SON DAKİKA

Haberertesi

GAZETECİLER GELECEĞİ TARTIŞIYOR

GAZETECİLER GELECEĞİ TARTIŞIYOR
Bu haber 10 Kasım 2022 - 19:07 'de eklendi ve 34 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
SEÇİM HABERCİLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI
#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu, dokuz8AKADEMİ, İZ Gazete ve Ege Kent Konseyleri Birliği’nin işbirliğiyle İzmir’de düzenlenen “Seçim Haberciliği Eğitim Programı” başladı.

ULUSLARARASI BASIN MERKEZİ EVSAHİPLİĞİ YAPIYOR
Yerel medya ve yurttaş habercilere yönelik olarak üç gün sürecek eğitim Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’ndeki “İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin de bulunduğu Uluslararası Basın Merkezi’nde” gerçekleşiyor.

BİÇİCİ: “KADER SEÇİMİNE GİDİYORUZ”
dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici’nin sunumuyla başlayan etkinliğe 35 civarında gazeteci, öğrenci ve sivil toplum temsilcisi katılıyor. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Gökhan Biçici, dokuz8HABER ve dokuz8AKADEMİ’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi, seçime yönelik faaliyet yürüten #Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu’nu anlattı. “Türkiye 2023’te kader seçimine doğru gidiyor” diyen Gökhan Biçici, seçimleri yerel medya ve yurttaş habercilerinin daha etkin takibi için böyle bir koordinasyon kurduklarını söyledi.

“TÜRKİYE ENTERESAN BİR KIRILMA NOKTASINDA”
Samsun, Van, Hopa ve pek çok kentte bu temelli bölgesel eğitimler düzenlendiğini belirten Biçici, “Şimdi Ege bölgesinden temsilcilerle toplanıyoruz. Seçimde Türkiye’nin 973 ilçesinden haber akışı sağlamayı hedefliyoruz. Bu gazeteciler topluluğunu binlerce yurttaş haberci destekleyecek” diye konuştu. Biçici sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarihte bazı günler vardır, olağan dönemlerin aylarına, yıllarına bedeldir. Türkiye çok enteresan bir kırılma noktasına gelmiş durumda. Bu siyasal bir söylemden ziyade, mesleğin de kaderini belirleyecek. Yeni bir Türkiye’de, medyanın yeniden inşaasında kritik rol oynamaya aday bir dinamik de ortaya çıkmış olacak.”

EĞİTİM İÇERİĞİNDE NELER VAR?

Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Haberciliği Eğitim Programı, medyanın dijital dönüşümü ve yeni medyadan dijital çağda haberin dönüşümüne, haber için sosyal medya araçlarından mobil odaklı video haberciliğine pek çok başlıkta sunumlar yer alıyor. “Seçim izleme, ihlal tespiti ve raporlama” ile “Seçim sürecinde yerel medyanın rolü” gibi başlıkların da yer aldığı eğitimde, habere hak odaklı yaklaşım ve “Dijital çağda yalan haber ve doğrulama” konularında da sunumlar gerçekleştiriliyor. Eğitmen kadrosunda dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici, dokuz8Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Kara’nın yanı sıra, İz Medya Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erkan Saka, Doğruluk Payı’ndan Koray Kaplıca, Eşit Haklar Derneği’nden Nejat Taştan, gazeteci-yazar Bekir Güneş, eğitmen Sinem Cender, Yönetmen Ercan Yılmaz ve Bilim İletişimcisi Nurcan Seven yer alıyor.

HER BÖLGEDE EĞİTİM TOPLANTILARI
#Seçim2023 Yerel Medya Koordinasyonu ve dokuz8AKADEMİ tarafından düzenlenen Yerel Medya ve Yurttaş Haberciler İçin Seçim Haberciliği Eğitim Programı daha önce de pek çok kentte gerçekleştirildi. İzmir ve Karadeniz’in üç ayrı bölgesinde Hopa, Samsun, Ereğli’de düzenlen eğitimlerin İstanbul’da Türkiye Buluşması gerçekleştirmiş, 24-26 Ağustos’da Van’da bölge eğitim programı gerçekleştirilmişti.

HABERERTESİ.COM DA KATILIYOR

Seçim Haberciliği Eğitim Programına “haberertesi.com” genel yayın yönetmeni Sait Temur da katılıyor.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA