SON DAKİKA

Haberertesi

ENVER AYSEVER MALTEPE’DE

ENVER AYSEVER MALTEPE’DE
Bu haber 19 Şubat 2016 - 13:41 'de eklendi ve 320 views kez görüntülendi.

AYSEVER, “OKUMA SAATİ” ETKİNLİĞİNDE YURTTAŞLARLA BULUŞTU
Maltepe Belediyesi’nin “Okuma Saati” etkinliğinin şubat ayındaki konuğu gazeteci-yazar Enver Aysever, “Bu Roman O Kız Okusun Diye Yazıldı” isimli romanıyla, Maltepelilerle buluştu.
MALTEPE’NİN BU AY Kİ KONUĞU AYSEVER OLDU
Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediyesi Sanat Koordinatörü Ayşe Sipahioğlu Akan, Doğan Kitap ile ortaklaşa başlattıkları ve okuyucuların yazarlarla buluşmasını amaçlayan etkinlik kapsamında her ay bir başka yazarı konuk edeceklerini söyledi.
“KİTAP İÇİN BULUŞMAK…”
Enver Aysever, kitaplardan oluşan bir toplantı içinde olmanın kendisini hem şaşırttığını hem de duygulandırdığını belirterek, “Kağıdın, kalemin, kitabın, okumuş insanların giderek yalnızlaştırıldığı, değersizleştirildiği, toplum dışına itildiği bir dönemde burada kitaptan söz edeceğiz. İnsanlar kitap hakkında düşünmek üzere buraya gelmiş. Bu şahane bir şey” dedi.
İSTANBUL, YAŞAYAN BİR SAHNEDİR
Eseri hakkında okurlarıyla söyleşi yapan Aysever, 2014 yılında yayınlanan ve büyük ilgi gören romanının kendisi için bir çok sebepten dolayı önemli bir dönemde yaşanmış bir kitap olduğunu, toplumsal sebeplerden dolayı ötekileşmiş iki insanın hikayesini kaleme aldığını söyledi. Aysever, biriktirdiği anılarının bulunduğu, kendi tanıklık ettiği İstanbul’un, yaşayan bir sahne olduğu romanında, İstanbul’a, Göztepe, Moda, Kadıköy, Nişantaşı, Beyoğlu ve Büyükada semtlerini de içine alarak yer verdiğini söyledi. İnsanın hayatının belli dönemlerinde belli şiirleri olduğuna değinen Aysever, “Bu şiirler ihtiyacın olduğu zamanda belirirler. Bu benim için Cemal Süreya’dır. İstanbul’da bir tutkunun yüreğini hissetmek istiyorsanız mutlaka Cemal Süreya’ya düşmekte fayda vardır. Kitabımda Cemal Süreya’nın şiirlerine de yer verdim” diye konuştu. Edebiyatın insanların hayatında azaldıkça, insanların yaşama alanının daraldığına değinen Aysever, romanından bazı bölümlerini okurları için okudu. Okurların romana, romandaki karakterlere, edebiyata ve güncel konulara dair sorularını yanıtlayan Aysever, daha sonra kitabını imzaladı.
image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA