SON DAKİKA

Haberertesi

KILIÇDAROĞLU’NDAN GEZİ ANMASI

KILIÇDAROĞLU’NDAN GEZİ ANMASI
Bu haber 31 Mayıs 2016 - 16:55 'de eklendi ve 323 views kez görüntülendi.

GRUP TOPLANTISINDA KONUŞAN CHP LİDERİ: “GEZİ ÖZGÜRLÜK BAŞKALDIRISIYDI”
Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.
KONUŞMASINA GEZİ İLE BAŞLADI
Gezi direnişinin yıldönüm olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, 2 büyük yalana işaret etti. Davutoğlu’nun  görevi bırakmasıyla ilgili 5 şifre bulduklarını kaydetti.
Kılıçdaroğlu konuşmasında Erdoğan’ın gezisine katılan yüksek yargı başkanlarını sert sözlerle hedef aldı.  
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satırbaşları şöyle:
Bugün gazetelerde fotoğraf var.
Yüksekova’ya giden araçları gösteriyor.
Teröre karşı çıktık. Terörün dini imanı yok dedik. Kimden gelirse gelsin karşı çıkacağız dedik. Hakkari, Nusaybin… Ayrım yapmadık.
Aynı memlekette yaşıyorsak insan önemli. Çocuklara sahip çıktık. Yardım dediler yardım gönderdik. Herkesin gerçeği görmesi lazım. teröre karşı hep birlikte duracağız. kimseyi inancından kimliğinden kaynaklı ayrımayacağız. Sözmü söz bütün Türkiye’yi kucaklayacağız.
Anayasa dediler değiştirdiler. Terör biterse huzur gelir. Ama hiç kimsenin şunu unuıtmaması lazım. 2002’de sıfır terörle devraldılar. Şimdi kan gölü. Kim yaptı bunu? Kim Sur’un içine silah yığdırdı. Kim göz yumdu? Kim valilere talimat verdi? Bunun hesabInı sormak zorundayız. Her şehidin kanı onların yakalarındadır. Yardım ve yataklık için suç duyurusunda bulunduk. Ahlaklı bir savcı bekliyoruz. Eli yanar diye sosyaya bakmıyorlar. Yanmaz savcı kardeşim.
Fethullahçı terör örgütü diyorlar. Bu dosya önlerine gelirse Erdoğan’ı çağıracaksınız. Ne istediniz vermedik demedi mi? Nasıl bir terör örgütü bu? Devleti mi teslim ettin. Hakimlerden bekliyorum. Bunu ve yandaşlarını çağıracaklar. Biz de TC’den taraf olacağız. Ne istediniz de verdiniz? Biz bunu öğrenmek istiyoruz.
“SEÇİMDEYİZ GİBİ ÇALIŞIYORUZ”
Seçim yok. Oy da yok. Sanki seçimdeyiz gibi çalışıyoruz. Bir önceki hafta Rize’ye gittim. Çay üreticiler ve taraflarla konuştum. Ordu’daydım. Fındık üreticilerini dertlerini dinledim. Fındık üreticisi düşünülmüyor. Biz alınterine değer veren partiyiz. Kimse kazanmasa üretici kazanmalı. Bizim mücadelemiz bunun üzerine kurulu. Özel bir fındık yasasının çıkması lazım.
Defalarca bölgeye gittiler. Üreticinin sorunlarını çözmediler. Dört yıl verin türkiye^yi uçuracağız. Avrupa’nın lideri yapacağız. 
GEZİ AÇIKLAMASI!
Ve Gezi’nin 3. yıldönümü. İstanbul’da yerel yönetimler fuarımız vardı. Kadıköy’de miting yapacaktık. Taksim’e çıkan binlerce çocuğumuz bize dediler ki o mitingi yapmayın bize Taksim’i açın dediler. Ben de mitingi iptal ettim ve kimse eline CHP bayrağı almadan Taksim’e gidecek dedim. Bunu yaptık. Ben Taksim meydanında zekasını aklını sesini bilgisini kullanan bütün gençlere şükran duyuyorum. Onlar kimsenin vermediği dersi verdiler ve bir diktatöre diz çöktürdüler! Olay 2 ağaç değil binlerce ağaç!
2 BÜYÜK YALAN SÖYLEDİLER
Hiç merak etmeyin yeri geldiğinde direnme hakkımızı da kullanacağız. İki büyük yalan söylediler. Birincisi camide içki içtiler yalanıydı. Kim söylüyor bunu dönemin diktatörü söylüyor. Cuma günü göstereceğim bunları diyor. Araştırdılar taradılar herkesi seferber ettiler, görüntü yok! İçki, içki de yok! Bir ibadet yeri üzerinden gençlere seslendiler. İmam’ı yakaladılar imam dedi ki ‘Vallahi de billahi de içmediler’. Sen misin yalan söylemeyen onu da sürdüler. Gençlerin eylemini bitirmek için toplumun en hassas noktasından saldırdılar. 35-40 kişi pusette çocuğunu tutan kadına saldırıyor ve herkes seyrediyor. Böyle bir şey olabilir mi? Adam mı öldürdüler? Güçlü mizah duygusunu bütün dünyaya yaydılar. Farklılık zenginliğimizdir diye niye bakmadınız.
YÜRÜTTÜKLERİ MALLARI GEMİLERLE GÖTÜRENLER
İstanbul’u, İstanbul’un ağaçlarını kutladılar. Bunlar kalkmış Fetih kutlaması yapıyor. Tek bir kare Fatih Sultan Mehmet fotoğrafı yok. Haliç’in sırtında koyun bile otlatmazdı! Fatih çağ açıp çağ kapattı! Bütün dünyanın en önemli liderlerindedir. Gemileri karadan yürütenlerle yürüttükleri malları gemilerle götürenler aynı insanlar değillerdir.
ELEKTRİK SOYUGUNU: AYNI SERTLİKTE MUHALEFET EDECEĞİZ
Bugün parlamentoda bir kanun görüşülecek. Enerji ile ilgili elektrikle ilgili. 1 kilovatsaat elektrik faturaya 41 lira 17 kuruş olarak yansıyor. 52 TL’lik bir elektrik faturasının toplamı 105 TL’dir. Namuslu vatandaş saati doğru gidip fatura ödüyor. Devlet diyor ki dürüst adamda bunu tahsil edeceğim. Birisi kaçırmışsa gider yakalarsın ama namuslu adama bunu niye kesiyorsun! Olay yargıtaya kadar gitti yargıtay da hayır vatandaşatan kayıp kaçak bedelini alamazsın dedi. Şimdi kanunla alacaklar. Her evden küçük küçük alacaklar bu parayı! Kaçak elektriğin bedelini namuslu vatandaşlardan almanın nedeni nedir? Bugün görüşülecek. Arkadaşlarıma söyledim aynı sertlikte Meclis’te muhalefet edeceksiniz! Nereye döndük biliyor musunuz taa antik çağlara! Bütün anneler size sesleniyorum, elektriği siz kullanıyorsunuz! Ama size sözüm söz, bu kanunu Anayasa Mahkemesi’ne kadar götüreceğiz.
5 ŞİFRE BULDUK
Bir hükümet darbesi yapıldı saray darbesiyle yeni bir hükümet kuruldu. Hükümet programı açıldıktan sonra Davutoğlu’nun gidiş şifrelerini öğrenmeye çalıştık.
Bulduk. 5 tane temel şifre var.
1-Davutoğlu çıktı dedi ki artık şeffaflık yasası getireceğiz. Aman dedik, teşekkür ederiz dedik, çıkarırsan gelip kutlayacağız. Saray’dan gelen zat mal bildiriminin il ve ilçe bazına indirirseniz bu görevi yapacak adam bulamazsınız dedi. Yolsuzluğu bu kadar açıkça ifade eden başka açıklama yok! Yani hep beraber malı götürüyoruz. Doğru diyorsun namuslu adam bulamazsın. Kamu ihalelerindeki yolsuzluğu kaldıracağım dedi ama elinden dilekçeleri aldılar.
2- Davutoğlu çıktı ve ‘Halk bize anayasa değişikliği için yetki vermedi’ dedi. Bu sistemi çalıştırmaya çalışacağız dedi. Gel buraya gel dediler, eline verdiler dilekçeyi!
3- Düşünce özgürlüğü konusunda şunu söylüyordu: Ben düşünce özgürlüğünden yanayım. tutuklu yarglamaya karşıyım dedi. Doğru biz de kabul ediyoruz. Akademisyenlerin bildirisinden sonra söyledi. Abisi dedi ki bu akademisyenlerin tutuklanması lazım dedi. 4’ünü yakaladılar hapse koydular. Sen misin bunu söyleyen dediler elindeki dilekçeyi aldılar.
4- Davutoğlu Başbakan olarak gelen hediyeleri devletin envanterine kaydetti. Erdoğan, sen misin hediyeleri devletin arşivine kaydeden. Ben Başbakan olarak 250 bin dolarlık parayı aldım Kaddafi’den ve bir yere kaydettirmedim yarın bunun hesabını sormazlar mı? Kaddafi’den aldığın 250 bin doları ne yaptın çık açıkla! Eşinin kurduğu bir vakıf var. TOGEMDER galiba. Rıza Zarrab Amerika’da bir dilekçe verdi. Ben hayırseverim diyor. O kadar hayırsever ki 7 trilyon para bağışlamış.
5. Şifre ise örtülü ödenek! Bu para Başbakanın namusuna teslim edilen paradır. Davutoğlu geldi örtülü ödeneğin başından aldı eski öğrencisini görevin başına getirdi. Abisi ne yaptı geldi o adamı görevden aldı!
SENİN NE İŞİN VAR ORADA
Yargıtay, Sayıştay ve Danıştay başkanları Erdoğan’ın davetiyle çay içmeye gittiler. Erdoğan’ın tabiriyle, ‘Rize’de çay tahlil etmeye’ gittiler. Sonra da Kırşehir’e gittiler. Neden dedik? Protokol dediler. Sizin ne işiniz var orada? Bunlar gazete de mi okumuyorlar? Yargı benim için ayak bağı dedi. Senin ne işin var orada. ‘Anayasa mahkemesi kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum’ dedi. Senin ne işin var orada? Önünde el pençe divan duruyorsun.
Namus ve şeref kavramı hadi onun için önemli değil, sizin için de mi değerli değil? Yargıya yazılı talimat veriyor. Anayasa açıkça ihlal ediliyor. Fiili durumu yasal hale getirin diyor. Bunu söyleyen adamın yanında sizin ne işiniz var. Sıkılmadan bizi davet ettiler gittik. Ben de sizi önümüzdeki İzmir ve Adana toplantılarıma davet ediyorum. Kendi söylemlerine meşruiyet tanımak için bunları yanında çanta gibi taşıyor.
“GİTSİNLER KAÇAK SARAY’DA OTURSUNLAR”
Kırşehir’deki toplantıda terini siliyor. Kendisi dışında terini silen yok. Bizi eleştirenleri mahkemeye vereceğim diyor. Vermezsen namertsin.
Bağımsız yargıya güveniriz. Birilerinin çömezi olan yargıya güvenmeyiz. Bu tür insanlar yargıda olmamalı. Gitsinler kaçak sarayda her gün el pençe divan dursunlar. Cübbelerini çıkarıp AKP’ye kayıtlarını yaptırsınlar.
Yargının saygısını artıracak olan sizsiniz, ben değilim. Böyle yaparsanız yargıya duyulan güveni sıfırlarsınız. Eleştireni mahkemeye veririm diyerek… ne yaparsan yap. O koltuğu bırak.
ZARRAB DAVASINI TAKİP EDECEĞİZ
Bir avukat arkadaşımız davayı izleyecek. Darbe dönemlerinin temel özelliği yolsuzlukları saklamaktır. Deniz Feneri Almanya’da başladı Türkiye’de herkes beraat etti. 17-25 şimdi ABD’de yargılanıyor. Nerede bu Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, hakimler, savcılar… Adalet mülkün temelidir. Adaleti hepimiz korumak zorundayız.
TBMM CHP GRUP TOPLANTISI

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA