SON DAKİKA

Haberertesi

HANDAN TOPRAK’TAN 5 ARALIK MESAJI

HANDAN TOPRAK’TAN 5 ARALIK MESAJI
Bu haber 04 Aralık 2015 - 22:20 'de eklendi ve 348 views kez görüntülendi.

5 ARALIK KADIN HAKLARI GÜNÜ
Türk kadınına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilen seçme ve seçilme hakkının yıldönümünde bir mesaj yayınlayan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, “Kadın demek, ana demek, şefkat ve adalet demektir” dedi.
“TÜRK KADINI ATATÜRK SAYESİNDE SEÇEN VE SEÇİLEN BİREY OLDU”
Türk kadınına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından seçme ve seçilme hakkı verilişini simgeleyen “5 Aralık Kadın Hakları Günü” nedeniyle bir mesaj yayımlayan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, 1934 yılında kadına tanınan hakların kadın-erkek eşitliğinin kabulünün temelini oluşturduğunu belirtti.
Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, “Kadın Olarak Seçiyor ve Seçiliyorsak Bunu Atatürk’e Borçluyuz” dedi
Başkan Dr. Handan Toprak, “Eğer ben ve ülkemin diğer kadınları düşüncelerimizi özgürce ifade edebiliyorsak, seçiyor ve seçiliyorsak, bunu ‘Yeryüzünde ne varsa kadının eseridir’ diyerek kadına verdiği değer ve önemi belirten Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz” dedi.
“Kadın demek, ana demek, şefkat ve adalet demektir” diyen Başkan Dr. Handan Toprak, mesajında; “Kurtuluş Savaşı sonrasında Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, savaşın kazanılmasında büyük payı olan Türk kadınına dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkının tanınmasını sağlamıştır. Bu hak, Türk kadınlarına güç katmıştır. Bilimde, tıpta, edebiyatta, sanatta, basında, siyaset ve daha birçok alanda Türk kadınları başarılıları ile adlarını tarihe yazdırmışlardır. Tüm dünyada kadın haklarının artırılmasını, cinsiyet eşitliği temelinde kadının toplum içindeki hak ettiği düzeye her alanda ulaşmasını ve özgürlüğünü kazanması temennilerimle, aydınlık geleceğimizin hazırlanmasında büyük emekleri olan kadınlarımızın Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum. Kadınlarımızın eşit şartlarda birey olmalarının yolunu açan kadına seçme ve seçilme hakkı kazandıran Ulu Önderimiz Atatürk’ü bir kez daha saygı, sevgi ve şükranla anıyorum” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA