SON DAKİKA

Haberertesi

ENGELLİLERİN GÜNÜ KUTLANIR MI?

ENGELLİLERİN GÜNÜ KUTLANIR MI?
Bu haber 03 Aralık 2015 - 6:13 'de eklendi ve 1.197 views kez görüntülendi.

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİNDEN SKANDAL BASIN DUYURUSU
Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık gününde dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek engelli yurttaşlar yılda bir gün de olsa hatırlanıyor.
Ama gelin görün ki konuya çok da vakıf olmayan bazı “işgüzarlar” Dünya engelliler gününün içini boşaltarak “Ayıplanacak” açıklamalar” yapıyorlar ve bu günü kutlayacak seviye düşüyorlar…
Gelelim Beylikdüzü belediyesine.
“3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ BEYLİKDÜZÜ’NDE KUTLANIYOR…”
Beylikdüzü Belediyesi Basın bürosundan servis edilen basın duyurusunun başlığı, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Günü Kutlanıyor” güler misin, ağlar mısın.
İŞTE O DUYURU
Beylikdüzü belediyesinin duyurusu aynen böyle: “Engelli vatandaşları ötekileştirmeyen ve onların sosyal yaşamın içinde daha çok yer almalarını sağlayan Beylikdüzü Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel bir program hazırladı. Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün organize edeceği güne Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılım gösterecek. Saat 13.00’da Beylikdüzü Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon’da başlayacak etkinlikte engelli bireyler, Engelli Drama Grubu Gösterisi ve Ritim Grubu Gösterisi ile marifetlerini sergileyecek. Aralık ayında doğan engelli vatandaşlara da sürpriz doğum günü kutlamaları yapılacak.” Denildi.
AÇIKLAMAYA TEPKİLER
KENAN ÖZÜDOĞRU: “BAYRAM MI KUTLUYORLAR”

Konu hakkında görüşlerini almak için aradığımız CHP’nin 1980 öncesi gençlik kolları üyesi ve şu anda partide aktif siyaset yapan İstanbul özürlüler spor klübü başkanı ve birleşik sakatlar federasyonu Kurucu başkanı Kenan Özüdoğru, sorumuz üzerine, “Bayram mı bu?” Diyerek başladığı yanıtının devamında çözüm önerilerini de sıralayarak şunları söyledi. “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, aslında herkesin düşünmesi gereken bir gün. Keşke bu kadar engelli olmasa ve engelliler gün de hatırlanmasa. Keşke dünya engelsizler günü diye bir kavram olaydı… İşte kutlanacak gün bu gün olurdu. Engelli sayısı her geçen gün arttığı için kutlama yapıyorlar. Asıl bu konuda samimiyseler engelliliğin en önemli nedenleri olan akraba evliliği, iş kazaları, doğum öncesi ve sonrası oluşan sakatlıklar başta olmak üzere yaşanan ve engelli üreten sisteme bilimsel çözümler bulsalar ve bu sorunların çözümü için bizler de katkı sunabilsek” dedi.
AHMET BAĞBEKLEYEN: BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ
Belediyenin basın duyurusu üzerine görüşlerini almak için Beylikdüzü Belediyesinin engelli meclis üyesi Ahmet Bağbekleyen’ni arayıp konuyu aktardığımızda ise yanıtı çok kısa oldu. Ahmet Bağbekleyen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için, “Bir farkındalık günüdür, kutlama günü değildir” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA