SON DAKİKA

Haberertesi

HALK MARKETTE BİR DEVLET BAŞKANI

HALK MARKETTE BİR DEVLET BAŞKANI
Bu haber 04 Kasım 2015 - 8:09 'de eklendi ve 409 views kez görüntülendi.

ODUNPAZARI BELEDİYESİNİN KONUĞU OLAN URUGUAY ESKİ DEVLET BAŞKANI JOSE MUJİCA HALK MARKETİ İNCELEDİ
Uruguay Eski Devlet Başkanı Jose Mujica, Eskişehir ziyareti kapsamında Devrim Otomobilini inceledi, ilk defa Eskişehir simidinin tanıda baktı ve Odunpazarı Belediyesi Halk Market’i inceledi. Mujica gezdiği yerlerden oldukça etkilendiğini ifade ederek özellikle Halk Market uygulamasını çok ilginç, yararlı ve eşitlikçi bulduğunu söyledi.
DEVRİM ARABASI, KENDİ ARABAMI HATIRLATTI
Mujica ve Başkan Kurt ilk olarak TÜLOMSAŞ içerisinde bulunan Devrim Otomobili’ni ziyaret ederek, bilgi aldı. Devrim Otomobili’ni Uruguay’da kullandığı antika otomobiline benzettiğini ifade eden Mujica, “Uruguay’da benim kullandığım aracın adı Fuska. Devrim Arabası bana onu hatırlattı. Dünyanın her ülkesinde spesifik olarak kendisine özel araçları olduğu gibi Türkiye’de de bunu görüyorum” ifadelerini kullandı. Mujica daha sonra Devrim Otomobili önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
ADALAR’DA ÇAY İÇTİ SİMİT YEDİ
Mujica ve Başkan Kurt beraberindeki heyet ile birlikte Adalar mevkiini gezdi. Mujica, bir kafede oturan vatandaşlarla birlikte çay içti ve ilk kez Eskişehir simidini tattı. Mujica, “Eskişehir simidini çok beğendim. Daha önceden bilmiyordum. İlk defa yedim. Tadını da çok beğendim” dedi.
BAŞKAN KURT, HALK MARKETİ ANLATTI
Başkan Kurt, Mujica ve beraberindeki heyet daha sonra Odunpazarı Belediyesi’nin ihtiyaç sahipleri için açtığı Halk Markette de incelemelerde bulundu. Başkan Kurt, Mujica’ya Halk Market ve Halk Kart ile ilgili bilgiler verdi. Sosyal Belediyecilik alanında çalışma gerçekleştirdikleri belirten Başkan Kurt, Halk Market ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardımın en insani biçimini gerçekleştirdiklerini ifade etti.
HALK MARKET ÇOK YARARLI BİR UYGULAMA
Uruguay Eski Devlet Başkanı Jose Mujica, Halk Marketi’nin çok yararlı ve ilginç olduğunu söyledi. Mujica, “Halk Marketin çok yararlı ve ilginç olduğunu düşünüyorum. İnsanlara daha eşitlikçi bir şekilde yardım ettiğini düşünüyorum” diye konuştu.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA