SON DAKİKA

Haberertesi

HANDAN TOPRAK’TAN 10 ARALIK MESAJI

HANDAN TOPRAK’TAN 10 ARALIK MESAJI
Bu haber 10 Aralık 2015 - 21:48 'de eklendi ve 469 views kez görüntülendi.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin 67.yılı “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
“Bütün İnsanlar Özgür ve Haklar Bakımından Eşit Doğarlar”
Bütün İnsanlar Özgür ve Haklar Bakımından Eşit Doğarlar
Başkan Dr. Handan Toprak, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin ilk maddesinde, “Bütün insanlar özgür ve haklar bakımından eşit doğarlar” hükmünün yer aldığını belirterek, “Hiç kimsenin rengi, milleti, dili, dini, mezhebi ya da cinsiyeti onu diğerlerinden daha değerli yapmaz, ancak farklı kılar. Farklılıklarımız zenginliktir, bolluktur, bir arada yaşamanın temelidir. Farklılıklarımız birbirimize üstünlük göstergesi, haksızlık etme gerekçesi asla olamaz. İnsan ancak ve ancak sadece insan olduğu için değerlidir. Yaşamı boyunca da insanca davranılmayı, haklarını kullanabilmeyi, eşit koşullarda özgürce yaşamayı sonuna kadar hak eder” dedi.
TOPRAK, İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİNE VURGU YAPTI
Dr. Handan Toprak, “10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabul edilen, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına aldığını ifade etti.
” İNSAN ÖZGÜGCE VE İNANDIĞI GİBİ YAŞAMALI”
İnsan hakları bütün insanlığın ortak değeri, bütün uygar ülkelerin ortak paydası olduğunu belirten Başkan Dr. Handan Toprak, “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, uluslararası düzeyde ‘İnsan Haklarının Anayasası’ olarak, devletleri bu alanda ortak değerler ve ilkeler çerçevesinde birbirine yakınlaştıran en temel belgelerden birini oluşturmaktadır. Hak ve özgürlüklerin eşit temelinde ve ayrımcılık yapılmadan tüm bireyler için geçerli olduğunu dünya milletlerinin ortak girişimiyle kayıt altına alan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulü hiç şüphesiz Birleşmiş Milletler’in en büyük başarılarından biridir. Özgürce, inandığı gibi yaşayabilmek, düşünebilmek ve düşüncelerini korkusuzca söyleyebilmek insan olmanın, insanlık onurunun vazgeçilemez gerekliliğidir. Bu hakların kullanımı için oluşturulan tehditlere, dayatmalara karşı, insan olmaktan gelen gücümüzü daima kullanmalıyız. Her insanın sahip olduğu önem ve değeri sonuna kadar hissedebildiği, insanın insanca yaşayabildiği, insanın insana, hayvana, doğaya, bir cinsin diğer cinse zulmetmediği, barış dolu bir dünya dileğiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günümüzü kutlarım” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA