SON DAKİKA

Haberertesi

EMEKLİ-SEN ÇEVRE İÇİN ALANLARDA

EMEKLİ-SEN ÇEVRE İÇİN ALANLARDA
Bu haber 18 Ocak 2023 - 9:11 'de eklendi ve 196 views kez görüntülendi.

HABER/Sait TEMUR
EMEKLİLER KARABURUN’DA “BU KENT BİZİM” DEDİ
İzmir Karaburun’da bulunan Rüzgâr Enerji Santrali’nin kapasite büyütmek amacıyla Lodos Karaburun Elektrik Üretim Şirketi’nin Yayla Köyü’nde yapmak istediği “ÇED bilgilendirme toplantısı” Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, İzmir Kent Konseyi, İlçe Kent Konseyleri, DİSK Emekli-Sen İzmir Şubeleri, Şube yöneticileri ve Çevrecilerin tepkileri sonucu gerçekleşemedi.

DİSK EMEKLİ-SEN’DEN KİTLESEL DESTEK

Karaburun ilçesinde yapılmak istenen RES artırımı ile meydana gelecek çevre katliamına karşı ÇED bilgilendirme toplantısına karşı kitlesel bir katılımla tepki gösteren DİSK Emekli-Sen MYK üyesi ve Dış İlişkiler Sekreteri Ercan Çınarlı, Ege Bölge Baştemsilci yardımcısı Ayşe Kırındı, Çeşme Şube başkanı İbrahim Tuz, Güzelbahçe Şube başkanı Mehmet Tuncer, ve sendikanın üyeleri önlük ve pankartlarıyla alana gelerek “Çevre katliamına hayır” dedi.

ÇINARLI: “EMEKLİLER TOPLUMUN EN DUYARLI KESİMİDİR”

DİSK Emekli-Sen MYK üyesi ve Dış İlişkiler Sekreteri Ercan Çınarlı, açıklamasında şunları söyledi. “Ülkemizin her köşesinde örgütlenen Emekli-Sen örgütleri ve üyeleri 14 milyon Emeklinin sesidir. İnsanca bir yaşam koşulları için her yerde ve her zaman alanlarda taleplerini haykıran Emekli-Sen’nin misyonu sadece ekonomik talepler değil temiz bir çevre, doğal kaynakları korunan, yaşanabilir bir ülke için mücadele saflarında yer almaktır. İşte bu nedenle bugün Karaburun’dayız. Bugün burada olduğu gibi halkın örgütlü gücü her engeli aşar, mücadeleye devam.”

ERDOĞAN: “RÜZGÂR EKERSENİZ FIRTINA BİÇERSİNİZ”

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Bugün Karaburun’da her zaman, yediden yetmişe tüm hemşehrilerimize ve doğadaki tüm canlılara sarıldığımız gibi, Yarımada’ya sarılmanın günü! Sürdürülebilir enerji diyerek, sürdürülemez bir hayat dayatmasına itirazımız var. Kent Konseylerimiz, STK’lar, çevreciler ve Karaburunlular, ‘RES’ti görüyor. ‘RES’te REST diyerek, toprağımıza, zeytinimize, balığımıza, çiçeklerinin, kesimine, tarlamıza, geleceğimize sarılmaya; o yok gördüğünüz Karaburun keçimizin inadıyla devam ediyoruz, devam edeceğiz. Yok öyle yağma! Rüzgâr ekerseniz, Fırtına biçersiniz. Nokta!” dedi.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI İPTAL EDİLDİ

Yoğun protestolar üzerine yapılmak istenen toplantının iptal edildiği bir tutanakla sonlandı. Ortak tutanakta şu ifadelere yer verildi: “yukarıda bilgileri bulunan Bakanlığımızda ÇED süreci devam eden projenin halkın katılım ve bilgilendirmesi amacıyla yukarıda belirtilen gün ve saatte toplantı alanında hazır bulunuldu. Halkın yoğun protestoları nedeniyle toplantı çağrısı yapılamadı. Halk tarafından toplantının yapılmasının istenilmediği ve projeye karşı oldukları protestolarla belirtildi. İş bu tutanak mahallinde saat 14:40’da tarafımızdan hazırlanarak imza altına alınmıştır.”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA