SON DAKİKA

Haberertesi

MALTEPE’DE SANAT DOLU BİR YIL

MALTEPE’DE SANAT DOLU BİR YIL
Bu haber 02 Ocak 2016 - 19:59 'de eklendi ve 389 views kez görüntülendi.

2015 YILINDA 60 BİN KİŞİ SANAT ETKİNLİKLERİNİ ÜCRETSİZ İZLEDİ
“Maltepe Kültür ve Sanatın Yeni Merkezi” sloganıyla yola çıkan Maltepe Belediyesi, 2015 yılında 53 tiyatro oyunu, 51 çocuk oyunu, 65 konser ve 17 sergiyi sanatseverlerle buluşturdu. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki ücretsiz etkinlikleri, 60 bin kişi izledi.
2016 YILINDA DA HEDEF YÜKSEK
2015 yılında konserler, tiyatro oyunları ve sergilerle 60 bin kişiyi ağırlayan Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, 2016 yılına da hızlı bir giriş yapacak. Ücretsiz gerçekleştirilecek konserler, tiyatro oyunları, çocuk şenliği, film gösterimi, söyleşiler, resim sergisi açılışları ile Maltepeliler, kültür ve sanatla dolu bir ay yaşayacak. Ünlü besteci ve söz yazarı Bülent Ortaçgil, müzikseverlere unutulmaz bir konser verecek. Piyanist Ayşe Tütüncü, Emre Karabulut, Şuayip Yeltan ve Hakan Kılıçoğlu’ndan oluşan “Ayşe Tütüncü Quartet” de, caz müziğinin sevilen eserlerini Maltepe’de seslendirecek. Maltepe Belediyesi çalışanlarından oluşan 70 kişilik Türk sanat müziği korosu ilk musiki konseriyle, müzikseverlerle buluşmanın heyecanını yaşayacak. İran Tebriz doğumlu Azeri müzisyen Cavit Murtezaoğlu da, “Tebriz’i Duman Aldı” konseri ile TSKM’de sahne alacak.
USTALAR ANILACAK
Türk şiirinin yapı taşlarından şair-yazar Cemal Süreya’yı anmak için düzenlenecek “Telin Dili Olsa” isimli şiirli konserde, ünlü şairin şiirleri okunacak. Sunay Akın, Nazım Hikmet’i “İstanbul’un Nazım Planı” isimli etkinlikle anacak. Tiyatro oyuncusu, yönetmen Rüştü Asyalı ile Ankara Devlet Operası solist sanatçısı Tuncer Tercan, gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin yıldönümünde, “Kuvva-i Milliye’den Uğur Mumcu’ya” isimli törenle anacak. Usta gazeteci-yazar Altan Öymen de, 1955-1960 yıllarını kaleme aldığı “Ve İhtilal” adlı kitabıyla, okurlarıyla bir araya gelerek, kitabını okuyacak ve söyleşi yapacak. Maltepe Belediyesi çalışanları tarafından kurulan Belediye Çalışanları Tiyatrosu’nun “Kadın Olmak” isimli trajikomik oyunu da, ilk kez perde diyecek.
TATİLDE ŞENLİK
Her hafta sonu Maltepeli çocukları tiyatro oyunları ile buluşturan Maltepe Belediyesi yarı yıl tatiline girecek Maltepeli minikleri, her gün bir başka çocuk oyunu ile buluşturacak. 25-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek Çocuk Şenliği’nde, Mavi Kumpanya oyuncuları çocuk oyunlarını sahneye taşıyacak.
ALİ KILIÇ: “İLÇEMİZİ KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ YAPACAĞIZ”
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, kültür ve sanat etkinliklerinin 2016 yılında da aralıksız süreceğini belirterek, “Maltepe’yi kültürün ve sanatın yeni merkezi haline getireceğiz. Salonlarımızın kapısı yerli ve yabancı tüm sanatçılara açık. Hem ulusal, hem de uluslararası arenada ses getirecek organizasyonları, Maltepelilerle ücretsiz olarak buluşturmaya devam edeceğiz. Yılın ilk ayında da birbirinden değerli isimleri ağırlıyoruz” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA