SON DAKİKA

Haberertesi

EKİCİ’DEN AKP’YE NET YANITLAR

EKİCİ’DEN AKP’YE NET YANITLAR
Bu haber 16 Haziran 2016 - 10:55 'de eklendi ve 255 views kez görüntülendi.

KİM TERÖRLE KOL KOLA? İŞTE YANITLARI
CHP Gaziantep milletvekili Akif Ekici yazılı bir açıklama ile son günlerin tartışma konusuna noktayı koydu.
AKP’NİN TERÖREYARDIM VE YATAKLIĞI TESCİLLİDİR”
“Saltanat son bulduğunda sanık sandalyesine oturtulacaklar”
CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında başlayan ‘teröre yardım ve yataklık’ polemiği, şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak gerçekleştirilen ‘kurşunlu provokasyon’la yeni bir boyut kazanmış; bu olay sonrası açıklamaların dozu giderek sertleşmişti. CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, bu sert açıklamalara bir yenisini daha ekledi. AKP iktidarının teröre ve terör örgütlerine yardım ve yataklık ettiğinin tescilli olduğunu vurgulayarak, bu suça dahli olan iktidar partisi kadrolarının sanık sandalyesine oturtulacağını söyledi.
1534 TERÖRİSTİ SERBEST BIRAKTILAR
CHP’li Ekici konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 7 Haziran sonrasında hortlatılan ve binden fazla güvenlik görevlisi ile sivil vatandaşın canını alan terörden, 14 yıldır bölücü başını kahraman, terör örgütlerini sempatik göstermeye çalışan, teröristleri şımartıp içimize sokan, hainleri aklamaya çalışan iktidarın sorumlu olduğunu kaydetti.
AKP’nin, daha iktidara gelir gelmez, “Topluma Kazandırma Yasası” diye bir yasa çıkartıp 1534 teröristi serbest bıraktığını hatırlatan Ekici “sonrasında ise adı kırk defa değiştirilen, Meclis’in bypass edildiği, karanlık masalar etrafında yürütülen PKK açılımı, terörü bugün bu noktalara getirmiştir” dedi.
OSLO BOMBALARI BUGÜN PATLATILIYOR
2009 yılındaki Oslo görüşmelerinin ortalığa saçılan tapelerinde, dönemin MİT Müsteşar Yardımcısı Afet İnan’ın, PKK’nın Avrupa sorumlusuna “Metropolleri patlayıcılarla doldurduğunuzu biliyoruz” dediğini hatırlatan Ekici “Yani bundan 7 yıl önce MİT, PKK’nın şehirlere bomba doldurduğundan haberdardı. Göz yumdular, önlem almadılar. Sebebi ise çözüm süreci masalıyla devşirilecek oyların azalmamasıydı. İşte bugün patlatılanlar o bombalardır” ifadelerini kullandı.
TÜRK ORDUSUNA KELEPÇE TAKTILAR, KANDİL BAYRAM ETTİ
CHP’li Ekici yine 2009’da Erdoğan’ın savcılık, avenesinin savunuculuk, teröristlerin de gizli tanıklık yaptığı Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarıyla, Türk ordusuna kelepçe vurulduğunu belirterek, teröre karşı yürütülen mücadelenin darbe aldığı o günlerde Kandil’de zafer kutlamaları yapıldığını kaydetti.
Aynı günlerde bir grup teröristin kutlamalar eşliğinde Türkiye’ye giriş yaptığı ve ‘biz yaptıklarımızdan pişman değiliz’ dedikleri halde ‘hayır, siz pişmansınızdır’ diyerek salıverildiği Habur pespayeliğini hiç kimsenin bu millete unutturamayacağını dile getiren Ekici, unutturulamayacak bir diğer olayın ise Dolmabahçe’de yapılan basın toplantısıyla ilan edilen Erdoğan-Öcalan mutabakatı olduğunu ifade etti.
TERÖRE YARDIM VE YATAKLIKTAN YARGILANACAKLAR
CHP’li Ekici, açılımın en görkemli günlerinde PKK ve Öcalan için methiyeler dizen AKP’lileri de hatırlattı. Erdoğan’ın danışmanı Yiğit Bulut’un “Öcalan Ortadoğu’da Türkiye’nin önünü açıyor”, AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in, “Öcalan Türkiye’nin demokrasisine katkı sağlıyor”, AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun “PKK bir terör örgütü değildir” açıklamaları yaptığını kaydeden Ekici açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Terörist başını meşrulaştırmaya çalışan, methiye dizen, çıkardığı kanunlarla teröristleri salıveren, terör örgütüyle kirli pazarlıklar yapan, teröristlere karşı operasyon yapmayı yasaklayan, teröristlerin gizli tanıklığıyla terörle mücadele eden askeri içeri atan, şehitlere kelle diyen, ‘birkaç Mehmet’ diye küçümseyen güruh, alenen teröre yardım ve yataklık etmiştir. Bütün suçları sabittir ve tescillidir. Kimse karamsarlığa kapılmasın, bugün sırça saraylarında sefa sürenler, suç ortaklarıyla birlikte, teröre yardım ve yataklıktan sanık sandalyesine oturtulacak ve en adil şekilde yargılanacaktır!”
AZGIN VE İFTİRACI GÜRUH
“Bu azgın ve iftiracı güruh Allah’ın evini, şehitlerimizin naaşlarını kullanarak kendi günahlarını CHP’ye yükleme telaşındadırlar. Terörün de, teröristin de iş birlikçisinin bunlar olduğunu Allah da biliyor kulu da… Cumhuriyet Halk Partisi ise bu toprakları, işgalci emperyalistlerden, onlara uşaklık yapan kanı bozuklardan temizleyerek Cumhuriyeti kuran Kuvayı Milliyecilerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi; Şehitkâmillerin, Şahinbeylerin, Karayılanların partisidir! Yıllar boyu terör örgütleriyle, çetelerle iş tutup, kendi çamurlarını bugün partimize sıçratmaya yeltenen acizlere inat var gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz.”
image

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA