SON DAKİKA

Haberertesi

KILIÇDAROĞLU’NDAN KURULTAY MESAJI

KILIÇDAROĞLU’NDAN KURULTAY MESAJI
Bu haber 14 Ocak 2016 - 20:59 'de eklendi ve 328 views kez görüntülendi.

CHP LİDERİNDEN KURULTAY İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Cumhuriyet gazetesinin Ankara bürosundan gazetecileri makamında kabul eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülke gündemi ile ilgili tespit ve önerilerini paylaştı. Hafta sonunda toplanacak 35. Olağan kurultayı ile ilgili açıklamalar da yapan CHP Lideri bu konuda şu görüşleri dile getirdi.
“3 ÖNEMLİ ADIM”
KURULTAYIN ANA MESAJI:

Kurultayda ana mesaj demokrasi üzerine olacak. Çünkü bugün toplumun her kesiminin ortak talebi demokrasi ve özgürlükler. Türkiye baskıcı bir anlayışla yönetiliyor. Türkiye’nin bu girdaptan çıkması lazım.
TÜZÜK KURULTAYI:
Kurultaydan hemen sonra bir tüzük kurultayı gerçekleştireceğiz. O da kısa süre içinde olacak. Orada önemli değişiklikler yapacağız. Hem partiye dinamizm katmak, hem partinin iç yapısıyla ilgili ortaya çıkan sorunları daha objektif kurallara bağlayarak çözümlemek adına ciddi değişiklikler yapmayı düşünüyoruz. Onu yine parti kendi içinde tartışacak. Gençlerin ve kadınların partiye daha fazla ilgi göstermeleri için değişiklikler yapacağız. Örgütlenme yapısına ilişkin çalışmaları kurultaydan hemen sonra tüzük kurultayını beklemeden yapacağız.
3 DEĞİŞİKLİK:
Üç maddelik değişikliği bu kurultayda getiriyoruz. Birincisi kontenjan düzenlemesi olacak. İkincisi, 17 kişilik bir MYK’miz var. Bunun tamamını Genel Başkan kullanmayabilir. Bazı görevleri birleştirebilir diye bir tüzük değişikliğimiz var. Parti Meclisi ile ilgili düzenleme ise daha sonra. Bu konuda farklı görüşler var. Üçüncü olarak YSK’nin aldığı bir karar vardı, önseçimden gelenlerin, tekrar bir kez daha önseçime girmemeleriyle ilgili. Onu da tüzük maddesi haline getireceğiz. Ardından tüzük kurultayında örgütlere ağırlık vereceğiz.
LİSTELERE DELEGE KARAR VERİR:
Blok liste, çarşaf listesinde kararı delegeler verecek, gelecek teklif olursa oylanır, hangisine karar verilirse ona uyulur. Benim özel bir tercihim yok.
KENDİSİ VARSA CHP SOLDA:
Değişimi aslında kişilere indirgemekten çok, düşünsel olarak söylemlerde gerçekleştirmek gerekiyor. Kişilere indirgediğiniz zaman farklı bir şey ortaya çıkıyor. Bazıları diyor ya ‘CHP sağa kaydı’ diye; eğer kendisi yer alırsa CHP solda, yer almazsa sağa kaymış oluyor. Bu söylem tarzından da özenle kaçınmak lazım.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA