SON DAKİKA

Haberertesi

KARŞIYAKA’DA 2015 İÇİN MECLİSTEN ONAY

KARŞIYAKA’DA 2015 İÇİN MECLİSTEN ONAY
Bu haber 10 Nisan 2016 - 11:20 'de eklendi ve 306 views kez görüntülendi.

BAŞKAN HÜSEYİN MUTLU AKPINAR BİR KEZ DAHA BAŞARI SÖZÜ VERDİ
Karşıyaka Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı ikinci oturumunda belediyenin 2015 yılı içinde yaptığı faaliyetler onaylandı. ‘Ders niteliğinde’ bir konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “İnsan odaklı, halka dokunan ve kentimizi geliştirmeye yönelik yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.
FAALİYETLER ONAYLANDI
Karşıyaka Belediye Meclisi, Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın katılımıyla gerçekleşti. Belediyenin 2015 Yılı Faaliyet Raporu’nun oylandığı meclis toplantısında, Başkan Akpınar, yatırımları ve yapılacak olan projeleri anlattı. Faaliyet Raporu, CHP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.
AKPINAR’DAN YEREL YÖNETİM DERSİ!
Başkan Akpınar “İki yıldır, en yoğun çalışan ve en çok proje üreten belediye konumundayız. Örnek alınan projelerimiz ve halka dokunan yatırımlarımız ile fark yarattık ve yaratmaya da devam edeceğiz. Bu başarıyı hepimiz sahipleniyoruz ve daha iyilerini yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Belediyeyi, resmi daire algısından kurtarıp, sivil toplum kuruluşu gibi yönetme gayretimiz iki yılda meyvesini verdi. Bu yolda, halkımızın desteğini de sonuna kadar arkamızda hissetmek kadar güzel bir duygu olamaz. Belediye kaynaklarını en güzel şekilde kullanmaya ve halkın vergisini doğru harcamaya devam edeceğiz” dedi.
İKİ YILDA 28 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Yerel yönetimlerin yasalar önünde daha güçlü kılınması gerektiğini söyleyen Başkan Akpınar “İdari ve mali özerklik yerel yönetimlerin özerkliğini tamamlayan unsurlardır. Kanunlar günün koşullarına uygun hale getirilmelidir. Giderlerimiz sürekli artarken, gelirlerimizin aynı oranda karşılık bulamaması belimizi bükmektedir. Ya sahip olduğunuz gayrimenkulleri satacaksınız ya da borçlanacaksınız. Bunun önüne geçilmeli. Tüm kötü şartlara rağmen, 2015 yılı içinde 28 milyon 667 bin liralık yatırım yaptık. Otopark ve kentsel dönüşüm sorularını çözmek için çalışmalar yapmayı sürdürüyoruz. Bu konuda da yasal düzenlemeler elimizi kolumuzu bağlıyor. Bugünkü yasalar, kentsel dönüşüm yapmak bir yana modern gecekondular yaratılmasının önünü açıyor. Bu kenti 25- 50 yıl öncesinde olduğu gibi ben de katletmek istemiyorum. Doğru planlama ile halka hizmet emek kaçınılmazdır. Oy kaygısı ile hizmet etmedim, etmeyeceğim” diye konuştu.
“GİDERLER ARTTI, GELİRLER SABİT”
Başkan Akpınar “İlçemizdeki yeşil alan oranını artırmak için çalışıyoruz. Mutluluk Ormanı yaptık, her evlenen çift için ağaç dikiyoruz. Her yeni ruhsat alana, ağaç dikme zorunluluğu getiriyoruz. Kişi başına düşen yeşil alan oranını yüzde 7’ye çıkarttık. 20 yeni park yaptık. Mevcut alanları modernize ediyoruz. Elimizde olmayan tek şey istihdam sağlamak. Bu da devlet büyüklerimizin desteği ile çözüme kavuşturulabilir. Belediye bütçesinin zarar göstermesinin nedeni de personel giderleri ile ölçülebilir. 1 yılda işçi maliyetlerine 11- 12 milyon lira ek yük geldi. Buna karşılık gelirlerimiz artmadı. Hayatımın hiçbir döneminde emekçi insan üzerinden siyaset yapmadım” dedi.
“SİYASET PARA İÇİN YAPILMAZ”
Başkan Akpınar sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapılan eleştirileri, muhalefetteki arkadaşlarımızın bakış açısına göre değerlendiriyorum. Yaptığımız harcamalar, diğer belediyeler arasında en düşük harcamalardır. Benim yaşamım tasarruf üzerine kurulmuştur. Yerel yönetimleri ve siyaseti kazanç kapısı olarak görmedim, görenlerin de her zaman karşısında oldum. Ayağında ayakkabı olmayan çocukların rızkını korumak için ben başkanlık yapıyorum. Parayı, yaşamın merkezine oturtmak karşılaşabileceğimiz en büyük sorun. Biz bunu yapmadan, halka dokunan, insan odaklı hizmetlerimizi sürdüreceğiz.” Belediyenin 2015 Yılı Faaliyet Raporu, CHP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.
image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA