SON DAKİKA

Haberertesi

EKİCİ’DEN GERİ KABULDE VAHİM İDDİALAR

EKİCİ’DEN GERİ KABULDE VAHİM İDDİALAR
Bu haber 10 Nisan 2016 - 11:13 'de eklendi ve 188 views kez görüntülendi.

MÜLTECİLERİN TRANSFER VE KONAKLAMALARINDAN YANDAŞLARA RANT ELDE KAPISI MI AÇILIYOR?
CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Geri Kabul Anlaşması çerçevesinde Türkiye’ye iade edilen mültecilerin transferi ve konaklamalarında yandaş işadamları ve yandaş derneklere rant sağlandığı yönündeki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.
BAŞBAKAN’A SORDU
CHP’li Ekici, konuya ilişkin verdiği önergede Geri Kabul Anlaşması kapsamında mültecilerin Türkiye’ye geri gönderilme sürecinin başladığına işaret ederek, bu süreçle birlikte Türkiye’ye gönderilecek mültecilerin kamplara taşınma işinin, kabul, barınma ve geri gönderme merkezlerinin güvenlik hizmetlerinin ve bunların işlettirilmesinin hangi yöntemle kimlere verildiği veya verileceğinin tartışma konusu olduğunu kaydetti.
Basında, Türkiye’ye geri gönderilen kişilerin taşıma işi için AKP’li iş adamlarının yoğun kulis çalışmaları yürüttüğü, kabul, barınma ve gönderme merkezlerinin konteyner ihalelerinde de benzer gelişmeler yaşandığına dair haberler yer aldığına dikkat çeken Akif Ekici, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan şu sorulara cevap vermesini istedi:
– Ülkemizde hangi illerde kaç adet kabul, barınma ve geri gönderme merkezi vardır? Bunlardan kaçı doğrudan işletilmektedir? Yapımı devam eden ve yapılması planlanan kaç merkez vardır?
– Kabul ve Barınma Merkezleri ile Geri Gönderme Merkezlerinin Kurulması, Yönetimi, İşletilmesi, İşlettirilmesi ve Denetimi Hakkında Yönetmelik” kapsamında kabul, barınma ve geri gönderme merkezlerinin kaçı Türkiye Kızılay Derneği veya kamu yararına çalışan dernekler tarafından işletilmektedir?
– Kabul, barınma ve geri gönderme merkezlerini işleten kamu yarına derneklerin ve işlettikleri merkezlerin isimleri nedir? Bu derneklerle yapılan protokollerin tarihi ve içeriği nedir?
– Hangi kabul, barınma ve geri gönderme merkezinin güvenliği özel firmaların tarafından sağlanmaktadır? Bu firmalara güvenlik işi hangi yöntemle, ne kadarlık süre için ve ne kadarlık bedelle verilmiştir?
– Geri Kabul Anlaşması çerçevesinde Türkiye’ye gönderilen kişilerin kabul, barınma ve geri gönderme merkezlerine taşınma işi kim tarafından, nasıl gerçekleştirilecektir?
– Geri Kabul Anlaşması çerçevesinde Türkiye’ye gönderilen kişilerin kabul, barınma ve geri gönderme merkezlerine taşınması işi için AKP’li iş adamlarının yoğun kulis çalışmaları yürüttüğü iddiaları doğru mudur?
– Kabul, barınma ve geri gönderme merkezlerine taşıma işi adil, şeffaf yöntemlerle mi yoksa yandaşa rant sağlama mantığıyla mı ihale edilecektir?

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA