SON DAKİKA

Haberertesi

KAZIM KURT’TAN 10 OCAK MESAJI

KAZIM KURT’TAN 10 OCAK MESAJI
Bu haber 10 Ocak 2016 - 13:19 'de eklendi ve 405 views kez görüntülendi.

BASIN KİMSENİN TEK ELİNDE OLAMAZ
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Kurt, mesajında, “Halkın haber alma özgürlüğü için çalışan, vatandaşın çıkarlarını savunan, onları bilgilendiren ve önemli konularda kamuoyu oluşturan bağımsız ve güçlü bir basın, demokrasi için yaşamsal öneme sahiptir” dedi.
“GAZETECİLER FARKLI SESLERİ DE DUYURMALIDIR”
Başkan Kurt, “Basın emekçileri görevlerini yerine getirirken öğretici, gerçekçi, nesnel, yansız, farklı düşünce ve görüşlere yer vererek, demokrasinin çoğulculuk ve çok seslilik ilkelerinin yaşama geçmesine büyük katkı sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.
“GAZETECİLER, CEZA DEĞİL ÖDÜL ALMALIDIR”
Toplum adına hayati görevler üstlenen basın emekçilerinin her türlü baskıdan etkilenmeden görev yapmasını sağlayacak çalışma ortamının sağlanmasını vurgulayan Başkan Kurt, “Basın özgür olmalıdır. Basın’a “Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” mantığı ile yaklaşılmamalıdır. Gazeteciler doğruları söyledikleri için cezaevine girmemeli. Doğruları kamuoyuna ulaştırdıkları için yanlış giden bir şeyleri doğruya çevirmek istedikleri için takdir almalılardır” dedi. Basın’ın hiç bir kimsenin tekelinde olamacağını ifade eden Başkan Kurt, “Gazeteciler kişilerin, kurumların değil halkın ve doğrunun yanında olması gerekir. Gazetecilerin kalemleri başkalarının yazdıkları ile değil kendi özgür iradeleriyle gerçekleri yazdıkları zaman daha güçlü bir hale gelecektir” dedi.
“SENDİKAL HAKLAR VERİLMELİDİR”
Başkan Kurt mesajının devamında, “Sosyal demokrasinin bir gereği olan sendikal haklar ve düzenlemelerle basın emekçilerinin karşılaştıkları güçlükler azaltılmalı, verimli çalışma ortamına zemin hazırlanmalıdır.
Unutulmamalıdır ki Türkiye’nin kimliğini ve öz değerlerini yitirmeden gelişimini sürdürmesinde basınımızın rolü çok büyüktür. Çünkü basın, özgürlüklerin geliştirilmesi, uzlaşma ve barış kültürünün oluşturulması, şeffaf yönetim anlayışının yerleşmesi, demokrasinin gelişmesi, halkın haber alma hakkını en iyi biçimde kullanması ve Cumhuriyetin kazanımlarıyla korunması konusunda etkin bir güçtür” diye konuştu.
Tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Başkan Kurt, “Görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren tüm basın çalışanlarını saygıyla anıyor; demokrasinin, özgürlüğün, adaletin ve düşünce özgürlüğünün her alanda kaybolmaya başladığı ülkemizde daha özgür, tarafız ve çağdaş bir gazetecilik anlayışı diliyorum” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA