SON DAKİKA

Haberertesi

HAKAN ATALAY’DAN ÇOCUKLARA NUTUK

HAKAN ATALAY’DAN ÇOCUKLARA NUTUK
Bu haber 12 Mart 2016 - 9:14 'de eklendi ve 967 views kez görüntülendi.

ATALAY, NUTUK’U ÇOCUKLARA UYARLAYARAK TARİHİ BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI
CHP’li genç siyasetçi Hakan Atalay “Yol Haritamız” olan Atatürk’ün Nutkunu uzun süren bir çalışma sonunda çocukların da anlayıp ezberleyebileceği bir yapıta dönüştürdü.
“CUMHURİYETİMİZİN VE SİZLERİN GELECEĞİ İÇİN”
Hakan Atalay çalışmasının ön sözünde çocuklara şöyle sesleniyor. “Sevgili çocuklar, Cumhuriyeti binbir güçlükle kurduk biz. Umutların tükenmeye başladığı karanlık günlerden Cumhuriyetin aydınlığına ulaşmak hiç kolay olmadı. İhaneti ve ateşi gördük. Fakirdik, yorgunduk. Ama dayandık. Dayandık her yerde. İzmir’de, Adana’da Samsun’da, Erzurum’da. Kadın, erkek, yaşlı genç hep birlikte savaştık düşmana karşı. Vatanımız için. Köle olmamak için. Özgürlüğümüz için!”
ÇİZGİLERLE DAHA İYİ ANLAŞILIR BİR ESER
Hakan Atalay’ın kaleme aldığı ve Mehmet Şahinboy’un çizimlerini yaptığı “ÇOCUKLAR İÇİN NUTUK” adlı eser İskenderiye Kitap tarafından yayımlandı. 224 sayfalık eser, Mustafa Kemal Atatürk’ün anılarını içeren Nutuk kitabının bir özeti değil, aksine baştan sona en önemli tarihsel dönemimizi anlatan bir roman.
KURTULUŞ SAVAŞI’NDAN BAĞIMSIZLIĞA
Eser Mustafa Kemal’in anlatımıyla, yani onun ağzından çocuklara Kurtuluş Savaşı’nın ana hatlarını ve bağımsızlığa giden yolu özetliyor.
Bu uğurda neler yaşandığını çocukların anlayabileceği bir dille kaleme alan Hakan Atalay, Nutuk kitabının genel hatlarının dışına çıkmıyor ama üslup ve yazım çerçevesinde bambaşka bir dil kullanıyor ve okurken çocukları sıkmayacak bir dille yaşanan gelişmeleri anlatıyor.
O kadar samimi bir dil hakim ki eserde, çocuklar kitabı okurken resmen Atatürk’le sohbet ediyormuş gibi hissediyorlar…
İşte Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz eseri NUTUK ilk defa özgün bir üslup ve anlatımla hem de çocuklar için hazırlanmış oldu. Danışmanlar ve pedagoglar eşliğinde çocuklar için yeniden yapılan yazımı sonunda ortaya çıkan “ÇOCUKLAR İÇİN NUTUK” içinde bulunan çizimlerle de bir ilk olma özelliği taşıyor.
Modern tasarımıyla çocukların okurken zorlanmayacakları hatta zevk alacakları bu tarih kitabı,hem çocuklara tarihi sevdirecek, hem de içindeki özgün karikatürlerle de o dönemi yaşatacak.
ESER TÜM KİTAPÇILARDA OKUYUCULARI İLE BULUŞUYOR
Bağımsızlığa giden yolda yaşanan tüm gelişmelerin içinde bulunabileceği ÇOCUKLAR İÇİN NUTUK tüm kitapçılarda çocuk okurları bekliyor…

KİTAP ADI: ÇOCUKLAR İÇİN NUTUK
YAZAR: HAKAN ATALAY
ÇİZER: MEHMET ŞAHİNBOY
YAYNEVİ: İSKENDERİYE KİTAP
TÜRÜ: TARİHİ ROMAN
224 SAYFA
EBAT: 13,5 X 19,5 mm
ÇIKIŞ TARİHİ: 1 MART 2016
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA