SON DAKİKA

Haberertesi

SELİMİYE CAMİİSİNE YENİ ÇEHRE

SELİMİYE CAMİİSİNE YENİ ÇEHRE
Bu haber 21 Kasım 2015 - 14:58 'de eklendi ve 298 views kez görüntülendi.

SELİMİYE CAMİİ ÇEVRE VE PEYZAJ DÜZENLEMESİNE KREDİ DESTEĞİ
Trakya Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı’na, ‘Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’ için başvuruda bulunan Edirne Belediyesi destek almaya hak kazandı. Söz konusu projenin sözleşmesini imzalayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 120 bin TL bütçesi olan projenin 90 bin TL’sinin Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağını söyledi.
GÜRKAN: “TÜRKİYE VE DÜNYADAN GELENLER YENİ DÜZENLEMELER GÖRECEK”
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Selimiye Camii’ni yeni bir görünüme kavuşturmak istediklerini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Selimiye Camii çevresini dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerine yenilenmiş yüzüyle sunmak, yerel halkın sahip oldukları kültürün farkındalığını arttırmak ve gelişmiş sosyo-ekonomik altı yapı ile daha yaşanabilir bir çevre sağlayarak, tarihsel turizmin neden olduğu sektörel yelpazeyi besleyip, zenginleştirmek amaçlanmaktadır” dedi.
SELİMİYE ÇEVRESİ YENİLENECEK
Bu proje sonucunda Selimiye Camii çevresindeki yaya alanları ve tarih mekânlarla ilişki kurulacağına değinen Gürkan, “Söz konusu alanı taşıt trafiği baskısından kurtararak, alana gelen ziyaretçilerin ulaşımı düzenlenecek. Ziyaretçilere ve halka daha iyi hizmet verecek olan park yeri ve otopark için çözüm üretilecek, uygulama alanında yer alan yeşil alan ve kullanıma açık olan bölgelerde peyzaj uygulaması yapılarak bu alanlar değerlendirilecektir” diye konuştu.
Gürkan, ayrıca 120 bin TL bütçesi olan projenin 90 bin TL’sinin, Trakya Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ile karşılanacağını söyledi. Projenin toplam süresi ise, 3 ay olarak belirlendi.
image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA