SON DAKİKA

Haberertesi

İSTANBUL SİZDEN HESAP SORACAK!

İSTANBUL SİZDEN HESAP SORACAK!
Bu haber 19 Şubat 2016 - 13:45 'de eklendi ve 388 views kez görüntülendi.

CHP’Lİ HACIALİOĞLU: “İSTANBUL HER GEÇEN GÜN YOK OLUYOR”
CHP İBB Meclis Üyesi Mimar Esin Hacıalioğlu Meclis Kürsüsünde AKP’lilere seslendi: “Tarih ve Kültür Katliamı Yapılan İstanbul Kenti, AKP’den Elbette Eninde Sonunda Hesap Soracaktır!”
HACIALİOĞLU İBB MECLİSİNDE KONUŞTU
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2016 yılı Şubat ayı Meclis toplantılarında Zeytinburnu Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Mimar Esin Hacıalioğlu’nun Meclis kürsüsünden yaptığı gündem dışı konuşmasında şunları ifade etti.
“Sayın Meclis Üyeleri, İstanbul’un geldiği ve geleceği noktalar bu Meclis’te uzun uzun tartışılabilmelidir. Tartışma, doğruları buldurur. Tartışmalardan kaçınmak, yalnızca totaliter rejimlerin benimsediği bir yaklaşımdır. İstanbul’un dünyaya adını duyurduğu, tüm tanıtım reklamlarında yer verildiği alanlar teker teker yok olmaktadır ve Meclis bu konuların tartışılmasına açık değildir.”
ÇARPICI ÖRNEKLER”
“Yassıada konusu başta Meclis Başkanının yaklaşımı ile kapatılmaya çalışılmıştır. Konu İstanbul’un en önemli konularından biridir. Bir doğa katliamı yapılmıştır. Bir tarih katliamı yapılmıştır. Tıpkı Sulukule’de olduğu gibi. Tıpkı Ayvansaray’da olduğu gibi. Tıpkı Emek sinemasında, Valide-i Atik’de, İnci Sineması’nda, Yedikule’de, Şile Kalesi’nde, Narmanlı Han’da olduğu gibi. Yüzlerce örnek yarattınız kent suçu adına. Ve bizlerin Meclis’te Kolları indir kaldır yöntemi ile İstanbul’u yöneteceğinizi sandığınız gibi. Kararlar veriyorsunuz. Güzel olacak diyorsunuz. Ortaya çıkan sonuçları gördüğünüzde aslında bizde böyle olsun istemedik diyorsunuz.”
“GERİ DÖNÜLMEZ SONUÇLARIN SORUMLULARI SİZSİNİZ”
“İstanbul’da yapılan kültür ve tarih katliamı İBB AKP yöneticileri ve dahil olduğunuz siyasi parti eliyle her geçen gün geri dönülemez sonuçlar doğurmaktadır. Yassıada’yı sırf anıt ağaç üzerinden değerlendirirken, anıt ağaçların var olduğu birçok alan, sayenizde yapılaşmaya açılmış ve açılmaya devam etmektedir. Yassıada’nın, üzerinde yalnızca üç beş ağaçtan ibaret olmadığını, olamayacağını anlamak zorundasınız. Tarih yazılması için, bir alanın illede üzerinden bir kaç bin yıl geçmesi gerekmemektedir. Seversiniz sevmezsiniz ama Yassıada bir tarihtir. Adnan Menderes’in tutulduğu koğuş bir tarihi anlatır. Adaya, sevdiklerini son kez görmeye gelenlerin indikleri iskele bir tarihin tanıklığını yapar ve tarihtir. Marmara foklarının üreme alanı olan kıyıdaki taşlıklar sayenizde sahiden tarih olmuştur.”
“TARİHE KARA HARFLERLE YAZILACAK”
“Üzerine yapacaklarınız ve yaptıklarınız ise sizi şimdiden tarihe kara harflerle yazmış bulunmaktadır. Tıpkı Mesnevihane Camisinde, Süheyl Bey Camisinde yaptırdığınız restorasyonlar gibi. Moda iskelesini restoranta çevirdiğiniz gibi. AKM de yapmaya çalıştıklarınız gibi. Rumelihisarı’nda yaptıklarınız gibi. Şehrin ilk Şehiremaneti binasını Kent Tarihi adına müze yapacağınız yerde bir Vakıf Üniversitesine verdiğiniz gibi.”
“SİZDEN OLMAYANLARI DA ANLAMAK ZORUNDASINIZ”
“Şehrin müziğini duymuyorsunuz ve duygularını anlamıyorsunuz. Koca kentin duygularını, üç beş kişinin duyguları için yok ediyorsunuz. Cephe sever bir yaklaşımın, yalnızca bir imitasyon seviciliğinin olduğunun farkında değilsiniz. Sizden olmayanları, sizin gibi düşünmeyenleri anlamak zorundasınız. İki kanatlı kuşun artık sofralarda meze olduğunun farkında değilsiniz. Kente her geçen gün telafisi güç zararlar veriyorsunuz. Tarih bunları da elbet yazacaktır. Kentin anı defterlerini çöpe atmaktan vazgeçmek zorundasınız. Bu kent sizden elbette eninde sonunda hesap soracaktır. İstanbul’u sevenlere ve İstanbul’u korumak isteyenlere selam olsun…”

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA