SON DAKİKA

Haberertesi

KILIÇDAROĞLU CUMHURİYET GAZETESİNDE

KILIÇDAROĞLU CUMHURİYET GAZETESİNDE
Bu haber 30 Kasım 2015 - 9:48 'de eklendi ve 409 views kez görüntülendi.

CUMHURİYET’İN İSTANBULDAKİ MERKEZİNİ ZİYARET EDEN CHP LİDERİ GAZETE YÖNETİCİLERİNE GEÇMİŞ OLSUN DEDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesinin İstanbul’daki Merkezini ziyaret etti. Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi Orhan Erinç ve Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar ile görüşen Kılıçdaroğlu, Genel yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanması nedeniyle ” Geçmiş Olsun” dileklerini iletti.
GAZETECİ MİLLETVEKİLLERİ DE EŞLİK ETTİ
Kılıçdaroğlu’nun ziyaretine Cumhuriyet Gazetesi eski genel yayın yönetmeni, Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer ve İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu da eşlik etti.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet yöneticilerini ziyaret etmeden önce gazetenin önünde bekleyen gazetecilere konuştu.
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:
“TUTUKLAMA KARARI İKTİDARIN KORKTUĞUNU GÖSTERİYOR”
Bir süre basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteye gelirken Çağlayan Adalet sarayı önünden geçtiğini belirterek, “Sarayın önünden geçtik ama içinde adalet yok. Dünya kamuoyunda ve Türkiye’de ilk kez bu kadar üst düzeyde tepki var. Yargıtay Başkanının söylediği sözler de çok ilginç. Türkiye’nin normal süreçten geçmediğini o da kabul etti. Haber o kadar güçlü ve ses getirdi ki, bu tutuklama kararı iktidarın korktuğunu gösteriyor. Cumhuriyet Gazetesi çok büyük bir gazetecilik yaptı. Herkesin bildiği ama korktuğundan yayınlayamadığı şeyleri yaptı. Devleti karşısına alarak büyük bir cesaret örneği gösterdi. Bedel ödeyeceği çok önceden belliydi ve nitekim hakim ve savcılar ayarlandıktan sonra olay gerçekleşti” dedi.
“CUMHURİYET EVRENSEL GAZETECİLİĞİN KURALLARINI YERİNE GETİRDİ”
Devletin, hukukun üstünlüğü üzerine inşa edildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Devlet hukukun dışıına çıktığı zaman hesap sorulmalı. Medyayı 4’üncü güç yapan da budur. Cumhuriyet, gazeteciliğin evrensel kurallarını yerine getirdi. Bu süreç Brüksel ve Avrupa’da çok çevrede dile getirilecek. Burada ciddi bir dayanışma gösterilmeli. Her olağanüstü dönemde bedel ödeyen hep Cumhuriyet Gazetesi olmuştur. Hem 12 Mart hem de 12 Eylül’de hep bedel ödeyen olmuştur. Türkiye 3’üncü sınıf adamların ülkeyi yönettiği bir yer değildir. Türkiye, kendi kişisel çıkarları ve beklentilerinin ortaya konulduğu bir ülke olarak kalamaz.”
“BASIN VE DEMOKRASİ TARİHİMİZ AÇISINDAN KARA BİR LEKEDİR”
Kılıçdaroğlu, öğleden sonra yaptığı ziyaretin ardından gazetenin önünde açıklama yaptı. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi’nin Türk basınının çınarı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“2 gazeteci arkadaşımızın tutuklanıp hapse atılmaları bizim basın tarihimiz açısından da demokrasi tarihimiz açısından kara bir lekedir. Gazetecinin görevi haber yapmaktık. Haber yapmayan gazeteci mi olur? Haberin yanlış olduğunu söylemiyorlar. Haberin doğru olduğunu kabul ediyorlar. ‘Neden doğru haber yaptın?’ diye gazetecileri tutuklayıp hapse atıyorlar. Herkes huzursuz. O haber olmasaydı biz gerçekleri nereden, nasıl öğrenecektik? Baskıyla susturmaya çalışıyorlar.”
Kılıçdaroğlu, “Hepimizin ortak bir görevi var. Demokrasimize sahip çıkacağız, medyaya sahip çıkacağız. Hukukun üstünlüğüne sahip çıkacağız. Adelet, hukukun üstünlüğüne dayalı olarak dağıtılır “dedi. “O hakimlere ve savcılara sesleniyorum” diyen Kılıçdaroğlu, ” Yargıcın, yargının itibarını korumak istiyorsanız adaletle karar vereceksiniz” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Gazetesi sıradan bir gazete değildir. Cumhuriyet Gazetesi Türk basınının çınarıdır. Çok üzgünüm. 21. Yüzyılın Türkiyesi’nde ben başka şeylerden sözetmeliydim. Arkadaşlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız” dedi.
FOTOĞRAFLAR: Serkan Ulu
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA