SON DAKİKA

Haberertesi

MALTEPE’DE 3 BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASI

MALTEPE’DE 3 BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASI
Bu haber 16 Haziran 2016 - 10:50 'de eklendi ve 445 views kez görüntülendi.

BAŞKAN ALİ KILIÇ YURTTAŞLARLA BİRLİKTE AYNI MASADA
Maltepe Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle düzenlediği sokak iftarında 3 bin kişiye iftar yemeği verdi. İftara katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç binlerce kişiyle tek tek tokalaşarak, “Tuttuğunuz oruçlar kabul olsun” dedi.
MALTEPE’NİN SEVGİ SOFRALARI
Fındıklı Mahallesi Hancıoğlu Caddesi’nde “Sevgi Sofraları” adı altında düzenlenen sokak iftarına, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, Fındıklı Mahalle Muhtarı Yaşar Kaygusuz ve binlerce vatandaş katıldı. Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk, engelli her kesimden insanın buluştuğu ve öncesinde çocuklar için gösteriler ve tasavvuf musikisi dinletisinin yapıldığı sokak iftarında Başkan Kılıç, vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Ezanın okunmasıyla birlikte binlerce kişi ile birlikte aynı sofrada dualar eden Kılıç, “Dayanışmanın ve hoşgörünün pekiştiği mübarek Ramazan ayında tuttuğunuz tüm oruçlar, Allah katında kabul olsun” dedi. İftar sonrasında ise iftara katılanlar, geleneksel Ramazan eğlencesi “Orta Oyunu” ile keyifli anlar yaşadı.
“TÜRKİYE’NİN ÖZLEDİĞİ KARDEŞLİK BURADA”
Sokak iftarının ardından Fındıklı Mahallesi’nde ev ziyaretleri yapan Başkan Kılıç’ın ilk durağı, Duman ailesi oldu. Naciye ve Naci Duman’ın evine konuk olan Kılıç, evin oğlu Emrah ile satranç oynadı. Daha sonra yine aynı mahallede oturan Necip Temiz’in evine konuk olan Kılıç’ı, kalabalık bir aile karşıladı. Temiz’in vefat eden yakını için başsağlığı dileyen Başkan Kılıç, “Bu akşam Erzincan, Elazığ, Kayseri,Tunceli, Afyon… Memleketimin her köşesinden dostlar burada. Biz Maltepe’den bu Ramazan akşamında, Türkiye’nin özlediği kardeşliğin resmini çektik. Ne diyorduk; ‘Adlarımız farklı olsa da soyadımız Türkiye’ ” diye konuştu.
Her akşam 2 bin kişinin Sevgi Sofraları’nda buluştuğu Organik Pazar alanındaki Ramazan Sohbeti’nin dün akşamki konuğu ise Prof. Dr. Ali Murat Daryal oldu. Çocukların da unutulmadığı etkinlik alanında, Nasreddin Hoca gösterisi yapıldı.
image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA