SON DAKİKA

Haberertesi

DİSK’TEN PARİS KATLİAMI AÇIKLAMASI

DİSK’TEN PARİS KATLİAMI AÇIKLAMASI
Bu haber 15 Kasım 2015 - 11:37 'de eklendi ve 390 views kez görüntülendi.

“ACINIZI BİLİYOR, ACINIZI PAYLAŞIYORUZ”
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Paris ve Beyrut’taki katliamlarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Paris’te ve Beyrut’ta arka arkaya yaşanan barbarca saldırıları lanetliyor, Fransa ve Lübnan halklarına başsağlığı diliyoruz.

Sivil, savunmasız insanlara yönelik bu korkakça ve alçakça saldırıların acısını yüreğimizde hissediyoruz.

Çok yakın zamanda Ankara’da Emek-Barış-Demokrasi için türküler söylerken katledildik. Suruç’ta gencecik insanlarımızı yitirdik.

Diyarbakır’dan Kobane’ye, Şengal’den Lazkiye’ye tüm insanlık, İŞİD adı verilen bir barbar ordusunun tehdidi altında. Sadece bölgemiz değil tüm dünya halkları barbarlık tehdidi altında.

Emperyalist çıkarlar doğrultusunda etnik-mezhepsel temelde bölünen ve birbirine düşürülen, yerlerinden yurtlarından edilen, yoksullaştırılan halkların oluşturduğu Ortadoğu cağrafyasında yaşananlar bugün artık tüm dünyayı etkiler hale gelmiştir.

Hükümetlerin, IŞID ve benzeri cihatçı örgütleri besleyen politikalarının bedelini tüm insanlık ödemektedir. Bu noktada meseleyi basitçe “istihbarat, terörle mücadele” sorunu olarak tartışmak, kan ve dehşet dolu bir filmi izlemeye devam etmek anlamına gelecektir.

İçinde bulunduğumuz çağda bizlere dayatılan emperyalist-kapitalist düzen, sadece ve sadece işsizlik, yoksulluk, savaş, ırkçılık, ayrımcılık, köktendincilik, gericilik ve kriz üretmektedir. Bu barbarlık çağına artık hep beraber son vermek “emek, barış, demokrasi” çağının kapılarını açmak için dayanışmayı ve mücadeleyi büyüteceğiz.

Paris’ten Beyrut’a, Beyrut’tan Ankara’ya acımız ortaktır. mücadelemiz de ortak olacaktır” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA