SON DAKİKA

Haberertesi

KILIÇDAROĞLU HODRİ MEYDAN DEDİ

KILIÇDAROĞLU HODRİ MEYDAN DEDİ
Bu haber 14 Haziran 2016 - 14:19 'de eklendi ve 415 views kez görüntülendi.

GRUP TOPLANTISINDA KONUŞAN CHP LİDERİNİN GÜNDEMİ YOĞUNDU
Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu Başakan Binali Yıldırım’ın grup konuşmasındaki çağrısına yanıt verdi: “Bugün Binali Yıldırım, ABD tipi başkanlık için hodri meydan demiş! İki soru soracağım. Bir Türkiye’de eyalet sistmini kabul ediyor musunuz etmiyor musunuz? İki Amerika’da her eyaletin ayrı parlamentoları ayrı kanunları var, böyle olsun mu olmasın mı? Hodri meydan dedi hodri meydan diyorum ve sorularıma yanıt bekliyorum”

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu konulara değindi:
ÜLKEMİZDE 3 MİLYON SURİYELİ VAR
Bugün grup toplantımızda Sivricehöyük’ten gelen kadınlar var. Hoşgeldiniz.
3 bilirkişi raporu var umarım yargı bunu dikkate alır.
Suriyeliler bile olsa ötekileştirmedik. Ama onları alıp da toplumun kabul etmedği yere yerleştirmek sorununun kaynağı yapmak doğru değil. Yeni tartışmalaraa zemin açmamalı hükümet. Suriye politkası yanlış kardeşim. Silah göndereceğiz. Emevi Cami’nde namaz kılacağız dediler. Gitmediler 3 milyon Suriyeli geldi. Faturayı görüyor musunuz? Sivricehöyük sakinilerini sonuna kadar destekleyeceğiz.
TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR
Terör konusunda hepimizin duyarlı oması lazım. Terör insanlık suçudur. Ortak tavır takınmamız gerekir. İnsanları ve insanlığı seven her insanın bu ortak söylemi her ortamda dile getirmesi lazım. Dik durmalıyız. Terörü hep beraber lanetlemeliyiz. Dünya ortak bir tavır takınmalı. Terör örgütlerinin arkasında devlet, kurum olmamalı. 
Ovacık’ta bomba patladı. Geçmiş olsun dileklerimiz iletiyoruz.
BENİ İDAYE ÇAĞIRAN SAVCIYI NASIL TERFİ ETTİRDİLER
Hakim ve savcılar allak bullak edildi, her biri bir yere sürüldü. Yaptığım bir konuşmadan ötürü bir savcı beni ifadeye çağırıyor. Hakimler ve Savcılar Kararnamesi açıklanıyor o savcı terfi ediyor. Dik durma konusunda en ufak bir endişeniz olmasın. Bu kararnameyi imzalayanlara sormak istiyorum: Hangi ahlaki gerekçeyle anaysayı ihlal eden savcıyı terfi ettiriyorsun!
“CHP OLDUKÇA O İHTİMAL SIFIR”
Birileri Cumhuriyet’ten intikam almak istiyor. Birileri Cumhuriyetin kazanımlarını içselleştirememiş! Açık ve net söylüyorum. Böyle düşünenelerin amaçlarını gerçekleştirme ihtimalleri CHP oldukça kocaman bir sıfırdır!
TARIMDAKİ TABLO İÇLER ACISI
Size TÜİK’in rakamlarını vereceğim size: 8.3 milyon tondan 6 milyon tona düşmüş arpa üretimimiz! Nohut üretimi 650 bin tondan 460 bin tona düşmüş! Kuru fasulye 250 binden 220 bin tona düşmüş! Toprağımız mı azaldı, hayır! Nüfusumuz mu azaldı hayır. Niye azalıyor çünkü tarımda planlama yok! Dünyanın bütün ülkelerinde tarım ve çiftçi desteklenir. Bizde nasıl desteklenir: Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz! Çiftçi bir yılda 4 milyon ton mazot tüketiyor. Vergi miktarı 9 milyar lira. Eğer yat olsaydı ÖTV’siz alacaktı ama traktörü olduğu için vergili almak zorunda!
CHP İKTİDARINDA O VERGİLER ALINMAYACAK
Yaptığı teşviğin 12 katı vergi alıyor! Böyle bir örnek yok! Partimizin sözü var, CHP iktidarında çiftçiye verilecek mazottan KDV de ÖTV de alınmayacak! Sadece mazot değil arkadaşlar, gübre ve yemde KDV’yi kaldırıyoruz yüzde 1’e indiyoruz dediler. Gittiğin herhangi bir çiftçiye sor. De ki biz KDV’yi kaldırdık, ne kadar kazandınız! Çiftçi diyecek ki ne karı zarar ettik! 2 trakya büyüklüğündeki arazi Türkiye’de ekilmiyor! CHP iktidarında bu firavun düzenini değiştireceğiz!
ÇİFTÇİLERE ÇAĞRI 
Bir dönem Çaykur vardı, kimin hakkını savunurdu çay üreticilerinin hakkını!
13 yıl önce taban gübrenin fiyatı 18 liraydı bugün 70 lira. Ben nasıl üreteceğim ben nasıl kazanacağım! Tarla bana bakıyor ben tarlaya bakıyorum o da mahsun ben de mahsun! Çiftçi kardeşim artık senin de uyanman lazım! Senin alın terine değer veren partiye destek vermen gerekiyor!
ELEKTRİKTEKİ KAYIP-KAÇAĞI VATANDAŞA ÖDETİYORLAR
Namuslu vatandaş elektrik faturasını alıyor üzerinde kayıp kaçak bedeli yazıyor. Bunu ödemem diyor. Dava açıyor. Yargıtay diyor ki sen bu vatandaştan kayıp kaçak bedelini niye alıyorsun arkadaş! Sonra ne oluyor, hükümet diyor ki ben de kanun çıkarırım o zaman!Bu kanunun çıkması için niye bu kadar istiyorlar! Yandaşları için istiyorlar.
ŞEHİT CENAZELERİNDEKİ PROVAKASYONLARIN NEDENİ
Şehit cenazelerine gidiyorum boş kovan değil kurşun atıyorlar! CHP’yi farklı bir sürecin içine sokmak istiyorlar. Neden yapıyorlar! 9 Şubat’ta şunu söyledim: Her gün şehitlerimiz geliyor. Bazı sorular soracağım diyorum. Vatandaşlarımın da soru sormasını istiyorum diyorum.
2002’de Türkiye’de terör sorunu var mıydı?
Terör örgütüyle sorunu çözmek için masaya oturan iktidar kim?
Terör örgütü silahları depolarken aman ha bunlara dokunmayın diyen kim?
PKK bizi kandırdı diyen kimdi?
Terör örgütü askere alma daireleri kurdu bunlarda tık yok!
O şehitlerin kanları sizin ellerinizde. Terör örgütü yardım ve yataklık yapmışlardır.! Yine devam ediyorum; şimdi tekrar dava açıyorum. Açmazsanız namertsiniz diyorum.
Eğer adamsanız, valilere PKK’ya dokunmayın talimatı veren adamlara niye ses çıkarmıyorsunuz! Ben bunu eleştirdiğim için üzerime geliyorsunuz! Gelmezseniz namertsiniz!
CAMİLERİ ÇAKALLARA BIRAKMAYACAĞIZ
Göğsüme sert bir şey geldi! Ne geldi diye baktım ki yerde bir kurşun! O kadar ahlaksız ve soysuz ki ben o kurşunu Kılıçdaroğlu’na attım diyeceksin! Onun arkasında bağırıyor! Kılıçdaroğlu dışarı diye! Elinizi vicdanınıza koyun! O kişi Binali Yıldırım dışarı deseydi ne olurdu! Cami cemaati büyük bir olgunluk içinde cenazeyi kıldı. Şehidin ne olduğunu biz de onlar da biliyor. Biz cami bahçelerini çakallara bırakmayız!
CUMHURBAŞKANI YALAN SÖYLÜYOR
Kalkmış Cumhurbaşkanı diyor ki dinledim hastanede DHKP-C’lileri PKK’lıları ziyaret etti! diye! Oruç tutuyor mu tutmuyor mu bilmiyorum! Yalan gördüm ama bu kadarını görmedim! Üstelik bunu iftardan önce söylüyor! Pes artık! Hakkında dava açtım! Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğim!

Ekilir ekin geliriz

Ezilir un geliriz

Bir gider bin geliriz! 

image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA