SON DAKİKA

Haberertesi

MAHMUTBEY GİŞELERİ KALKACAK MI?

MAHMUTBEY GİŞELERİ KALKACAK MI?
Bu haber 17 Şubat 2016 - 10:05 'de eklendi ve 1.526 views kez görüntülendi.

İŞTEN EVE, EVDEN İŞE GİDERKEN PARA ÖDEMEYE SON
İstanbul Avrupa yakasında TEM otoyolu gişelerinin kent içinde kalması ve bir çok sürücünün “Kent içi” ulaşım için kullandığı paralı bölümün kaldırılması için CHP İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Altay harekete geçti.
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY ULAŞTIRMA BAKANINA SORU ÖNERGESİ VERDİ
Konuyu bir soru önergesiyle TBMM’ye taşıyan Altay, Ulaştırma bakanına soru önergesi vererek bu sorunun çözülmesini istedi.
İşte o soru önergesi.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’ nün 96. Maddeleri uyarınca Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.
​​​​​​​​Engin ALTAY
​​​​​​​​İstanbul Milletvekili
​​​​​​​​CHP Grup Başkanvekili

Uluslararası karayollarının şehir içi bağlantılarının yapılmasıyla uzun yıllardır hizmet veren Mahmutbey gişeleri şehrin kuzey yöne doğru ilerlemesi ve gelişmesi sonucu işlevini kaybetmiş ve trafik için önemli bir sorun haline gelmiştir.
İstanbul’un çeşitli noktalarındaki otoban geçiş sistemleri kent yaşamını olumsuz yönde etkilemektedir. Özellikle işe gidiş ve dönüş saatlerinde 10 Km’ye varan araç kuyruklarının İstanbullu yurttaşlarımızı maddi ve manevi olarak etkilediği bilinen bir durumdur. Yakıt tüketiminin gereksiz yere artması, zaman kaybı ve bunların oluşturduğu stresin doğurduğu sonuçlar olumsuz şekilde sonuçlanabilmektedir.
1. Şehrin içinde kalan ve işlevini yitiren Mahmutbey Gişelerinin kaldırılması ve meskûn mahallin dışına çıkarılması için bir çalışma yapacak mısınız?
2. İstanbul’un çeşitli noktalarında yer alan ve şehir trafiğine olumsuz etkide bulunan gişelerin trafik sorununun ana nedeni olması, gerek bakanlığınız gerekse büyükşehir belediyesince bir sorun olarak görülmekte midir? Bu yönde ortak bir faaliyetiniz, projeniz var mıdır?

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA