SON DAKİKA

Haberertesi

DÜNDAR VE GÜL’E DAKTİLO GÖTÜRDÜLER

DÜNDAR VE GÜL’E DAKTİLO GÖTÜRDÜLER
Bu haber 04 Aralık 2015 - 22:28 'de eklendi ve 400 views kez görüntülendi.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MUSA ÇAM VE SÜLEYMAN ÇELEBİ SİLİVRİ CEZAEVİNDE
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve 24. Dönem İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ile birlikte Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu yazı işleri müdürü Murat Çapan’ı ziyaret etti.
ÇAM VE ÇELEBİ’NİN GÖTÜRDÜĞÜ DAKTİLO MEVZUATA TAKILDI
Musa Çam ve Süleyman Çelebi’nin Can Dündar ve Erdem Gül’e yazılarını ve savunmalarını hazırlamaları için götürdükleri daktilo cezaevi yönetimi tarafından mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle cezaevine alınmadı.
CAN DÜNDAR EL YAZISI İLE TEŞEKKÜR ETTİ
Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar not kağıdına yazdığı yazıda, “Dostlar, daktilo yollamışlar sağolsunlar. 1930’larda Nazım’ın, 1970’lerde Deniz’in, 1980’lerde Ecevit’in daktilosu vardı. 200’li yıllarda bizim yok. Adında “Adalet” olan bir partinin Adaletsizliği yüzünden” dedi.
ERDEM GÜL: “DAKTİLO BİLGİSAYAR’DAN DAHA SAYGINDIR”
Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gül ise yazdığı notta, “Daktilo gönderen dostlarımıza: ben Üniversitede okurken Daktilo dersi aldım. O zaman bilgisayar yoktu, uzun süre haberlerimi hep daktilo ile yazdım. Bilgisayarla haber yazmaya çok sonradan geçtik. Teknoloji olarak bilgisayarla ilerledik ama acaba içerik açısından aynı şeyi söyleyebilirmiyiz? Emin değilim. O yüzden daktilo haberle, yazıyla özdeştir. Düşünceniz için en içten teşekkürlerimi iletiyorum. Son söz daktiloya olsun “Daktilo bilgisayardan daha saygındır” selamlar… dedi.
ÇAM VE ÇELEBİ: “BU SÜRECİ SONA ERDİRMEK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”
Ziyaret sonrası Musa Çam ve Süleyman Çelebi yaptıkları ortak açıklamada, “Bu süreçte toplumun tüm kesimlerine tarihsel bir sorumluluk düşmektedir. Tüm bu haksız uygulamalara karşı durmak ve bu haksız uygulamaların sona erdirilmesini sağlamak hepimizin görevidir. Tutuklu durumda bulunan değerli gazeteciler ise, tüm bu olumsuz koşullara rağmen kendilerinin içeride olmalarından çok daha fazla, ülkemizin içinde
bulunduğu karanlık süreçten duydukları üzüntüyü ifade ettilerr.”
dediler.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA