SON DAKİKA

Haberertesi

KILIÇDAROĞLU İŞÇİLERE SESLENDİ

KILIÇDAROĞLU İŞÇİLERE SESLENDİ
Bu haber 03 Aralık 2015 - 15:31 'de eklendi ve 289 views kez görüntülendi.

TÜRK-İŞ’İN 22. OLAĞAN GENEL KURULUNDA KONUŞAN CHP LİDERİ İŞÇİLERE “KORKULARINIZI ATIN” DEDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcısı ve İstanbul milletvekili Yakup Akkaya ile birlikte Türk-İş’in 22. Olağan Genel Kuruluna katılarak bir konuşma yaptı.
“İKTİDARA TESLİM OLAN BİR SENDİKA OLABİLİR Mİ?”
Kılıçdaroğlu, “Niye siz buna itiraz etmezseniz? Omuzlarınızdaki yükü, baskıyı korkuyu kaldırın arkadaşlar. Siz emekçisiniz. Emeğin hakkını savunuyorsunuz. Sizin kaybedecek neyiniz var Allah aşkına. İktidara teslim olan bir sendikal hareket olabilir mi? Siz bir kanunu uygulamayın bakalım nasıl gidiyorsunuz Silivri’ye. Onlar Anayasayı uygulamıyorlar. Hiçbir şey de olmuyor. Şimdi hukuk bana göre var, onlara göre yok. Kanun benim için var onlar için yok” dedi.
“EKONOMİK SOSYAL KONSEY NEDEN TOPLANMIYOR?”
Kılıçdaroğlu, “Bu Ankara’daki beylerin bu egemenliği nereden geliyor? Kim bu cesareti veriyor onlara? Emin olun kusura bakmayın o cesareti sizler veriyorsunuz. Gelip güzel güzel konuşuyorlar eyvallah. Çıkıp birimiz bir şey sormalıyız. Arkadaş bu ekonomik sosyal konsey 3 ayda bir toplanırdı. Hadi 3’ten vazgeç. 6 ay ya da yılda bir kez toplansın. 7 yıldır toplanmıyor. O zaman bu anayasal kurumu niye anayasaya koydunuz? Kanunu niye çıkardınız?” diye sordu.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA