SON DAKİKA

Haberertesi

KAZIM ARSLAN’DAN KADINLARA ÇAĞRI

KAZIM ARSLAN’DAN KADINLARA ÇAĞRI
Bu haber 05 Aralık 2015 - 10:03 'de eklendi ve 320 views kez görüntülendi.

“SEÇİLME HAKKINIZA SAHİP ÇIKIN”
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 81. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
ATATÜRK CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ GETİRDİ
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Kadın Hakları Günü’nün Türkiye’de ayrı bir önemi olduğunu hatırlatarak “Kadınlara seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden önce tanıyan Atatürk Türkiyesi, cinsiyet eşitliğinin toplumdaki ve bölgesindeki öncüsüdür. Bugün bir Orta Doğu ülkesine dönüştürülmek istenen Cumhuriyetimizin en anlamlı kazanımlarının sahibi ve adresi kadınlardır.” dedi.
ATATÜRK’ÜN ÖNEMİ
Bugün özlemle andığımız Cumhuriyetin ilk yıllarında tüm Orta Doğu ülkelerine örnek olabilmiş laik Cumhuriyetimiz, Atatürk’ün liderliğinde tüm devrimlerde kadınları öne çıkardı, birçok gelişmiş ülkede adı anılmayan kadınlar, siyasette, yönetimde ve yeni bir ulus kurma sürecinde hep ön saflarda yer aldı.Toplum içinde kimlik ve kişilik buldu.
ÖZELEŞTİRİ YAPALIM, KADIN HAKLARINDA ÇOK GERİDEYİZ
1930’larda kadınların öncü rol oynadığı Türkiye’de yakaladığımız ivmeyi devam ettiremiyorsak durup özeleştiri yapmalıyız.
En acısı, kadınların başarılarıyla gurur duymak varken, eğitimden kopararak önce yoksulluğa, sonra da erken yaşta evlilik nedeniyle tümüyle yoksunluğa terk ettiğimiz kızlarımız ülke gündemimizde ön sıralarda yer almışsa, kadın haklarında sınıfta kalmışız demektir.
BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanındığı bu günde tüm kadınların Dünya Kadın Hakları Günü’nü içtenlikle kutluyorum. Kadınlarımızın Cumhuriyetle birlikte kendilerine verilen seçilme haklarına sahip çıkmalarını diliyorum. Fırsat ve cinsiyet eşitliğine dayalı bir Türkiye için çalışalım, birlikte başaralım.” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA