SON DAKİKA

Haberertesi

ESKİ VEKİLLER DE OLAĞAN KURULTAY DEDİ

ESKİ VEKİLLER DE OLAĞAN KURULTAY DEDİ
Bu haber 18 Kasım 2015 - 21:50 'de eklendi ve 345 views kez görüntülendi.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ÇABASI PARTİYE ZARAR VERİR
Cumhuriyet Halk Partisi 22.23.24. dönem milletvekilleri, imza toplayarak CHP’nin Olağanüstü Kurultaya götürme isteğinin ve bir ayda iki kurultayın yapılmasını partiye zarar vereceğini açıkladılar. CHP’li vekiller kurultayın ocak ayında ‘olağan kurultay’ olarak toplanmasını istedi.
ESKİ VEKİLLERLERDEN 55 KİŞİLİK BİR GURUP ORTAK AÇIKLAMA İLE “OLAĞANÜSTÜ” KURULTAY ÇAĞRISI YAPMIŞTI
Önceki gün de 55 Eski Milletvekili ortak yazılı açıklam yaparak “Olağanüstü” Kurultayın bir ihtiyaç haline geldiğini ve partinin bir an önce olağanüstü kurultayı toplamasını istemişlerdi.
ESKİ MİLLETVEKİLLERİNDEN 58 KİŞİ DE KURULTAYIN “OLAĞAN” OLANINI TERCİH ETTİKLERİNİ BELİRTEN BİLDİRİYE İMZA ATTILAR
Önceki dönem milletvekilleri, Ocak ayında yapılacak (normal) Olağan Kurultayın parti içindeki tüm partililerin desteğiyle demokrasi şölenine dönüştürülmesini, her delegenin özgürce demokratik hakkını kullanmasının sağlanması ortak arzuları olduğunu vurguladı.
İŞTE O AÇIKLAMA
“1 Kasım seçimlerinin ardından CHP’nin 22. 23. ve 24. Dönem Milletvekilleri olarak Türkiye’nin ve partimizin durumunu değerlendirmiş ve aşağıdaki sonuç bildirisini basına ve kamuoyuna açıklamaya karar vermiş bulunuyoruz.
Hepimizin bildiği gibi 7 Haziran seçimlerinde halkımız, AKP’nin 13 yıllık tek parti iktidarına son verdi. Ancak Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bütün özverili ve uzlaşmacı girişimlerine rağmen, ne yazık ki halkımızın arzu ettiği koalisyon hükümeti kurdurulamamıştır. Bunun üzerine yenilenen 1 Kasım seçimlerinde, halkımız CHP dışındaki diğer muhalefet partilerini cezalandırarak, adeta sandıkta bir tsunami yaşatmıştır. Buna rağmen CHP, azda olsa oyunu ve milletvekili sayısını arttırarak, bu tsunamiden etkilenmeyen tek partidir.
İKTİDAR İÇİN FIRSAT
Bu değerlendirmenin yapılacağı yeğane ortamında 1 Kasım seçimlerinden önce başlatılan ve halen süren CHP’nin 35. Olağan Kurultayı süreci olduğuna inanıyoruz. Biz aşağıda imzası bulunan ve CHP’yi şerefimizle, onurumuzla geçmişte TBMM’de temsil eden Milletvekilleri olarak, ‘Olağan Kurultayımızı’ Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yürüyüşü için tarihi bir fırsat olarak görüyoruz.
YENİ VİZYON, YENİ VİTRİN
Onun için diyoruz ki 35. Olağan Kurultay, partimizdeki değişimin, dönüşümün, yenilenmenin hayata geçirildiği, yeni iktidara gidilecek kilometre taşlarının döşeneceği, birilerinin dışlandığı değil, herkesi kucaklayan bir CHP’nin ortaya konulacağı bir kurultay olmalıdır.
MUHALEFET GÖMLEĞİ DAR GELİYOR
Unutmayalım ki, muhalefet gömleği bize artık dar geliyor. CHP, artık iktidar olmak durumundadır. Bunu yaparken de, iktidar olmak için birileri gibi, gömlek değiştirmeyeceğiz. Beraber olacağız, birlikte olacağız, tek ses olacağız, Farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak göreceğiz, parti içi demokrasiden ödün vermeden Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Ne inancından, ne kılık kıyafetinden, ne etnik kimliğinden ötürü hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.
İktidar olacağız ki, bu ülkeye barışı getireceğiz. İktidar olacağız ki, Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşımak nasıl olurmuş bir sosyal devlette, herkes görsün. İktidar olacağız ki, özgürlük, demokrasi, basın özgürlüğü nasıl olurmuş herkese göstereceğiz. Bunu yaparken partimiz içinden düşüncelerin özgürce dile getirilmesinden korkmayacağız.
Onun için, biz CHP’yi TBMM’de temsil etme şerefine ve onuruna ulaşmış aşağıda imzaları bulunan 22. 23. ve 24. Dönem Milletvekilleri olarak diyoruz ki, gün kavga günü değildir. Gün, iç barışımızı sağlayarak, Atatürk’ün bize çiziği devrimcilik yolunda ilerleme günüdür. Gün, Laik, demokratik, sosyal hukuk devletini toplumun her bir yanına, her dokusuna götürme günüdür.
KURULTAY GÜNÜ
İmza toplayarak partimizi Olağanüstü Kurultaya götürme isteği ve bir ayda iki kurultayın yapılması partimize zarar verir.
Ocak ayında yapılacak (normal) Olağan Kurultayımızın parti içindeki tüm arkadaşlarımızın desteğiyle demokrasi şölenini Türkiye’ye yaşatmak ve her delegemizin özgürce demokratik hakkını kullanması hepimizin en büyük arzusudur.
BİLDİRİYE İMZA ATAN ESKİ MİLLETVEKİLLERİ
1) ALİ DEMİRÇALI – ADANA
2) KEMAL SAĞ – ADANA
3) TURGAY DEVELİ – ADANA
4) ŞEVKET KÖSE – ADIYAMAN
5) RAMİS TOPAL – AMASYA
6) SİNAN AYDIN AYGÜN – ANKARA
7) İSMAİL DEĞERLİ – ANKARA-1
8) MEHMET TOMANBAY – ANKARA-1
9) A. İSMET ÇANAKÇI – ANKARA-2
10) BAYRAM A. MERAL – ANKARA-2
11) ATİLLA EMEK – ANTALYA
12) GÜRKUT ACAR – ANTALYA
13) YILDIRAY SAPAN – ANTALYA
14) ENSAR ÖĞÜT – ARDAHAN
15) METİN ARİFAĞAOĞLU – ARTVİN
16) ALİ KEMAL DEVECİLER – BALIKESİR
17) RAMAZAN KERİM ÖZKAN – BURDUR
18) İLHAN DEMİRÖZ – BURSA
19) MUSTAFA SERDAR SOYDAN – ÇANAKKALE
20) MUSTAFA GAZALCI – DENİZLİ
21) EROL TINASTEPE – ERZİNCAN
22) MUHARREM IŞIK – ERZİNCAN
23) ALİ SERİNDAĞ – GAZİANTEP
24) MEHMET ŞEKER – GAZİANTEP
25) MUSTAFA YILMAZ – GAZİANTEP
26) SELAHATTİN KARAAHMETOĞLU – GİRESUN
27) HASAN AKGÖL – HATAY
28) REFİK ERYILMAZ – HATAY
29) ALİ HAYDAR ÖNER – ISPARTA
30) MELDA ONUR – İSTANBUL
31) MÜSLİM SARI – İSTANBUL
32) SEDEF KÜÇÜK – İSTANBUL
33) KADİR GÖKMEN ÖĞÜT – İSTANBUL
34) SÜLEYMAN ÇELEBİ – İSTANBUL
35) CELAL DİNÇER – İSTANBUL
36) ALİ RIZA GÜLÇİÇEK – İSTANBUL
37) ÇETİN SOYSAL – İSTANBUL
38) ALAATTİN YÜKSEL – İZMİR
39) ERDAL AKSÜNGER – İZMİR
40) MUSTAFA MOROĞLU – İZMİR
41) HÜLYA GÜVEN – İZMİR
42) AHMET ERSİN – İZMİR
43) ERDAL KARADEMİR – İZMİR
44) SEDAT UZUNBAY – İZMİR
45) TÜRKAN MİÇOOĞULLARI – İZMİR
46) MUHARREM TOPRAK – İZMİR
47) VEZİR AKDEMİR – İZMİR
48) MEHMET HİLAL KAPLAN – KOCAELİ
49) ATİLLA KART – KONYA
50) VAHAP SEÇER – MERSİN
51) FAHRETTİN ÜSTÜN – MUĞLA
52) M. ŞERİF ERTUĞRUL – MUŞ
53) MALİK ECDER ÖZDEMİR – SİVAS
54) FERAMÜZ ŞAHİN – TOKAT
55) VOLKAN CANALİOĞLU – TRABZON
56) HASAN GÜYÜLDAR – TUNCELİ
57) OSMAN COŞKUNOĞLU – UŞAK
58) HARUN AKIN – ZONGULDAK

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA