SON DAKİKA

Haberertesi

KAZIM ARSLAN KATLİAMI KINADI

KAZIM ARSLAN KATLİAMI KINADI
Bu haber 15 Kasım 2015 - 11:25 'de eklendi ve 308 views kez görüntülendi.

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ KAZIM ARSLAN PARİS KATLİAMINI KINAYAN BİR AÇIKLAMA YAPTI
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Paris’teki terör saldırısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında saldırıyı kınadı ve G-20 Zirvesi sürecinde liderlerin, dünyanın dikkatinin küresel terör ve göçmen sorunlarına daha fazla odaklanması gerektiğni savundu. Milletvekili Arslan’ın Şanlıurfa, Ankara ve Paris saldırılarına ilişkin açıklaması şöyle:
“PARİS SALDIRISINI ŞİDDETLE VE NEFRETLE KINIYORUM”
“Fransa’nın başkenti Paris’te akşam saatlerinde yaşanan terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyorum ve lanetliyorum. Şanlıurfa Suruç’tan başkentimiz Ankara’ya uzanan ve doğrudan vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırılarından sonra,Paris’te yaşanan terör olayları,yaşadığımız topraklar başta olmak üzere, tüm dünyayı saran bu tehlike küresel tehdit halini almıştır.

Terörü el altından besleyenler, terör örgütlerinin sırtını sıvazlayanlar, maddi destek sağlayan ve onlarla arasına açık mesafe koymayan devletler, hükümetler, partiler ve topluluklar, bugün yaşanan insanlıkdışı ve kahreden manzaralarla karşı karşıya kalıyorlar ve ne yapacaklarını şaşırmış vaziyetteler.

Bugün yapılan üzüntü açıklamalarının ardında durup düşünülmesi gereken konu; göçmen sorununa, yükselen İslam karşıtlığına, toplumların insan gibi birarada yaşama iradesine ve terör yapılanmalarına karşı duran liderlerin ve uluslararası örgütlerin hangi önlemleri ve tavırları aldığı noktada odaklanmaktadır.

Bu nedenlerle,”benim teröristim senin teröristin” ayrımına hiç girmeden, içi boş gerekçelere yaslanmadan, yaşamını yitirenlerin dinine, kimliğine hiç bakmadan teröre karşı hep birlikte karşı durmalıyız.

Terörün can yakan, nefes aldırmayan yüzüne hep birlikte cephe almak ve ortak mücadele vermek varken, Paris ve Ankara’daki terör eylemlerini din, dil, coğrafya, siyasi görüş ve etnik köken ayrımı üzerinden değerlendirmek son derece hatalı bir tutumdur.

Bu hatalı tutumu, geceden beri sosyal medyaya yansıyan birçok yorum üzerinden de üzüntüyle izliyorum.

Unutmayalım ki,bugün farklı nedenlerle beslenen terör örgütleri yüzünden,tüm dünya başkentleri büyük bir küresel terör tehdidinin altındadır.

Terör örgütleri, zaman içinde buldukları güçle ve yaşanan güvenlik zaafiyetleriyle, başkentlerde yuvalanmakta, birkaç dakika içinde dünya gündemini belirlemektedir.

G-20 Zirvesi de göçmen sorunları ile birlikte, işte bu küresel terör tehdidinin gölgesinde toplanacaktır ve öncelikle buna çözüm bulmalıdır.

Dünya liderleri ve ülkeler, bu gündem içinde teröre karşı daha aktif görev üstlenmeli, mazeretlere sığınmamalıdır.

Devletler, kendisinden farklı olana kin kusan, kan kusturan teröre karşı sessiz kalmaktan vazgeçmelidir. Liderler, kuru üzüntü çağrılarının ötesine geçerek kalıcı ve yapıcı bir adımı hep birlikte atmalıdır.

Yüce dinimiz İslam’ı terörle birlikte anmaya çalışan çevrelere karşı ortak bir tavır geliştirmek zorundayız. İnsan yaşamını yok sayan bu küresel tehdide karşı insanlığın ortak değerlerini ve dinimizin insanı merkeze alan duruşunu daha fazla sahiplenmemiz gerekmektedir.

Şanlıurfa ve Ankara’daki terör saldırılarından gereken dersi almayan devletler ve siyasetçiler, bugün Paris’te karşımıza çıkan acı tablo üzerinde tekrar tekrar düşünmelidir.Acımasız terörün karşısında hep birlikte durulmalı,uluslararası tedbirler alınmalıdır.

Siyasi ve ideolojik karşı duruşları nedeniyle ve ülkeleri zayıflatma ve bölme amaçlı yapılan bölücü terör örgütlerine destek olunmaktan vazgeçilmelidir.

Bu tür destekler terör örgütlerini zamanla uluslararası boyutlara taşımakta,Paris’te yaşandığı gibi değişik ülkelerde farklı şekillerde görülmektedir.

Özellikle Fransa’nın PKK terör örgütüne verdiği maddi,manevi ve lojistik destekler hala hafızalarımızdadır.Terörün dini,dili,ırkı olmaz.

Terör tam anlamıyla bir insanlık suçudur.Bunun karşısında bütün Dünya ülkelerinin kararlılıkla durmaları,bu tür olayları kısa sürede yok edecektir.Herkesi aynı şekilde düşünmeye davet ediyorum.
Bu dileklerimle,saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet,yaralı olanlara acil şifalar diliyor ve tüm insanlığa geçmiş olsun diyorum.”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA