SON DAKİKA

Haberertesi

KAZIM KURT İKİ YILINI ANLATTI

KAZIM KURT İKİ YILINI ANLATTI
Bu haber 11 Nisan 2016 - 12:58 'de eklendi ve 660 views kez görüntülendi.

ODUNPAZARI İKİ YILDA ÇAĞ ATLADI
2014 yerel seçimlerinde göreve gelen Odunpazarı belediye başkanı Kazım Kurt düzenlediği basın toplantısında iki yıllık çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı.
Başkan Kazım Kurt’un konuşmasından satır başları:
Değerli Eskişehirli, Odunpazarlı Dostlarım, Kıymetli basın emekçileri
* Bugün sizlerin karşısında olmak benim için çok önemli ve anlamlı.
Elbette, mümkün olduğunca başı dik ve sizlere hesap verebilir bir şekilde.
* Peki, neden karşınızdayım?
Yerel seçimlerin üzerinden 2 yıl geçti.
Bu 2 yıl boyunca işte az önce söylediğim gibi bana güven duyan ve dostluğunu hissettiğim tüm Eskişehirlilerin, Odunpazarlıların karşısına “başı dik” ve “hesap verebilir” şekilde çıkabilmek temel hedefimdi.
Ve işte şimdi de bu amaçla karşınızdayım.
* Bugün sizlerin takdirinizle seçilen Kazım Kurt olarak beni değerlendirmenizi isteyeceğim bir buluşmadayız.
* Aradan geçen 2 yıl içerisinde neler yaptığımızı; sizler için gece-gündüz çalışan ben ve Odunpazarı Belediyesi ailesi olarak paylaşmamız gerektiğini düşünüyorum.
“HER KESİMDEN GÖRÜŞ VE ÖNERİLER ALDIK”
* Göreve geldiğimiz ilk 2 ay çok yoğun bir şekilde Eskişehir’in, Odunpazarı’nın paydaşları olan üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından, siyasi partilerden, muhtarlardan ve daha bir çoğundan “daha iyi bir Odunpazarı” için görüşlerini topladık. Kendi planlarımız ve
hedeflerimiz ile birlikte “katılımcı ve ortak” bir akıl süreci oluşturduk. “Arama Toplantıları” adı altında 30’a yakın toplantı gerçekleştirdik. En önemli amacımız mümkün olan en katılımcı ve paylaşımcı süreci oluşturmaktı. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Odunpazarı Belediyesi’nin 2014 sonrası Stratejik Planı’nın da bu demokratik ve katılımcı esaslara göre hazırlandığını vurgulamak isterim.
“DEĞERLENDİRME TOPLANTILARINDA ÇALIŞMALARIMIZI HEMŞEHRİLERİMİZLE PAYLAŞTIK”
* İfade ettiğim arama toplantıları sadece bir başlangıçtı. Çok kısa bir süre önce, yaklaşık 2 hafta önce, yine geniş katılımlı bir “Değerlendirme Toplantısı” düzenleyerek geçen 2 yıl içerisindeki çalışmalarımıza ilişkin görüşlerinizi almayı amaçladık. İyi giden işlerin daha da geliştirilmesi, olmasını beklediğiniz çalışmaların başlatılması, belki yeterli bulmadığınız çalışmaların ve çabaların daha da dikkatle sürdürülmesi ve diğer konularda değerlendirmenizi istedik. Göreve geldiğimizde hızla başladığımız “Arama Toplantısında” olduğu gibi çok değerli bir ikinci süreci de, “Değerlendirme Toplantısında” geçirmiş olduk.
Odunpazarı’nda yaşayan hemşehrilerimiz, ülkemizde yaşanan tüm acılara rağmen geleceğe umutla bakıyor. Çünkü sosyal demokrasinin kendilerine, şehirlerine ve ülkelerine neler kazandıracağını yaşayarak öğreniyorlar.
İşte bunun en açık örneği çocuk ve gençler için hayata geçirdiğimiz projeler.
“ODUNPAZARI’NIN GELECEĞİ İÇİN PROJELER UYGULADIK”
Büyükdere Kız Öğrenci Yurdu, Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi, Zeytindalı Çocuk Merkezi, Gençlik Merkezleri (Büyükdere Gençlik Merkezi-Emek Gençlik Merkezi), 220 bin kitaplık 7 kütüphane, 5 bin 700 çocuğumuzun faydalandığı yaz spor okulları.
Burada şunu söylemeden geçmek istemiyorum. Odunpazarı halkı yukarıda saydığım projelerin tümü ile ilk defa karşılaşıyor. Hayatlarında ilk defa kendilerine değer verildiğini hissediyorlar. Bir yandan çocuklarının fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlıyorlar diğer yandan Odunpazarı’nda yaşamaktan gurur duyuyorlar.
İşte bu, sosyal demokrasinin en önemli farkıdır.
Halk Market…
İnsan onuruna yakışır sosyal yardım nasıl yapılır sorusunun en çarpıcı örneği.
Kurtuluş Mahallesi’nde yer alan merkezimizde 628 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza, birinci el eşya ve markalı gıda ürünleri ile hizmet veriyoruz.
Halk Merkezleri…
Şu anda Orhangazi, Vadişehir ve Emek Mahallelerinde 3 tane faal halk merkezimiz vatandaşlarımıza mesleki eğitimden kütüphane hizmetine kadar bir çok alanda hizmet sunuyor. Aynı zamanda Büyükdere, Kırmızıtoprak, Ihlamurkent, Erenköy ve 71 Evler Halk Merkezleri inşaatlarını bitirmek üzereyiz. Bu yıl içerisinde bu merkezleri de hizmete açacağız. Ve toplamda 2016 yılında 8 halk merkezine sahip olacağız.
“EVLERE KADAR GÖTÜRDÜĞÜMÜZ SAĞLIK HİZMETLERİ”
İnsan onuruna yakışır diğer bir hizmet ise SOBE- Sağlık Odunpazarı Belediyesi ile Evinizde projesi. Bu proje kapsamında bugüne kadar 5000 yaşlımıza evde sağlık hizmeti sunduk ve sunmaya devam ediyoruz.
“HİÇ KİMSE YATAĞA AÇ GİRMİYOR”
Günlük 15 bin kişi kapasiteli Odunpazarı Belediyesi Aşevi. Bakın bu konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Odunpazarı Belediyesi kendi imkanları ile inşa ettiği Aşevinde, herhangi bir afet durumunda 15 bin kişiye aynı anda sıcak yemek çıkarabiliyor. Şu anda rutin sıcak yemek dağıtım hizmetini sunuyor.
“ÇALIŞANLARIMIZIN HAKLARINA ÖNCELİK, EMEĞE SAYGI”
Yine işçilerimiz için yaptığımız modern yemekhane, toplu iş sözleşmesi, sendikasız işçinin kalmayışı ve bunların yanı sıra memurlarımızla imzaladığımız sosyal denge sözleşmesi, Odunpazarı Belediyesinin işçiye, memura ve iş sağlığına verdiği değerin en önemli göstergesidir.
Demek ki hizmet sunmak için sadece istemek yeter. Mazeretlerin arkasına sığınmaya gerek yok.
Aynı anlayış çerçevesinde Hamayolu ve Tarihi Odunpazarı Bölgesine yaptığımız bebek bakım odaları ve tuvaletler. Sadece Eskişehirlilerin değil, şehir dışından gelen konuklarımızın yaşadığı büyük bir sıkıntıyı neredeyse ortadan kaldırdı. Burada şunu söylemek istiyorum. Hedefimiz ilçemizde yaşanan tüm sorunların çözümünde etkin rol oynamak. Bu konuda en büyük gücümüz katılımcı belediyecilik anlayışımız.
“MUHTARLAR SÖZ SAHİBİ”
Bunun için Bölgesel muhtarlar toplantıları yaparak, mahallelerin sorunlarına çözüm arıyoruz. İşte Karapınar Mahallesi bunun en güzel örneklerinden biri. Mahalle sakinlerinden gelen istek doğrultusunda, onların daha rahat ibadet edebilmeleri için Karapınar Mahallesine bir mescit yaptık.
“DEMOKRATİK KATILIM VE BİRLİKTE YÖNETMENİN ÖRNEĞİ: KENT KONSEYİ”
Yine geniş bir katılımla kurduğumuz Odunpazarı Kent Konseyi. Şu anda 9 mahalle meclisi, 11 çalışma grubu ve 2000’e yakın gönüllüsü olan bir kent konseyimiz var. Konseyimizin çalışmaları sonucu tespit edilen 60 spor kulübü ve 10 okulumuza da malzeme yardımı yaptık. Bir kez daha vurgulamak istiyorum ki belediyeyi hep birlikte yönetiyoruz. Hedefimiz 5 yılda 5000 kişiye ulaşmak. Bu hedefe ulaşacağımızdan hiçbir kuşkumuz yok. Değerli basın üyeleri yukarıda bahsettiğim hizmetleri hayata geçirirken, vatandaşlarımıza nitelikli yaşam alanları kazandırmayı ihmal etmedik.
“10 YILDA YAPILMAYANLARI YAPTIK”
Üst yapıda yoğun bir çalışma ile 10 yılda İl Özel İdaresinin yapamadığını başardık. Köylerimizi 88 bin 515 metrekare kilit taş yol kaplaması, 2 bin metrekare altıgen taş ve tretuvar kaplaması ile adeta yeniden inşa ettik.
Merkezde ise toplam 633 bin metrekare yol yapımı ile Odunpazarı’nın ulaşımda yaşadığı sorunların çözümünde önemli bir mesafe kaydettik.
Bugün gelinen noktada ilçemize bağlı köy ve mahallelerimize toplam 723 bin metrekare yol yaparak, üst yapıdaki iddiamızı ortaya koyduk. Yine köylerde ayrı bir çalışmamız var. Yahnikapan köyünde 20 bin metrekare alana Vişne Bahçesi yaptık. Hedefimiz bu uygulamayı
yaygınlaştırmak. İlerleyen süreçte bahçelerden elde edilen gelir köy derneklerine aktarılacak ve köy sorunlarının çözümünde kullanılacak.
Değerli arkadaşlar Odunpazarı Belediyesinin yeni dönemdeki en önemli özelliklerinin başında çok yönlü hizmet anlayışı geliyor.
“KÖYLERİMİZ DE HİZMETLE TANIŞIYOR”
İşte bunun en güzel örneği. Köylere sadece yol yapmıyoruz.
Köyde yaşayan vatandaşlarımızın kişisel gelişimine katkı sağlamak için başta kadınlar olmak üzere çocuk ve gençlere yönelik eğitim seminerleri düzenliyoruz. Böylelikle köylerimizin ve köylülerimizin her alanda gelişmesine katkı sağlıyoruz.
“TEMİZ VE SAĞLIKLI BİR ODUNPAZARI”
Değerli basın mensupları bundan önceki basın toplantılarımızda altını çizerek vurguladığımız ve iddiamızı ortaya koyduğumuz diğer önemli bir alanda temizlik çalışmaları. Daha temiz bir Odunpazarı için geniş bir hizmet alanında kalabalık bir ekiple çalışıyoruz. Bugüne kadar Odunpazarı ilçesi sınırları içerisinde elimizin değmediği yer kalmadı. Hedefimiz vatandaşlarımıza sağlıklı ve temiz bir yaşam alanı sunmak. Bunun için teknolojik gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Son olarak uygulamaya geçirdiğimiz “Yer altı çöp konteyner” sitemi ile temiz bir Odunpazarı konusunda önemli bir adım daha attık. Eskişehir’de ilk defa uygulanan yer altı çöp konteynerleri ilk olarak Vadişehir ve Ihlamurkent’e yerleştirildi. İlerleyen zamanlarda kentin uygun yerlerine bu çalışmayı yayacağız.
“ARAÇ FİLOMUZU BÜYÜTTÜK”
Değerli arkadaşlar tüm bu çalışmaları yaparken kamu yararını hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz. Çünkü sunulan hizmetlerin sürekliliği bizim için çok önemli. Kamu kaynaklarını en doğru biçimde kullanmak için planlamalarımızı yapıyoruz. Bunun için ilk olarak 76 yeni araç alımıyla dev bir araç filosu kurduk. Bu araçların tamamı artık belediyemize ait ve en önemlisi bu araçlarının tamamının bakım ve onarımını da biz yapıyoruz. Böylelikle belediyemizde bir yandan kiralık araç dönemine son verirken diğer yandan hizmetlerin daha hızlı ve etkin olarak sunulmasına katkı sağlıyoruz.
“BELEDİYEMİZİN ÇALIŞMA SİSTEMİNDE ÇEVRECİ ANLAYIŞ”
Yine Elektronik Belge Yönetim Sistemine geçiş yaparak, kamunun en büyük israfı olan kâğıt israfının önüne geçtik. Kısa adı EBYS olan sistem sayesinde 4 aylık kısa bir süreçte 22 Ağaç ve 106 bin litre su kurtardık.
Değerli basın üyeleri Odunpazarı denildiğinde akla ilk gelen kavramların tarih ve sanat olduğunun bilincindeyiz. Bu konuda birbirinden özel çalışmalara imza atıyoruz. Ancak bir farkla. Yeni dönemde gerek tarih gerekse sanat alanında gerçekleştirilen tüm çalışmalar vatandaşlarımızın beklentileri doğrultusunda hazırlanıyor.
“KÜLTÜR VE SANAT ÖNCELİĞİMİZ OLDU”
Hemşehrilerimiz tiyatro oyunları ile buluşmak istiyor. Ancak birbirinin tekrarı olmayan özenle hazırlanmış oyunlarla. İşte Odunpazarı Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen çocuk ve yetişkin oyunları 22 bin seyirciye ulaştı. Dahası, iki yılda tiyatrodan sinemaya, konserlerden konferanslara, aydınlanma toplantılarından festival ve sergilere kadar tam 338 tane etkinliğe imza atarak, on binlerce hemşehrimizi kültür merkezlerimizde konuk etti.Burada dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta daha var. Hazırladığımız etkinliklerimizde, hayata geçirdiğimiz projelerimizde toplumsal ve tarihi olaylara duyarsız kalmadık, kalmıyoruz.
Bu anlamda “Direniş Diriliş Kurtuluş” ve “Sivas’ı Unutma Unutturma” başlıklı toplumsal halk yürüyüşleri ve Uğur Mumcu Parkı projemizle hafızalardan silinmek istenen birçok tarihi olaya bir kez daha dikkat çekmek istedik. Ve bu duyarlılığı sürdüreceğimizi taahhüt ediyorum.
“İLÇEMİZİN KAPILARINI DÜNYAYA AÇTIK”
Kültürel çalışmalarımız sadece ulusal bazda sınırlı kalmadı. Ahşap ve Cam alanlarında iki büyük uluslararası festival gerçekleştirdik. Sizlerinde yakından takip ettiği bu festivallerle hem Odunpazarının prestijini arttırdık hem de kentimizi dünyaya tanıttık. Bu konuda festival süresince Eskişehir basının bizlere verdiği büyük destek içinde ayrıca teşekkür ediyorum.
Yine değerli hemşehrilerimize verdiğimiz bir söz vardı. Odunpazarı’na sinema salonu açacağız demiştik. Bugün Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’mizi bir sinema salonuna çevirdik. Haftanın yedi günü kendini uluslararası platformlarda kanıtlamış filmler perdeye giriyor. Ayrıca Hasan Polatkan Kültür Merkezimizde her hafta çocuk sinemamız perdede oynuyor. Bu alanda mahallelerimizi de ihmal etmiyoruz. Her yaz, tüm mahallelerimize giderek yazlık sinema keyfini hemşehrilerimize yaşatıyoruz.
“ODUNPAZARI’NI TANITIYORUZ”
Yine tarih alanında Odunpazarı’nın yeterince tanıtılamadığını düşünüyoruz. Bir yandan çeşitli reklam uygulamaları ile Odunpazarı’nı tanıtırken diğer yandan bölgede gerçekleştirdiğimiz “alan yönetimi” gibi çalışmalarla Odunpazarı’nın adını duyurmaya gayret ediyoruz.
Bu kapsamda ilk olarak Odunpazarı’nın yüzünü güldürdük. Bölgedeki tüm önemli tarihi aktöreleri birbirinden özel ışıklandırma çalışmaları ile adeta yeninden canlandırdık. Artık Odunpazarı’nı ziyaret eden konuklar gecede Odunpazarı’nda kalmak istiyor. Özel olarak hazırlanan ışıklandırma çalışmalarını yakından görmek istiyor.
“TARİHİ DEĞERLERİMİZİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYORUZ”
Yine Atatürk’ün Eskişehir’e ziyaretinde konakladığı Cumhuriyetin 1. Dönem milletvekillerinden Yeşil Efendi diye tanınan Halil İbrahim Sipahioğlu’nun konağını hayata döndürdük. Konak bugün yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.
“ŞEFFAFLIK İLKESİYLE HAREKET EDİYORUZ”
Değerli basın mensupları yukarıda anlattığım projeleri hayata geçirirken projelerin her aşamasında şeffaf olduk. Aldığımız her kararı yazılı ve görsel medya başta olmak üzere sosyal medyada ve meclis toplantımızın da içinde bulunduğu canlı yayınlarla halkımızla paylaştık ve paylaşmaya devam edeceğiz.
“SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK BİR UMUTTUR”
Sözlerimin sonunda şunu net bir biçimde ifade etmek istiyorum, Odunpazarı iki yılda sosyal demokrat bir yönetimin neler yapabileceğini; katılımcılığın, örgütlenmenin ve toplumsal duyarlılığın önemini yaşayarak öğrendi. Bu sayede geleceğe umutla bakmaya başladı. Bu anlamda hemşehrilerimizin bu duygularının daha güçlenmesi için yeni projelerle
Odunpazarı’nın geleceğine yön vermeye devam edeceğiz.
Saygılarımla…
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA