SON DAKİKA

Haberertesi

DÜNDAR VE GÜL KONUŞTU

DÜNDAR VE GÜL KONUŞTU
Bu haber 26 Şubat 2016 - 10:51 'de eklendi ve 536 views kez görüntülendi.

ÖZGÜRLÜĞE ADIM ATAN CAN DÜNDAR VE ERDM GÜL DUYGULARINI DİLE GETİRDİ
Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararının ardından tahliye edilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet’in Ankara temsilcisi Erdem Gül Silivri Cezaevi’nin önünde açıklama yaptılar.
“Küçücük bir çadırın koskoca bir sarayı dize getirebileceğini gördük burada.”
“ERDOĞAN’A DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ”
Can Dündar konuşmasında “Hoş geldiniz. Kusura bakmayın bu saate kadar beklettik sizi. Geç vakit oldu, sizi de çok beklettik. Bizi de bekletenlerin niyeti 25’inden 26’sına geçmesiydi. Sayın Cumhurbaşkanı’nın doğum günü kutlu olsun. Biz de evlilik yıl dönümünde içeri girmiştik, kendisine doğum günü hediyesi oldu. Bizim ödediğimiz bedel Türkiye’de gazetecilerin ödediği bedelin yanında bir hiçtir. Bizimki bir hiçtir. Bu meslek bu haberleri yayınlayabilmek adına ölüm bedelleri ödedi. Bizimki onun yanında bir hiç. Sizler sayesinde dik durduk, sonuç aldık. Her türlü tehdide rağmen o haberleri o savunacak hale geldik. Küçücük bir çadırın koskoca bir sarayı dize getirebileceğini gördük burada.” Dedi.
“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Dündar, “Milletvekilleri bizi yalnız bırakmadı, ailelerimiz yanımızda oldular. Onlara teşekkür borçluyuz. Ceza infaz kurulu çalışanları bize çok iyi davrandı. Herkesten yakın ilgi gördük. Şunu söylemek zorundayım, tek şey diliyordum içeri girerken o bizi tıkan kin öfke bizi zehirlemesin, biz zehirlenmedik. Mücadele etmeye çok kararlıyız. Kendimizi savunmaya devam edeceğiz. Davamız devam edecek. Biz çıktık, 30’u aşkın meslektaşımız içeride. Takipçisi olacağız. Bu toplama kampı müze olana kadar mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz. İçeride gazeteci arkadaşlarımız bizi unutmayın dediler. Bu karar onlarında çıkmasına emsal olacaktır. Bunun iyi bir başlangıç olmasını ümit ediyorum.” Dedi.
ERDEM GÜL: “KEŞKE OLMASAYDI”
Erdem Gül de konuşmasında, “Keşke olmasaydı keşke mahkeme AYM’ye işi bırakmasıydı. Biz çıkıyoruz ama bu tutuklu gazetecilerle ilgili sorunun bittiği anlamına gelmez içeride arkadaşlarımız var. Bunu çok büyük bir olay olarak görmüyoruz aslolan bütün bir basının barışı isteyen insanların birlikteliği gerekir. Ve bizi ayakta tutan sizsiniz. Biz 92 gün boyunca bizim işlerimizi gören infaz koruma memurlarının özlük haklarını da hatırlatmayı buradan bir borç biliyorum.” dedi.
DÜNDAR VE GÜL’Ü KARŞILADILAR
Can Dündar ve Erdem Gül’ü karşılamak için cezaevinin önünde yaklaşık iki saat bekleyenler arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Utku Çakırözer, Eren Erdem, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Zülfü Livaneli, gazeteci Nebil Özgentürk, Cumhuriyet gazetesi yazarları, yöneticileri ve çalışanları, Dündar ve Gül’ün aileleri ile yüzlerce yurttaş vardı.
BASIN ORDUSU TAKİP ETTİ
Dündar ve Gül’ün tahliyesini çok sayıda basın kuruluşundan gazeteciler de izledi. Televizyonlar ise canlı yayına bağlanarak tahliye anında yaşananları izleyicilere ulaştırdılar.
image

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA