SON DAKİKA

Haberertesi

JOSE MUJİCA’DAN DERS GİBİ SÖZLER

JOSE MUJİCA’DAN DERS GİBİ SÖZLER
Bu haber 05 Kasım 2015 - 7:58 'de eklendi ve 912 views kez görüntülendi.

“HİÇ BİR DİKTATÖR ÖZGÜRLÜĞÜNÜZÜ ELİNİZDEN ALAMAZ”
URUGUAY ESKİ DEVLET BAŞKANI ODUNPAZARI’NDA KONUŞTU

Uruguay’ın efsanevi Devlet Başkanı Jose Mujica, Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen panele katıldı. Panelde Mujica, “Özgürlüğün anahtarı kafanızdadır ve hiçbir diktatörlük bunu sizden alamaz” dedi.
Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen panele, Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica ve eşi, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve yaklaşık 2 bin 500 vatandaş katıldı.
MUJİCA’YA COŞKULU KARŞILAMA
Salonu tıka basa dolduran vatandaşlar Jose Mujica’yı salona girdiği sırada çoşkulu bir şekilde alkışlayarak karşıladı. Gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Nezih Orhon yaptı.
BAŞKAN KURT: “MUJICA’YI AĞIRLAMAKTAN GURUR DUYDUK”
Panelin açılış konuşmasını yapan Başkan Kurt, dünyanın on binlerce kilometre ötesinden gelen bir grubu ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Mujica’nın hayatını yoksulların iyi yaşaması için geçirdiğini ifade eden Başkan Kurt, eski devlet başkanının yaşam biçimini asla değiştirmediğini söyledi. Başkan Kurt, “Eskişehir’de, Odunpazarı’nda ağırlamak ve onu Eskişehir’in demokrat, özgür ve özgürlükçü, cumhuriyetçi insanlarıyla yan yana getirmek bizim için görevlerin en büyüğüydü” dedi.
YOKSULLAR İÇİN KİM SİYASET YAPIYOR
Kurt, Mujica Pepe’nin “Ben siyasete para kazanmak için girmedim, beni para ilgilendirmiyor. Parayı yaşamının odağına koyan kişilere karşı değilim ama para için siyaset yapanlarla, halk için siyaset yapanları birbirinden ayırmak gerekir” sözünü hatırlatarak devam ettiği konuşmasında, “Türkiye’nin yoksulları gerçekten kim kendileri için siyaset yapıyor bunun farkında olmalı” dedi.
TÜRKİYE’NİN YOKSULLARI İÇİN YASALAR YAPILMALI
Uzun süre hapis yatmış, siyasi mücadele yapmış ve sonunda milletvekili, bakan ve devlet başkanı olmuş olmasına rağmen yaşam biçimini değiştirmeden yoksullar için ve yoksulluğu bitirmek için mücadele etmiş bir siyaset adam olan Mujica’nın, “Kimsenin şüphe duymadığı şey şu ki, kesemi doldurmayacağım ve yoksullar için çalışacağım” sözünü de gelen konuklara aktaran Başkan Kurt, “Umarım Türkiye’deki siyasetçiler de böyle yapar. Türkiye’nin yoksulları için yasalar yapmak gerekir, Türkiye’nin yoksulları için iş alanları açmak gerekir, Türkiye’nin gençleri için yeni yeni üretim alanları yaratmak gerekir” diye konuştu.
TÜRKİYE’YE PEPE GİBİ SİYASETÇİLER LAZIM
Başkan Kurt sözlerinin sonunda, “1 Kasım tarihinde yapılan genel seçimlerde çıkan sonuç ne olursa olsun, Türkiye’de yolsuzluk ve yoksulluk devam ettiği sürece Pepe gibi siyasetçilere Türkiye’nin ihtiyacı olacaktır” dedi.
HAYAT BİR MUCİZEYSE EN ÖNEMLİ ŞEY ODUR
Konuşmasına buraya birbirlerine destek olmak için geldiklerini ifade ederek başlayan Jose Mujica, mücadeleyle beraber kazanacaklarını bildirdi. Türk halkının misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Mujica, tüm halkın yanında olduklarını vurguladı. Burada oldukça çok genç nüfus olduğunu dikkat çeken Mujica, “Hayat bir mucizedir. Ona dikkat etmek gerekir. Hayat bir mucizeyse en önemli şey odur” dedi.
HAYAT SADECE ÇALIŞMAK DEĞİLDİR
Dünyaya sadece çalışmak ve tüketmek için değil, mutlu olmak için geldik diyen Mujica, “Yaşam, evler, arabalar geçicidir. Markete gider bir şeyler alırsınız ama hayatı satın alamazsınız. Ama bir şeyi alınca fark etmediğimiz şey, bunu zaman ile aldığımızdır. Harcadığımız zaman hayatımızdır. Bu nedenle diğerlerine önyargılı olmadan yaşamak için özgürsünüz. Ama diğerlerine karşı önyargılı olmadan. Yaşamak için de çalışmak gerek. Eğer çalışmazsanız bir başkasının çalıştığıyla yaşarsınız. Ama hayat sadece çalışmak değildir. Zaman da lazımdır” dedi.
ÖZGÜRLÜĞÜ HİÇBİR DİKTATÖRLÜK SİZDEN ALAMAZ
“Özgür olmak için ve özgürlüğü harcamak için zaman gerekir” diyerek sözlerine devam eden Mujica, “ İstediğiniz biçimde yaşamak için zaman gerekir. Hepsine sahip olmak için de çok zor bir yaşantınız olur. Hiçbir zaman zamanınız olmaz. Çocuklarınız, aileniz, arkadaşlarınız ve aşk için hiçbir zamanınız olmaz. Özgürlüğün anahtarı kafanızdadır ve hiçbir diktatörlük bunu sizden alamaz” diye konuştu.
Panelin ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Jose Mujica’ya Odunpazarı Sıcak Cam Atölyesinde hazırlanan Uruguay Cumhuriyeti bayrağını simgeleyen vazo hediye etti.
image
image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA