SON DAKİKA

Haberertesi

EDİRNE’DE FİLM FESTİVALİ

EDİRNE’DE FİLM FESTİVALİ
Bu haber 26 Kasım 2015 - 11:46 'de eklendi ve 402 views kez görüntülendi.

BİR HAFTA SÜREN FESTİVALDE EDİRNE FİLM ŞÖLENİ YAŞADI
Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Edirne Unutulmayacak Anlar’ın işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Edirne Film Festivali yoğun ilgi gördü. Edirne Belediyesi olarak, kültür ve sanata verdikleri önemi dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bir şehri sanat ve kültürle donatırsınız, o şehri gelecek yüzyıllara da sağlam bir şekilde taşımış olursunuz” dedi.
EDİRNE’DE BİR “İLK”
Bu yıl ilk kez düzenlenen ve 20-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Edirne Film Festivali’nin galası, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde yapıldı. Festivalin jüri başkanlığını yapacak olan dünyaca ünlü Fransız Yönetmen Tony Gatlif, Paris’te yaşanan terör saldırısı nedeniyle organizasyonda yer almadı. Festivalin açılışına, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Türk sinemasının emektar ismi Murat Soydan, oyuncu Şenay Gürler ile çok sayıda davetli katıldı.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, “Artık Edirne denilince sinema ve kültür festivali akla gelecek. Edirne, kendini bu yönüyle tanıtacak ve ifade edecek” dedi.
BAŞKAN GÜRKAN: “EDİRNE İNSANLIĞIN KADİM ŞEHİRLERİNDEN BİRİ”
Sözlerine, Edirne’de bu yıl ilk kez düzenlenen film festivaline emeği geçen herkese teşekkür ederek başlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “İnsanlığın en kadim şehirlerinden biri olan Edirne; hem tarihsel hem de jeopolitik konumuyla Avrupa ile Asya, Balkanlar ile Türkiye arasında bir geçiş noktasındadır. 1361’den bu yana ebedi Türk yurdu olan Edirne, dünyadaki çok az emperyal başkentlerden birisidir. Osmanlı İmparatorluğu gibi muhteşem bir imparatorluğa 92 yıl başkentlik yapmış ve bu dönemde kazandırılan eserlerle metrekareye düşen tarihi eser sayısı ile Türkiye sıralamasında birinci, Dünya sıralamasında Floransa’dan sonra ikinci sırada yer almaktadır” dedi.
“EN ÇOK EKSİKLİĞİ HİSSETTİĞİMİZ ALANI BUGÜN TAMAMLIYORUZ”
Edirne gibi muhteşem bir şehirde en çok eksikliğinin hissedildiği bir alanın, düzenlenen film festivali ile bugün tamamlandığını ifade eden Gürkan, “Bir şehirde alt yapı, üst yapı, yollar gibi birçok eksiklikleri tamamlayabilirsiniz, ama bir şehirde asıl tamamlamanız gereken sanat ve kültür etkinlikleridir. Bir şehri sanat ve kültürle donatırsınız, o şehri gelecek yüzyıllara da sağlam bir şekilde taşımış olursunuz. Biz istiyoruz ki Edirne’miz ve ülkemiz; kaç tane F-16’sı olduğu ile övünmesin, kaç tane tankı, tüfeği, savaş uçağı ile olduğu ile övünmesin; Nobel Ödülü almış yazarlarıyla övünsün, kaç tane sinema sanatçısı olduğu ile övünsün, Sebahattin Ali’siyle, Yaşar Kemali’yle, Nazım Hikmet’iyle, Fatma Girik’iyle ve Murat Soydan’ı ile övünsün. Bu anlamda film festivalinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım bu yıl ilk defa düzenlediğimiz bu festival, uzun yıllar devam ederek, Türkiye’nin en önemli festivallerinden biri olur” diye konuştu.
EDİRNE’DE FİLM GEÇİDİ
Cinemarine Sinemaları Kipa AVM’de, ödüllü filmlerin sinemaseverlerle buluşacağı festivalde izleyicilerde buluşan olan filmler;
“Darmadağın; Mangır, Üçkağıt ve Kemik; Barfi! Aşkın Diye İhtiyacı Yoktur; Ders; 1001 Gram; Oğuz Makal Semineri; Deney; Kurallar Böyle; İntikam Gecesi; Kuzu; Centilmen; Penguen Kral; Hayatımın Kadını; Toprağın Gölgesinde; Kar Korsanları; Hazine Avcısının Maceraları; Cesur Tavşanın Sihirli Maceraları; Neden Tarkovski Olamıyorum; Karnaval; Geromino; Kafe Bota; Saklı; Zagor; Artık Hayallerim Var; Hoşçakal Anne; Abluka; Tepecik Hayal Okulu; Ayrı Bir Rüzgar; Dolanma; Dünyanın Sonundaki Köprü; Misafir; Hugo; Şifacı, Nefesim Kesilene Kadar; Orhan Veli’nin İlham Perisi Bella Eskenazi; Yozgat Blues; Eksik; Ağrı Dağı Efsanesi; Cemile; Bulgar Rapsodisi; Seçilmiş; Changing Perspectives; Sesime Gel; Yılan Kardeşler; Asasız Musa; Tanrı İsterse; Çekmeköy Underground; Göle Yas; Sozopol’un Batışı; Edirne Tanıtım Filmi; Anadolu Break; Ulusal Kısa Film Yarışması, Şamar Oğlanı, Eylülde Üç Gün; Toprağın Gölgesinde; Aziz Ayşe; Kurallar Böyle; Çekmeceler; İmbatla Dol Kalbim”

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA