belediye başkanı Aykurt Nuhoğlu, gazeteci Miyase İlknur ve 12 Eylül öncesi gençlik kollarından yol arkadaşları Bölük’ün mezarı başındaydı.
Anma törenine katılanlar yaptıkları kısa konuşmalarda Mehmet Bölük’ün il başkanlığı dönemindeki çalışmalarının yanısıra Büyükşehir belediye başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan’ın ekibi ve İBB’nin iştiraklerini amansız bir şekilde inceleyerek tespit ettiği yolsuzlukları yargıya taşıdığına vurgu yaptılar.
CEMAL CANPOLAT: “MEHMET BÖLÜK’ÜN YARGILATTIĞI İSİMLER BUGÜN BAŞBAKAN VE BAKAN”
Anmada konuşan İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, “Mehmet Bölük’ü kısa sürede anlatmak mümkün değil. Kendisiyle birlikte siyaset yaptık çok mücadeleler verdik. Mehmet Bölük’ün söylediklerine biz o dönem sahip çıkmış olsaydık Türkiye bugün bu halde olmayacaktı. O dönem onun mahkemede yargılattığı isimler bugün Başbakan, Cumhurbaşkanı, bakan oldular. Bölük’ün geçirdiği kazanın nasıl olduğu hala bilinmiyor. Bana göre faili meçhul. Onun bizlere bıraktığı emanete sonuna kadar sahip çıkacağız. Ruhu şad olsun” dedi.
MİYASE İLKNUR: “MEHMET BUGÜNLERİ ÖNCEDEN HABER VERMİŞTİ”
Gazeteci Yazar Miyase İlknur da Bölük’ün kabri başında yaptığı konuşmada “Mehmet Bölük Türkiye için çok önemli işler yaptı. Kendisi yazdığı kitaplarla yaptığı araştırmalarla bugünleri çok önceden haber verdi. Mehmet’ in uyarılarına kimse kulak asmadı. Biz Mehmet’e hem yurttaş hem de partili olarak çok şey borçluyuz. Mehmet’in arkadaşlığı çok değerliydi. Mehmet ile arkadaş olanlar mücadelenin nasıl bir şey olduğunu bilirdi. Bugünün politik ortamında Mehmet yanımızda olsa çok şey yapardı bize yol gösterirdi” dedi.
2002 seçimleri öncesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın Deniz Baykal ile çıktığı canlı yayında Baykal Bölük’ün iddialarının adını bile anmmamıştı.
BÜYÜKADA’DA BÜYÜK TÖREN
Mezarlıktaki anma töreninden sonra Büyükada’da Bölük’ün anıtı önünde de anma prıgramı düzenlendi. Adalar’daki törene CHP İstanbul milletvekili Selina Doğan, CHP Parti Meclisi üyesi Kadir Gökmen Öğüt, Eeski bakanlar Hasan Fehmi Güneş ve Ali Topuz, Adalar belediye başkanı Atilla Aytaç, il yönetim kurulu üyeleri, Adalar ilçe başkanı, Mehmet Bölük’ün ailesi ve arkadaşları ile çok sayıda partili katıldı.m
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA