SON DAKİKA

Haberertesi

KADIKÖY’DE BARIŞ ŞARKILARI

KADIKÖY’DE BARIŞ ŞARKILARI
Bu haber 03 Eylül 2016 - 7:47 'de eklendi ve 263 views kez görüntülendi.

KADIKÖY’LÜ ÇOCUKLAR “BARIŞ” İÇİN ŞARKILAR SÖYLEDİ
“Çocuğun gördüğü düştür barış…
Herkesin kardeşim demesidir birbirine,
yarın yeni bir dünya kuracağız demesidir;
ve kurmamızdır bu dünyayı türkülerde.”
Usta şair Yannis Ritsos’un “Barış” şiirinin dizeleri Kadıköy’de hayat buldu.
Kadıköy Belediyesi’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlediği “Barış’ın Zaferi” etkinliğinde çocuklar söyledi, çaldı ve dans etti.
Selamiçeşme Özgürlük Parkı Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen etkinlikte Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nden 100’e yakın çocuk barış ve kardeşlik şarkıları söyledi.
HAYALLER ŞARKILARA DÖNÜŞTÜ
“Hababam Sınıfı” film müziklerinden, “Arkadaşım Eşek”’e “Horozumu Kaçırdılar”’dan “Kanatlarım var Ruhumda”ya farklı şarklılar söyleyen ve çalan çocuklar nasıl bir dünyada yaşamak istediklerini şiirlerle ve şarkılarla anlattı.Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin Gençlik ve Çocuk Orkestrası ve korosuna Kadıköylü çocuklar dansları ve oyunlarıyla katıldı. Yıldızlar altında gerçekleşen konserde büyükler de alkışlarla çocuklara eşlik etti.
BAŞKAN NUHOĞLU: “BARIŞI SİZLERLE BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”
“Barışın Zaferi” konserinin son şarkısına eşlik eden Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu çocuklara barış umudunu yeşerttikleri için teşekkür ederek şunları söyledi;“Şu anda dünyanın farklı yerlerinde savaşlar devam ediyor. Ve şu anda silah fabrikaları bu savaşlar için silah yapıyor. Biz barışı burada sahneye çıkan ve şarkılar söyleyen çocuklarımız için, çocuklarımızla birlikte kazanacağız. Barış için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA