SON DAKİKA

Haberertesi

JOSE MUJİCA ODUNPAZARINDA

JOSE MUJİCA ODUNPAZARINDA
Bu haber 03 Kasım 2015 - 8:31 'de eklendi ve 423 views kez görüntülendi.

Jose Mujica: “Odunpazarı’nda olmaktan çok mutluyum”
Odunpazarı Belediyesi, Dünyaca ünlü devlet başkanını ağırladı. Dünyanın en fakir devlet başkanı olarak bilinen Uruguay Eski Devlet Başkanı Jose Mujica Odunpazarı’nın konuğu olarak Eskişehir’e geldi.
URUGUAY ESKİ DEVLET BAŞKANI BAŞKAN KAZIM KURT’U ZİYARET ETTİ
Uruguay Eski Devlet Başkanı Jose Mujica, Odunpazarı Belediye Başkanı’nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Mujica, “Odunpazarı’nda olmaktan çok mutluyum. Türk insanın misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendimizi Türk halkı ile çok yakın hissediyoruz” dedi.
VOSVOSLAR EŞLİĞİNDE GELDİ
2010-2015 yılları arasında Uruguay’ın devlet başkanlığını yapan efsanevi isim Jose Mujica’yı Tren Gar’ında Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve Eskişehir Vos 26 ve Eskişehir Vosbağa dernekleri karşıladı. Mujica, Gar’a gelişinin ardından VosVos’larla oluşan konvoy eşliğinde Odunpazarı Belediyesi’ne geldi.
TÜRK HALKINA YAKIN HİSSEDİYORUZ
Uruguay Eski Devlet Başkanı Jose Mujica, Odunpazarı’nda olmaktan çok mutlu olduğunu ve Türk insanın misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ettiğini ifade etti. Mujica, “Kendimizi Türk halkı ile çok yakın hissediyoruz. Fark ettik ki Dünya bir değişim süreci içerisinde. Bekliyoruz ki halkta anlasın bugüne kadar olabildiğinden daha cömert olabilsin. Burada olmaktan çok büyük şeref duyuyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.
KAZIM KURT: “MUJICA’YI AĞIRLAMAK ODUNPAZARI’NA BİR GURURDUR”
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Mujica’nın belediyeye yaptığı ziyaret sırasında Odunpazarı İlçesi ve belediye hakkında bilgiler verdi. 30 Mart 2014 yılında yapılan seçimlerde Belediye Başkanı seçildiği söyleyen Başkan Kurt, göreve geldiğimizden bugüne sendikasız işçi kalmadığını ifade etti. Başkan Kurt konuşmasının devamında, “Sosyaldemokrat bir belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizin gibi değerli bir insanı Eskişehir, Odunpazarı’nda ağırlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.
İNSANLAR İÇİN GÜÇLÜ VE MUTLU BİR ODUNPAZARI
Konuşmaların ardından Mujica, “İktidarda bir kara koyun Saraysız Başkan Jose Mujica” isimli kitabını Başkan Kurt için imzaladı. Mujica kitabın ilk sayfasına, “İnsanlar için güçlü ve mutlu bir Odunpazarı” yazdı.
TÜRKİYE’YE YAKIN OLMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ
Odunpazarı Belediyesi’nin özel konukları için hazırladığı Şeref Defterine ilk yazıyıda Uruguay Eski Devlet Başkanı Jose Mujica ve eşi yazdı. Mujica şeref defterine; “Dayanışma ve misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum. Burada gördüğün imajı bütün Latin Amerikalılara götüreceğim. Avrupa ve Asya arasında bir köprü olan Türkiye’ye yakın olmak için mücadele edeceğiz” diye yazdı. Mujica’nın eşi ise “Kardeş bir halk keşfediyoruz ve bu arkadaşlığa devam edeceğiz” diye yazdı.
MUJICA’YA SÜRPRİZ HEDİYE
Başkan Kurt ziyaret sırasında Mujica’ya bir sürpriz yaptı. Başkan Kurt, Mujica’nın lületaşı üzerine çizilmiş karikatürden portresini hediye etti.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA