SON DAKİKA

Haberertesi

HAYRİ YAMAN HAKSIZ EYLEMİ YAZDI

HAYRİ YAMAN HAKSIZ EYLEMİ YAZDI
Bu haber 03 Temmuz 2016 - 23:42 'de eklendi ve 950 views kez görüntülendi.

AVCILAR BELEDİYESİ TRUVA ATI İLE KARŞI KARŞIYA
Son seçimlerde CHP’den Milletvekili adayı olan Avukat Hayri Yaman yaptığı açıklamada Avcılar belediyesinin taşeron firması tarafından işten çıkarılan işçilerin eylemini değerlendirdi.
İşte Av. Hayri Yaman’ın sosyal meya hesabından paylaştığı değerlendirmesi.
“EYLEM BAHANE, MUHALEFET ŞAHANE”
“İşlerine son verilenlerin sosyal medyada ki yorumlarına baktığımızda, röportajlarını okuyup İzlediğimizde, sıradan ya da masum bir temizlik işçisi değil, rolleri çok iyi ezberletilmiş, Belediye Başkanı’na ve CHP’ye karşı nefret ve kin kusan, oraya özellikle getirilmiş kişilerden oluştuğunu görmekteyiz.”
“1500 LİRA MAAŞ İLE İŞ KABUL ETMEYENLER”
Belediye önünde eylem yapan işten çıkarılmış işçiler, Belediye Başkanının net 1500 TL maaş ve iş güvencesi taahhüdü ile yönlendirdiği iş önerisini kabul etmediler. O zaman bu eylem, bir Truva Atı projesidir. Avcılar’ı 1994’te İstanbul’u kaybettiğimiz gibi temizlikten kaybettirmek için tasarlanan ve bunun için 3 gün provası dahi yapılan “TEMİZLİKTE TRUVA ATI PROJESI’dir” dedi.
SINIF ATLAMIŞ SENDİKA AĞALARI
Yaman, Sendika Temsilcilerinede seslenerek, “İşçileri CHP li Belediyelerin Önünde Tutarak Gelir Sağladığınızı inkar etmeden kamuoyuna açıklayın. CHP’li Belediyelerin emekçiye verdiği değeri kötüye kullanarak Taşeron İşçilerini istismar ederek size Sınıf Atlamış Sendika Ağası denmesinden mi korkuyorsunuz?
SENDİKA TEMSİLCİLERİNE DÜŞEN SORUMLULUK
Hayri Yaman, Sendika temsilcilerine de şu çağrıyı yaptı: “Maaş Bordronuzu, ikramiye ve ek gelirinizi, sendika temsilcisi gideri diye Mayıs ve Haziran aylarında aldığınız ödeneğinizi kamuoyuyla paylaşın, kamuoyu sizden bunu bekliyor” dedi.
DOKTORA İFTİRA ATMAYIN, MİNNET DUYUN
Yaman, açıklamasının devamınada, “Şantiye basıp Avcılar’ın çöplerinin üç gün boyunca toplanmasına engel olan, belediyenin asli görevlerini engelleyen
işçilerden de şikayetçi olmayan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’ye minnet duyacağınıza iftira atıyorsunuz. Bu işlenen suçun karşılığında kimse ceza almadı. Sizin vicdanınız yok mu?”
BAŞKANIN YANIT ALAMADIĞI SORU
Oysa ki Başkan Dr. Handan Toprak benli Orada Basının önünde Ercan Gürünlü’ye sordu: “işçiye, ne kadar maaş aldığını söyle seni ve bizi doğru tanısınlar” dedi. Gürünlü ise Bu soruya yanıt vermek yerine, “Başkan yandaş medya ile birlikte işçiyi tehdit etti” yalanını söyledi.
image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA