SON DAKİKA

Haberertesi

KAMER GENÇ’E TUNCELİ’DE VEDA

KAMER GENÇ’E TUNCELİ’DE VEDA
Bu haber 25 Ocak 2016 - 21:34 'de eklendi ve 304 views kez görüntülendi.

KAMER GENÇ KENDİ KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ
Eski CHP milletvekili Kamer Genç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, Tunceli Valisi Osman Kaymak ve binlerce yurttaşın katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.
KILIÇDAROĞLU AĞABEYİNİN EVİNDE KONAKLADI
Dün akşam Kamer Genç’in cenazesiyle aynı uçakla önce Elazığ’a daha sonra da karayolu ile Tunceli’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çarşı merkezinde bulunan ve kendi soyadını taşıyan Kılıçdaroğlu Apartman’daki ağabeyi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu’nun evinde geceyi geçirdi.
GENÇ AİLESİ CEMEVİNDE TAZİYELERİ KABUL ETTİ
Bugün sabah saat 10.00’da Tunceli Cemevi’nde Kamer Genç için düzenlenen cenaze töreni öncesi Kamer Genç’in eşi Sevim Genç, kızı Seçil Genç Cominotti, amcasının oğlu Haydar Genç, yine amcasının oğlu Kazım Genç ile yakın akrabaları cemevi bahçesinde taziyeleri kabul etti.
BİNLERCE SEVENİ UĞURLADI
Cemevinden alınan ve Türk Bayrağı’na sarılan Kamer Genç’in cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, CHP Grup Başkan Vekilleri, Özgür Özel ve Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Milletvekilleri Erdoğan Toprak, Gürsel Erol, Nurittin Demir, Rıza Yalçınkaya ve PM üyesi Ali Öztunç, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ubeyde İpek, vali yardımcıları ile birlikte yaklaşık 5 bin Tuncelili vatandaş katıldı.
Cemevi bahçesinde düzenlenen törende, cenaze namazı öncesi Alevi Dedesi Kamer Genç için Alevi geleneklerine göre cenaze duası verdi ve helallik istedi. Kılınan cenaze namazı ve alınan helallikten sonra Genç’in cenazesi omuzlara alınarak cenaze arabasına götürüldü. Cenazeyi ilk omuzlayanlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li milletvekilleri oldu. Cenaze arabasına omuzlarda taşınarak bindirilen Genç’in cenazesi, Nazimiye İlçesi’ne gönderildi.
RAMAZAN KÖYÜ’NDE DEFNEDİLDİ
Nazimiye Cemevi’nde alınan helallik sonrası Kamer Genç’in cenazesi toprağa verilmek üzere Nazimiye İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ramazan Köyü’ne götürülerek toprağa verildi.
CHP LİDERİ TUNCELİ VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze töreni sonrası Tunceli Valiliği’ne giderek Vali Osman Kaymak ile yaklaşık 45 dakika görüştü. Kılıçdaroğlu, valilik girişinde Vali Osman Kaymak tarafından karşılandı.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA