SON DAKİKA

Haberertesi

HİLMİ YARAYICI’DAN TEPKİ

HİLMİ YARAYICI’DAN TEPKİ
Bu haber 09 Haziran 2016 - 8:07 'de eklendi ve 558 views kez görüntülendi.

“İKTİDAR SORUMLULUĞUNU GİZLEME TELAŞI İÇİNDE”
Fatih Camiinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik provokasyonlarla ilgili tepkiler devam ediyor.
CHP HATAY MİLLETVEKİLİ HİLMİ YARAYICI: “PROVAKASYONLAR BELLİ MERKEZLERDEN”
Yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, “provokasyonların belli merkezlerden yönetildiğine” dikkat çekerek “iktidar provokasyonlar aracılığıyla sorumluluğunu gizleme telaşı içindedir” dedi.
YARAYICI 7 HAZİRAN’A DİKKAT ÇEKTİ
“Bugün yaşanan kaosun sorumluları “400 vekili verin bu iş huzur içinde çözülsün” diyen 7 Haziran’ı “halk kaosu seçti” diye yorumlayanlardır.”

Yarayıcı açıklamasında; “Son günlerde şehit cenazelerine katılan genel başkanımıza yönelik gerçekleştirilen protestolar provokasyondur ve belli merkezlerden yönetilmektedir. Bu gün Fatih camiinde gerçekleştirilen protestolarda bu provokasyonların bir parçasıdır.” Değerlendirmesinde bulunarak;
“Ülke bu gün adeta kan gölüne dönmüşse sorumluluğu ana muhalefet partisine yüklemek, gerçeği bilinçli bir şekilde çarpıtmaktan başka bir şey değildir. Sorumlu aranıyorsa, 400 vekili verin bu iş huzur içinde çözülsün diyenlerde, 7 Haziran seçimlerinden sonra “halk kaosu seçti” değerlendirmesini yapanlarda aramak gerekir” dedi.
“SON BİR YILIN ACI TABLOSU”
“13 yıllık iktidarın sonunda; Sıfır olaydan her gün can kaybına”

Son bir yıllık gerçekleşen saldırılara değinen Yarayıcı: “Türkiye’de son bir yılda sivillerin hedef alındığı 14 bombalı saldırıda 249 sivil yaşamını yitirirken, 1350 kişi de yaralandı. Bu saldırıların hemen hepsi de göz göre göre gerçekleşen saldırılardır.Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki çatışmalı ortamda ise 543 güvenlik görevlisi ve 300 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti” diyerek; “Bütün bu can kayıpları yaşanırken hiçbir önlem alamayan iktidar şehit cenazelerinde provokasyonlar yaratarak suçluluğunu gizleme telaşı içerisindedir. Sıfır olayla devraldıkları iktidarlarının 13. yılında geldiğimiz nokta, ülkenin her yanında hemen her gün gerçekleşen bombalı ve silahlı saldırılar ve can kayıplarıdır. 13 yıllık iktidarı süresince Kürt sorununu çözemeyen, ülkemizi Ortadoğu bataklığına sürükleyen hükümet, tüm bu can kayıplarının gerçek ve tek sorumlusudur. Bir protesto yapılacaksa bunun muhatabı iktidardan başkası olamaz.”
“BU SALDIRIYI AYDINLATMAK SİZİN SORUMLULUĞUNUZDUR”
“Genel Başkana mermi atma cüreti sırtını belli makamlara dayamakla mümkündür”

Açıklamasında hükümete seslenen Yarayıcı: “Herkesin gözü önünde Genel Başkanımıza mermi kovanı atacak cüret, ancak sırtını belli makamlara dayamakla mümkündür. Bunu aydınlatmak sorumluluğunuzdur, görevinizdir. Eğer bu provokasyonu her yönüyle aydınlatmazsanız, hesabını sormazsanız, bunun bedeli ağır olacaktır.” dedi.
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA