SON DAKİKA

Haberertesi

İBB’DEN ORTAK AÇIKLAMA

İBB’DEN ORTAK AÇIKLAMA
Bu haber 19 Temmuz 2016 - 19:17 'de eklendi ve 443 views kez görüntülendi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2016 yılı Temmuz ayı toplantısının 18 Temmuz Pazartesi günkü birleşimi gerçekleşti. 15 Temmuz Cuma günü akşamı teşebbüs edilen Askeri darbe için İBB Meclisi kınama gerçekleştirdi. İBB Meclisinin ortak kınama Metnin yanı sıra CHP İBB Meclis Grubu Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever de Meclis kürsüsüne çıkarak CHP Grubunun Darbeyi kınama metnini okudu ve yaşanan gelişmeleri CHP adına değerlendirdi.
DEMOKRASİ VE HALK DÜŞMANLARI
CHP’li Başkanvekili Gülsever, konuşmasında İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın yönettiği oturumda Meclis kürsüsünde şu cümlelere dikkat çekti; “15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti, devletin içine sızmış ve yuvalanmış bir grup Demokrasi ve Halk düşmanı sözde asker tarafından, darbeyle ele geçirilmeye çalışılmıştır. Bunu yapmaya çalışanları, onlara yardım ve yataklık içinde olanları ve bunların oralarda palazlanmalarına olanak sağlayanları, CHP Grubu olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. 15 Temmuz gecesi Askerle – Polis, Halkla – Asker karşı karşıya getirilmiştir. Türkiye’de tüm darbeci faşistler öncelikle ülkede uygun koşulların hayat bulmasını beklemiş ve böylesi bir ortamın oluşmasına olanak sağlayacak koşulların yaratılmasına yardımcı olmaya çalışmışlardır. Unutulmamalıdır ki, bu darbeci faşistler birçok kurumu karşı karşıya getirdiler ama halkı karşı karşıya getiremediler. Halkı karşı karşıya getirmeye çalışan çıkarcı ve yalaka bir takım provokatörlere mani olmakta bu siyasi iktidarın birinci görevi olmalıdır. CHP Grubu olarak, bu faşist darbe girişimini bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz… Milletin iradesi ile oluşmuş parlamentoya, kanla irfanla kurulmuş Cumhuriyetimize ve demokrasimize karşı, bundan sonrada girişilecek her türlü Sivil ve Askeri darbeye karşı bütün gücümüzle karşı duracağımızı bu vesileyle buradan bir kez daha ifada ediyoruz. CHP Grubu olarak, bu faşist darbe girişimini bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz…” dedi
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ GÜLSEVER’İN KONUŞMASI ŞÖYLE
Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri
15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti, devletin içine sızmış ve yuvalanmış bir grup Demokrasi ve Halk düşmanı sözde asker tarafından, darbeyle ele geçirilmeye çalışılmıştır. Bunu yapmaya çalışanları, onlara yardım ve yataklık içinde olanları ve bunların oralarda palazlanmalarına olanak sağlayanları, CHP Grubu olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Her toplumda faşist ruhlu ve darbeci karakterli insanlar vardır. Devlet hayatında ve toplumsal yaşamda önemli olan da, bunların uygun ortam bulmalarına mani olmak, darbeyi akıllarından bile geçirmelerine olanak vermeyecek, demokratik toplum anlayışına dayalı bir devlet düzenini ve yönetimini yaşama geçirecek koşulları yaratmak olmalıdır. Darbeciler harekete geçtikten sonra, püskürtülseler de, başarısız kılınsalar da, maalesef toplumda telafisi mümkün olmayan acı sonuçlar bırakmaları bu gün olduğu gibi kaçınılmazdır.

Değerli arkadaşlar; İçinde Emniyet görevlilerimizin de olduğu 208 yurttaşımız hayatını kaybetti. 20’nin üzerinde Asker öldü, 1500’e yakın insanımız yaralandı ve hastanelerde tedavi görüyor. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.

CHP Grubu olarak, bu faşist darbe girişimini bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz… Milletin iradesi ile oluşmuş parlamentoya, kanla irfanla kurulmuş Cumhuriyetimize ve demokrasimize karşı, bundan sonrada girişilecek her türlü Sivil ve Askeri darbeye karşı bütün gücümüzle karşı duracağımızı bu vesileyle buradan bir kez daha ifada ediyoruz. Yüce meclisimize saygılarımızı sunuyoruz.
image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA